sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Itsetehty unisieppari heijastinnauhasta

Askartelin itse koruheijastimia


Tein heijastinnauhasta unisiepparin. Kaunis koruheijastin koristaa nyt laukkuani.

Helmet ja höyhenet tekevät heijastimesta korun. Aika ihana unisieppari.

Unisiepparin verkkoon pitäisi takertua pahat unet ja painajaiset. Nyt se suojaa myös pimeältä. 

Sain inspiraation heijastimien askarteluun heijastinnauhasta. Idea heijastimeen tuli unisiepparista, jonka olen halunnut tehdä jo pitkään. 

Intiaanien uskomuksen mukaan maailman luonut hämähäkki-isoäiti kutoi maailman ylle verkon joka suodatti koko maailman pahat unet ja laski lävitseen hyvät. En kyllä muista milloin olisin nähnyt pahoja unia, mutta hyvähän se on olla olemassa, ettei muumien mörkö pääse pienen uniin. Mörkö on ollut meillä viime päivinä kova puheenaihe, kun se ilmestyi kirjastosta haetusta muumidvd:stä. Onneksi sitä ei ole osattu vielä pelätä.

Heijastin oli helppo tehdä, ainoastaan suunnittelu tuotti vaikeuksia. Piirtelin vihkooni malleja, mutta huomasin, että nauha ei kulkenutkaan sormissa, niin kuin olisin halunnut. Lopulta vain askartelin, sitä mitä sattui vaan syntymään. Ihanaa on joskus lopettaa pingottaminen ja ideoida tehdessä.

Tein rautalangasta pienet renkaat, joihin pujottelin helmiä. Sitten pujotin rautalanganpäät helmien sisään. Ensimmäisen versioni kokeilin tehdä virkkaamalla, mutta minusta tuntui että siihen tuhlaantui liikaa heijastinnauhaa. Virkkasin helpon kukkakuvion, alkuun 12 pylvästä, joihin tein joka toiseen kiinnitettyjä 6 ketjusilmukan ketjuja. Ketjuihin lisäsin jokaiseen neljä pylvästä, jotka sitten kiinnitin virkkaamalla renkaaseen.

Mutta kaunis siitä tuli virkkaamallakin. Lopuksi pujotin kolmeen rautalangan pätkään helmiä ja sulat. Kiinnitin roikkuvat sulkakoristeet unisieppariin pienillä korurenkailla. En muista edes miksi olin renkaita ostanut, mutta nyt niille oli käyttöä. Löysin laatikosta, jostakin hintalapusta jääneen ketjun ja unisieppari oli valmis. Oikeastaan aika helppo askartelu, jos materiaalia on käden ulottuvilla.


Toiseen versioon pyörittelin rautalankaa myös keskiosaan tukevoittaakseni rengasta ja sidoin rautalankaan pienen höyhenen. Lopuksi pyörittelin heijastinnauhaa ympäri rinkulaa. Ompelin lopuksi heijastinkorun takaosaan rintakorukiinnikkeen. Tein korusta yksinkertaisemman, jotta sen voi kiinnittää takkiin.

Tuli aika kivoja. Huomasitko muuten että sain lisää töitä valmiiksi keramiikkakurssilta. 

Ostin heijastinnauhaa askartelutukku Charlotasta. Renkaiden tekoon käytin ohutta rautalankaa, johon pystyy pujottamaan myös helmiä.

Helmien pujottelussa heijastin nauhaan iso apu on tuo metallinen langanpujottaja.


Virkattuun unisiepparin verkkoon meni enemmän heijastinnauhaa, kuin tuohon yksinkertaisempaan malliin.


Unisiepparin höyhenien mukana pitäsi valua hyvät unet takaisin maahan. 

Tein pienemmän heijastinkorun takkiin kiinnitystä varten. Se onkin aika ihana. 


Nyt meillä on aika hiljaista, varmaan pupukin näkee nyt kauniita unia. Sain taas uusia keramiikkatöitä valmiiksi.








20 kommenttia:

  1. Kauniita mörkösieppareita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aika hauska! Mörkösieppareita tosiaan! :)

      Poista
  2. Tuota heijastinta kehtaa käyttää, makee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuli yllättävän siisti. Nyt saa vanha vakuutusyhtiön heijastin väistyä :)

      Poista
  3. Oih! Tuo toinen heijastinkoru on aivan upea, vaikka molemmat ovatkin erittäin sieviä :) Tullaista unisieppari kehtaisi käyttää laukkukorunakin enemmän kuin mielellään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo unisieppari jäi nyt laukkuuni. Se sopisi kyllä hyvin lastenvaunuihin, mutta ne ovat olleet niin vähällä käytöllä. Pitäisi varmaan harrastaa korutehtailuja useamminkin.

      Poista
  4. Ihania sieppareita! :) Näille ja hiukan isommille versioille hiukan ohjetta kehiin, jookos ;)

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaveissa olikin vähän isompi sieppari. Yritin tuossa tekstissä avata teko-ohjetta, mutta ehkä kuvallinen ohje voisi olla näppärämpi. Sulat loppuivat, joten minulla on vielä kana kynimättä.

      Poista
  5. Voi miten mahtava lahjaidea!! Lähtee kyl toteutukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tee varmuuden vuoksi kaksi, jos et muuten meinaa raskia antaa lahjaksi. Kiva että tykkäät!

      Vanhoista koruista voi purkaa noita helmiä, jos ei muuten ole käyttöä. Ostin alennusmyynnistä ruman helmikorun, jota voi nyt hyödyntää askarteluissa.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos Liina! Helmistä ja höyhenistä tulee melkein aina jotain upeaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡