lauantai 6. toukokuuta 2017

Korkkilaukku ja äitienpäivälahja-ideoita!

Ompelin laukun äitienpäivälahjaksi. Ajattelin täyttää kassin villalangoilla. Tulikohan korkkikankaisesta laukusta vähän liian hieno lankakassiksi?
Korkkikangas sopii hyvin modernin mustavalkoisen kankaan kanssa. Siitä oli helppo ommella.




Sain idean ommella kangaskassin äidilleni. Sellaisen ihan tavallisen kangaskassin, johon hankkisin muutaman ihanan villalankarullan sisälle äitienpäivälahjaksi. Nyt oli lanka-alessa lankoja klik* ja olemme molemmat haaveilleet alpakkalangasta. 

Ajattelin että surautan jonkun hauskan lankakassin. Taas kävi niin, että jotain naksahti päässäni ja lähdin tekemään laukkuun lisää ja lisää juttuja. En siis taaskaan malttanut tehdä vain yksinkertaista ja helppoa, vaan oli pakko kokeilla jotain muuta.


Minulla oli vielä palanen sitä Ullakalta saatua korkkikangasta klik* jäljellä ja päätin että teen siitä kivoja yksityiskohtia kassiin. Sitten päätin, että ompelen kassiin vuoren ja sitten vuoreen taskun.Niin ja tietenkin ompelin vuoren sisään vahvikkeet paksusta panamakankaasta ja sitten laukkuun tuli vielä pehmustetut kahvat ja neppari. No nyt kassi ei näytä enää siltä kangaskassilta mitä olin tekemässä alunperin ja nyt haluankin laukun itselleni kesäksi käyttöön. Onhan se ihana! Ehkä tämä näyttää ihan omalta äitienpäivälahjalta...



Laukun kahvan sisällä on virkatut trikookudenauhat vahvikkeeksi ja pumpulia pehmustuksena. 


Laukussa on samasta kankaasta ommeltu vuori taskuineen.


Siskoni mielestä laukku olisi kiva jos sangat olisi vuoren sisässä. 


Painonappien käyttö tuo uusia ulottuvuuksia ompeluun. Nämä napsaistiin kiinni vasaralla. Laukun sisällä on paksumpi panamakangas vuoren alla vahvikkeena. Ompelin vahvikkeen myös vuoren pohjaan. 







Haluaisin äitienpäivälahjaksi...


Himoitsen vieläkin sellaista kokonaan korkkikankaasta tehtyä laukkua ja jos äitienpäivälahjaksi saisin vaikka palan korkkikangasta lisää. Tai jos saisin valita en haluaisi sitä, haluan jotain muuta.. Tietenkin.

Keräsin ennen laukun tekoa äitienpäivälahjavinkkejä ja kun nyt mietin tarkemmin, niin ehkä tarvitsisin vain muutaman uuden helpon vaatteen ja mielummin jonkun suomalaisen tekemän. Leggarit ja Kanto-mekko olisi juuri sellaiset. Ja uudet leikkipuistokengät tulisivat tarpeeseen. Pipoja osaisin kyllä tehdä itsekin. Niin ja tavaraa voisi viedä meiltä pois päin. Paras lahja olisi kyllä uni ja hemmotteluhoito, mutta kahvi sänkyyn riittänee. 

Oma lahja äidille on kyllä aika ihana. Liiankin! Mitä jos tilaisi Sannan ruokakassin klik*yllärinä villalankakassin sijaan, olisiko hienoa?  Tykkäisikö äiti kuitenkin tuosta laukusta? Voihan se olla että surautan itsellenikin vielä samiskassin, onneksi kankaita on vielä jäljellä.

Saitko hyviä vinkkejä? Mitä sinä aiot antaa äidille?  

26 kommenttia:

  1. Pakko myöntää, että avasin hieman kummaksuen otsikon perusteella tän ja mietin, että minkäköhänlainen on korkeista tehty laukku :-D Mutta, heti ekan kuvan jälkeen nolotti, sillä toihan on sairaan hieno! Jostain syystä sain siitä nimen perusteella ihan erilaisen kuvan, mutta mieluusti ottaisin itellenikin samanlaisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ai juu, nyt kun tuo korkkikangas on jo niin tuttu juttu, niin en edes ajatellut! :) Tuota samaa italialaista korkkikangasta käytetään myös laatuautojen sisustuksessa. laatulaukku siis ;)

      Poista
  2. Ihastuttava laukku! Mullakin tuolla korkkikangas odottaa laukuksi muuttumista. En vaan ole saanut päätettyä mitä sen kaveriksi - koko mustaa vai juurikin mustavalkoista... :) Hyvältä tuo muva-yhdistelmä ainakin sinulla näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oi ihanaa! Koko musta on kyllä kaunis tai tumman sininen. Koko korkki on minun unelma. Mietin pitkään mitä tuosta ihanasta mustavalkoisesta kankaasta oikein tekisin. Se oli pakko ostaa Eurokankaan palalaarista. Onneksi ostin. Täytyy tulla kurkkimaan millainen laukustasi tulee, ihan varmasti tosi ihana!

      Poista
  3. Tosi kiva laukku. Tuo korkkikangas on upea.

    VastaaPoista
  4. This is a very beautiful bag! Well done !!
    You are very talented !!
    Happy May !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! I appreciate it! I just started my sewing hobby and I' m quite happy that I manage to sew this bag. Maybe it's just luck! Happy May to you too Ela!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos! Niin minustakin! Vähän jo syyhyttää ommella toinen, mutta on niin kaunis ilma. Pitää varmaan ulkoilla välillä. Ihanaa sunnuntaita!

      Poista
  6. Ihana laukku, nuo korkkiyksityiskohdat on todella nätit ja erikoiset! :) Kyllä tällainen kelpaisi myös minulle kesäkassiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hauskaa, kun joku noin tutun materiaalin olomuoto muuttuu. En arvannut, että moni muukin tykkää!

      Poista
  7. Vau, tuo laukku on ihana! Kylläpä sopii kivasti yhteen musta-valkoinen ja tuo ruskean sävyinen korkki! Kelpais kyllä mullekin :)

    Tilattiin siskon kanssa meidän äidille Bette Box äitienpäivälahjaksi, toivottavasti tykkää! Itselläni ei oo kummempia toiveita. Olisi mukavaa käydä perheen voimin ravintolassa syömässä. Se riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bette Box on aika hauska lahjaidea! Yllätyslahja kerrassaan, mitäköhän siinä tulee mukana? Se olisi kyllä luxusjuttu!

      Kiitos! Oli tuossa kova homma, mietin vain onkohan tuo yhtä "hyvä", kuin siskolle virkkaama glitterpaita.♡

      Poista
  8. Todella hienon kassin olet tehnyt! Tuollaisen ottaisin itsekin mielelläni käyttöön :) Tänä vuonna meillä mennään ihan perus yöpaita+kakku -lahjalla (saajan toiveesta!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo olisipa ihana saada maidoton ja soijaton kakku sänkyyn ja itseasiassa minäkin voisin haluta paidan jossa notkua pitkin pyhäpäiviä.. Kiitos kovasti! Kiva että sinäkin tykkäät!

      Poista
  9. Onpas hieno kassi!
    Minä vien omalle äidille kukkia.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Kukat ovat kyllä varma valinta ilahduttamaan äitiä <3
      Mukavaa viikkoa Sari!

      Poista
  10. Tosi hieno laukku ja ihania kukkakuvia <3 Tänä vuonna minä lahjon äitiä varmaankin hajuvedellä tai satiiniyöasulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äitisi on onnenäiti :) Kuulostaa tosi ihanille lahjoille! Kiitos paljon!

      Poista
  11. Kiitos! Neilikat on mun ja mun miehen juttu! Nyt olikin niin kauniin värisiä!

    VastaaPoista
  12. Vau, enpäs ole kuullut tai nähnyt tuollaista korkkikangasta koskaan. Hienolta näyttää! Itse leivon äidille kakun, kun tavaraa hän ei toivo :-)

    VastaaPoista
  13. Susta on kuoriutumassa melkoinen designer!<3 Upea kassi!
    Juuri hypistelin tuollaisesta korkkikankaasta tehtyä amppelia. Se oli ihana, enkä voinut kuvitellakaan, että korkkia saa kankaana.:) Täytyy pitää silmät auki!
    Ihanat neilikat myös!:)

    VastaaPoista
  14. Hei! Hieno laukku :) Haluaisin kysellä hieman korkkikankaan ompelusta.Käytätkö ompelukoneessa tavallista paininjalkaa vai jotain erikoista? Tarviiko korkkikankaan ompelussa esim normaalia pidempää piston pituutta tai paksumpaa neulaa? En tiedä korkkikankaan ompelusta mitään.Aloittelija olen ompelijana muutoinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos! Käytin tavallista paininjalkaa ja tavallista neulaa. Olisikohan pistonpituus ollut 3? Tuota kangasta voi ommella ihan normaalisti ja kannattaa ommella mallitilkkuun ensin. 3 pituudella ompelin palan ompelumerkiksi vasta pöksyihin. Neulaa kannattaa testata meneekö kankaasta läpi ihan käsin ja ommellessa katsoa ettei ala vetämään. Ja hyvin sujui aloittelijalta, toinen sellainen täällä :) ..

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡