tiistai 25. elokuuta 2015

Hyvää pumpulihääpäivää rakas!

Hääpäivien nimitykset


Arjen alkaessa huomasimme viettävämme myös toista hääpäiväämme. Aamu meni arkisissa askareissa: puuroa, leikkipuistoa, keittoa ja neuvolaa. Kävimme neuvolassa ja palasimme kotiin niin oven edessä oli kukkapaketti hautaustoimistolta. Mietin olisiko anoppi muistanut pientä kukilla. Hämmentyneenä kannoin paketin sisälle ja perhosmies sanoi:  "Hyvää hääpäivää rakas!". Mies oli yllättänyt minut totaalisesti.

Avasin paketin ja siellä oli aivan mielettömän kaunis kimppu. Mies oli pyytänyt kimpun, jossa on neilikoita ja ruusuja, niin kuin oli hääkimpussani. Hän oli tilannut kimpun sillä aikaa kun olin pienen kanssa keinumassa. Voi mikä ihana! Raivasin pöydälle tilaa ja laitoin kukat pöytään. Joimme kahvit failkakun kanssa ja lähdimme sitten koko perhe Haraldiin syömään. Pieni sai ranskalaisia. Niin se arki kääntyi taas juhlaksi.

Perhosmies tilasi kauniin kukkalähetyksen Yliopistonkadun Kukka ja hautaustoimistolta. Mies oli kerran saanut sieltä valmistujaiskukat ja ne kestivät viikkoja kauniina. Paikka oli jäänyt mieheni mieleen. Molemmat kimput ovat todella kauniisti sidottu. Hääkimppua varten voisi olla hyvä ostaa liikkeestä joku muu kimppu pienenä testinä.


Mikähän hääpäivä meillä nyt on? Kuten aina Kotiliesi antoi minulle tyydyttävän vastauksen. Muissa listoissa oli liikaa vaihtoehtoja ja vieläpä kun listat ovat vähän erilaisia toisistaan. Hyvä on katsoa lista valmiiksi, missä järjestyksessä sitten teillä porskutellaan rautahäihin asti. Vanhassa keittokirjassa listattiin hääpäivät vasta 10-vuotisista eteenpäin. No sellaista oli ennen vanhaan. Mutta joka tapauksessa, oikein hyvää hääpäivää rakas!

Hääpäivät

1 Paperihäät
2 Pumpulihäät
3 Nahkahäät
4 Keramiikkahäät
5 Puuhäät
6 Sokerihäät
7 Villahäät
8 Pronssihäät
10 Tinahäät
11 Teräshäät
12,5 Kuparihäät
13 Pitsihäät
14 Norsunluuhäät
15 Kristallihäät
20 Posliinihäät
25 Hopeahäät
30 Helmihäät
35 Korallihäät
40 Rubiinihäät
45 Safiirihäät
50 Kultahäät
55 Smaragdihäät
60 Timanttihäät
65 Kruununtimanttihäät
70 Rautahäät



Pieni Lintu - MakroTex challenge







31 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikö olekin? Ja olin otettu kun mies muisti mitä kukkia hääkimpussa oli.

      Poista
  2. Oi, ihana yllätys mieheltä! Onnea! :)

    Laitoitkin sopivasti tuohon listan hääpäivänimityksistä! Me ollaan vaihdettu hääpäivinä jokin pieni lahja, jossa on sen päivän materiaalia. Juuri mietin, mikä on tänä vuonna vuorossa ja kas, keramiikkahan se! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Teillä on varmaan jotakin kivoja lahjoja tulossa tänä vuonna! Kamalaa olisi jos mies kantaisi uuden vessanpöntön teekannun sijaan.

      Minä olisin varmaan ostanut nyt pumpulipuikkoja ja mies jotakin ihanaa, jota en osaa arvata.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos, yllättävä juhla arjessa on kyllä ihan mukavaa.

      Poista
  4. Ihanan hempeä kimppu. Onnea teidän perheelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aina tarvitaan hitusen tai enemmänkin onnea!

      Poista
  5. Ahh, romanttista! Meillä näköjään seuraavaksi pitsihäät :)

    VastaaPoista
  6. Niin minustakin, hääkimppuni oli valkoinen mutta perhosmies halusi minulle pinkkejä. Vieläpä arvasi, että tykkään niistä nyt enemmän.

    VastaaPoista
  7. Onnea teillekin! Aika menee aika nopeaa vauhtia.

    VastaaPoista
  8. Ihana yllätys! Ja hyvää hääpäivää! Meillä oli juuri pronssihäät :) Päästiin jo metalleihin... Kultaan on vielä matkaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää myöhäistä hääpäivää myös teille! Pronssikin on voitettu :) Tuosta rautahääpäivästä pitäisi saada mitalit ja nimet hall of fameen!

      Poista
  9. Ihana postaus ja ONNEA ! Kuvani punalumme on Mustion kartanon viereiseltä järveltä. Suurina lauttoina noita siellä kasvoi valkeiden kanssa..Muistitko arvonnan ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, nyt oli pakko googlettaa lisää Mustion kartanosta. Kuulostaa upealle! Kävin tsekkaamassa arvonnan! Ja kiitos!

      Poista
  10. Voi, kuinka kaunis kimppu! Paljon onnea ja yhteisiä vuosia!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! Kimppu on tuossa keittiön pöydällä ja silmäilen sitä aina välillä. Ihania!

      Poista
  11. Voiko arjen enää kauniimmin alkaa kuin hääpäivällä ja kukkasilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tai hääpäivä-yllätyksellä. Neuvolassa tuli kyllä muutama piikki ja ne tuntuivat äidissäkin , mutta illemmalla pienikin piristyi kun sai ranskalaisia.

      Poista
  12. Ihana blogi sinulla, ja sen idea:) Ja tuo kimppu on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tämä on tämmöinen hiomaton timantti.

      Poista
  13. Elät(te) ihanaa arkea. Voi mikä kimppu!

    VastaaPoista
  14. Mahtava kimppu, ihana arjen piristys! Onnea hääpäivän johdosta :) Kiitos hääpäivälistasta, meillä juhlitaan kuukauden päästä puuhäitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää puuhääpäivää teillekin jo etukäteen? Mistähän nämä hääpäivienimet on ennen vanhaan löytänyt, kun ei ole ollut nettiä tai tulostinta?

      Poista
  15. Kaunis kimppu ja ihana yllätys mieheltäsi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡