tiistai 16. kesäkuuta 2015

Morsiamen päähineeksi Victorian Riding Hat

Eikö tässä hatussa ole kaikki? Huntua, sulkia ja blingiä

Steampunk inspiroi minua häidemme hattuvalinnassa. Viktoriaaninen ratsastushattu huntuineen toimii hyvin morsiamen päähineenä hääjuhlassa.

Jos joku ei vielä ole arvannut niin pidän hatuista. On jotenkin harmillista, että niitä käytetään yhä vähemmän. Niitä näkee vain morsiusparin äideillä häissä, joten pyysimme naisvieraitamme pukeutumaan hattuun. Minusta hatut kuuluvat häihin ja tietenkin 1900-luvun alkuun, joka oli häidemme teema. Etsiskelin sopivaa hattu ja kokeilin jopa tehdä sellaisen itse. 

Löysin lopulta kauniin viktoriatyylisen ratsastushatun. Olihan tämä hieman överi sulkineen, mutta katsoin että hattu sopii meidän teemahäihin kuin hattu päähän. 1900-luvun alussa Lontoon kaduilta saattoi löytää uhanalaisimmat lajit hatuista ja hatuttomia naisia kaduilla tuskin näkyi. Nykyään on toisin.

Hatustani on varmaankin vilahdellut kuvia blogissani jo aikaisemmin. Vaihdoin hatun päähäni kirkon jälkeen automatkalla ja pidin sitä loppujuhlien ajan. Nyt kaivoin tämän ihanuuden taas esiin esitelläkseni sen teille.

Hatun on valmistanut Ms. Purdy Clinton, Iowa, USA:sta. Hattuja myydään ebayssä ja hänen valikoimassaan on todella kauniita ja erikoisia hattuja sulkakoristeineen. Hinnat ovat yllättävän edulliset ulkonäköön ja laatuun nähden. Hatut postitetaan melko nopeasti ja näissä joutuu ainakin arvokkaimmissa tehdä tullauksen.

Oma hattuni on ns. Wedding Mini Riding Hat. Hattuosaltaan se on huopaa ja lierissä kiertää koristenauha. Hattu on koristeltu kukon sulin, takahunnulla ja beigellä ruusukkeella.Valitsin mallin koska olen jotenkin ihastunut steampunk-tyyliin ja hattu oli kuitenkin siihen nähden hillitty. Tämmöisiä sankarittarilla on pukuelokuvissa ja halusin tietysti näyttävän hatun. Olihan se! 

Tiedän, aika monesta teistä tämä hattu on aika hurja. Laittakaapa kommenttia mitä olette mieltä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡