tiistai 25. joulukuuta 2018

Testissä AARREkidin tunikakaava!

Hyvää joulua!

Ompelin tytöille joulutunikat Suuri Käsityö-lehden AARREkidin kaavalla. 






AARREkidin Kupla-mekko


Ompelin tytöille joulumekot AARREkidin designer-kaavalla, joka oli 12/ 2018 Suuri Käsityölehdessä. Tarkoitus oli ommella itsellenikin samisteluun samasta lehdestä löytyvällä aikuisten kaavalla, mutta ilmeiseti se on ruuhkavuoden kirous, kun kaikkea kivaa ei ehdi tekemään. Aikuisten kaava menee myös ehdottomasti testiin, sillä tunikat näyttävät tytöilläkin mukavilta. Tunikoihin tulee selkään hauska laskos ja leikkauksessa on hieman pyöreyttä. Tämä on kiva malli joille normaalit mekkokaavat ovat yleensä kapeita.

Ompeluun käytin saumuria ja viimeistelin ompelukoneen kaksoisneulalla. Pääntiet ompelin mustalla resorilla ja oikaisin napinläpien kanssa ompelemalla napit suoraan paitaan kiinni.



Ehdin onneksi ompelemaan college-setin Joulupuu-keräykseen. 






 

Ai mistäkö on tämä ihana joustocollege? 

Tämä on Tampereelta Tektiilipalvelusta ja se on heidän omasuunnittelema uutuus. Aivan ihana mustavalkoinen kuosi. Huomasitteko söpöt eläimet kuosissa?

Tämä vinkkinä y-tunnuksellisille ompelijoille, sillä Tektiilipalvelu on kangastukku. Toivottavasti tätä tulee jonnekin pian myyntiin muillekin ompelijoille. Laita kommentteihin vinkkiä jos kuosia tulee jossain vastaan. Sain palat testiin ommeltavaksi Tekstiilipalvelun Annalta.

Klikkaa tästä kurkkaamaan Tekstiilipalvelun vaatekankaat.

Collegepalasta ompelin myös setin Joulupuu-keräykseen. Toivottavasti on mieleinen.

Meillä tytöt tykkäsivät kuosista ja varsinkin tonttupipoista. Pienempi pyysi äitiä laulamaan, että neiti sai hyppiä tonttulaulun tahtiin.

Rauhallista joulua!








Uskaltaisikohan seuraavaksi vuodeksi tilata SK-lehden tulemaan.  Huomasin hankkineeni (mies osti myös) melkein vuoden kaikki numerot irtonumeroina.


perjantai 7. joulukuuta 2018

Bambi-patalaput vohvelikankaasta


Joululahjapajassa valmistui ihanat Bampi-patalaput vohvelikankaasta. Tämä on Käsityöblogien joulukalenterin 7. päivän luukku. 

Joululahjapaja on taas pyörähtänyt käyntiin. Vohvelikankaasta syntyi kosteudenekeräyssydän ja ihanat patalaput.


Oi ihana vohvelikangas! Se on trendijuttu nyt. Tästä ihanuudesta tekee mieli ommella kaikenlaista lahjapaketteihin.

Bambi-kuvio löytyi viime kesän Mollie Makes lehdestä.  Bambin huopapalat ovat vain leikattu ja liimattu ja yksityiskohdat ovat tämän jälkeen  kirjailtu päälle. Liimana käytin Aleenes Tacky Glue liimaa Ullakalta. 



Löysin Mollis Makes-lehdestä ihanan bambikuvion ja sormiani syyhytti kokeilemaan sitä jossain. Nyt joulun alla tajusin, että se olisi juuri se oikea juttu koristamaan vohvelikankaisia patalappuja. 

Patalappujen sisällä on kaksinkertainen pala valkoista pyyhettä. Melkein ehdin laittaa sisään vanua, mutta viime hetkellä mieleeni välähti miten polyesterivanu sulaisi uunipeltien kanssa.

Ensin leikkasin bambin lehden mallin mukaan huovasta ja liimasin sen kiinni vohvelikankaaseen. Sitten kirjoin pikaisesti muutaman piston mustalla ja valkoisella langalla. Kun Bambi oli valmis ompelin patalaput kokoon.

Koon puolesta mallina oli hellassa roikkunut vanha patalappu. Leikkasin mallin mukaan vohvelikangaspalat ja pyyhepalat.  Saumuroin ne yhteen ja käänsin lapun oikein päin auki jättämästäni kulmasta. Kulman ompelin käsin kiinni samalla kun ompelin siihen lenksun.

Itseasiassa pelkästä vohvelikankaasta tulisi nahkalenkin kanssa tosi kiva patalappu.


Bambin pilkut ovat tehty yhdellä pistolla ja solmulla. Vohvelikankaasta  tuli kauniit patalaput. 


Sydämen sisällä on vaipasta nypittyä vanua joka imee kosteutta melko hyvin .Sydän on kiva laittaa auton takaikkunalle imemään kosteutta.  Vanhempi neiti kirjoi sydämen taustaun. 

Kosteuden keräin vaipoista!

Ompelin minä muutakin! Oli pakko kokeilla toimiiko tämä kosteuden keräin tehtynä vaipoista.Vohvelikankaisen sydämen sisällä on vaippavanua. Nypin sitä pieniksi jääneistä vaipoista muuttuu geelimäiseksi aineeksi kun sen laittaa vesilasiin. Kokeile vaikka!  Sydämen mallinen kosteuden keräin  on tarkoitettu autoon takaikkunalle imemään kosteutta sisältä. Vaipan silikoonin pitäisi olla melko imukykyistä.


Tämä on Käsityöblogien

Joulukalenterin 7. päivän luukku. 


6. Päivän luukku löytyy Madam B.C:n blogista ja huomenna 8. luukku Käsityöblogien joulukalenteri aukeaa täällä Lumisiivet-blogissa



Ihanaa joulun odotusta! 

lauantai 1. joulukuuta 2018

Ompeluhullun joulukalenterit 2018


Joulukalenterit 2018 


Kokosin tähän kangaskauppojen ja kaavapajojen joulukalenterit! Tästä on helppo seurata mitä ihania yllätyksiä on tulossa!

Talleta sivu suosikkeihin ja käy loikkaamassa joka päivä! 😍


Joulukalenterilinkit


Story of Roon 

Mereen Käpynen

Nappinja

Paapii

Pipoiksi [fb]

Puuhakaspaja

Jujuna

Unelmallinen [fb]

Aarrekid [fb]

Selia [fb]

Nuppu Print Company [fb]

Lisään tähän kalentereita sitä mukaa kun niitä tulee vastaan!

Muita ihania:
Jyväskylän Iloisen joulukaupan kalenteri löytyy instan tarinoista. Klikkaa tästä! 




Joulu hiipii..

Meille joulukuu hiipi kuin varkain. Onneksi on viimevuoden joulukalenteriverhot olleet ikkunassa läpi vuoden niin tänä aamuna tarvitsi lisätä vain yllätykset.

Tuleva taloprojekti on vienyt marraskuussa ajan kuvaamisesta, mutta kyllä täällä on ehditty kässäilemään.


Huomasitko Adlibriksen käsityökirjojen joulualen? Klikkaa tästä!