maanantai 10. elokuuta 2015

Löytöinä pupu, panimoetikettejä ja vanhaa pitsiä

Maakunnan markkinat- kirpputoritapahtuma Jyväskylässä

Viehättäviä kirpputorilöytöjä. Siniset helmet on kuin tehty morsiamelle. Niistä saisi yhdistettynä nyplättyyn pitsiin kauniin sukkanauhan. Pieni oli innoissaan suloisesta pupusta.

Eilen saimme ihastella paljouden pulaa ihanien juttujen suhteen.  Kävimme täällä Jyväskylässä Keskisuomalaisen Maakunnan markkinat-kirpputorilla.

Kirpputori on järjestetty pari kertaa tänä vuonna ja myyjiä on ollut sadoittain. Hieno tapahtuma! Lehden nettiuutisessa vihjaillaan että tapahtuma olisi viimeistä kertaa. Olisi kyllä todella harmi jos näin on. Miksi kaikki hyväksi havaittu pitää lopettaa?

Löysimme tällä kertaa pitsejä, kirjontalankaa, nappeja. Pienelle ostimme kirjoja, puisen pupun ja pienen muovijunan. Ehdottoman hyvä tarjonta kaikkiaan käytettyä tavaraa käsitöiden ja vintagen ystäville. Moni juttu jäi lopulta ikuiseen harkintaan. Käsityön ystäville kirpputorit ovat parhaita paikkoja tehdä löytöjä. Tiedän että monella muullakin on jäänyt joku projekti kesken. Keskeneräisistä projekteista on hyvä päästä eroon vaikka myymällä pilkkahintaan.

Häitään suunnitteleville tarjolla oli monenlaista: edullisia messinkikynttelikköjä, kirjoja, teekuppeja, vanhoja pitsejä ja nuottivihkoja. Pari vuotta sitten löysin prinsessaunelmia aikuisille sisältävät Victoria-lehdet samoilta markkinoilta. Ihastelin nyt oikein suloisia morsiusneidon mekkoja ja ne olisivat lähteneet kuudella eurolla kappale.
Myynnissa oli oikein söpö morsiusneidon mekko. Harmittelin että mekko on kooltaan vielä hurjan iso pienelle. Tästä mekosta on joku pieni prinsessa on tullut hyvin onnelliseksi.


Yhdessä kojuista oli vanhempi mies myymässä kaikkea ihanaa roinaa. Pöydän päässä korissa oli epämääräistä paperisilppua ja kun viimein katseeni tarkentui silppuun olin ihastuksissani. Kori oli täynnä vanhoja etikettejä 30-50 -luvuilta.

Ostin ihan pienen nipun etikettejä. Ajattelin että voin vaikka askarrella niistä joskus jotakin. Vanhan ihannoijana säilytän niitä kuitenkin hamaan tulevaisuuteen tavaramuseossani. Onneksi voin esitellä näitä teille ennen niiden sinetöimistä aarrelaatikkoon. Ehkä joskus teen kaivauksia ja löydän ne sieltä sattumalta uudelleen.

 Näistä etiketeistä voi inspiroitua vähän itsekin!


Oluttehdas Voiman Omenajuomaa Suolahdelta , Panimo Oy Bockn Sokerilimonaadia, E. Meriruohon Vaaran Limonaadia,  Vaasasta. P. Kotilaisen Appelsiinilimonaadia Joensuusta. Kansan Mansikkalimonadia.

Peltomäen Virvoitusjuomatehtaan Limonaatia Kurikasta, N.J Mäkinesteen Limonaadia Alavudelta, Panimo O.Y. Bock Bryggeri A.B.:n Vadelma Limonaadia, Pielisjärven Yleisen Osuusliikkeen Sitruuna soodaa Lieksasta. ( ihana tuon puhelinnumero 60 )
Oulaisten Juomatehtaan Appelsiinijuoma, Pietarsaaren Panimon etiketin perusteella voisi olla herukkamehua ja Raahen Virvoitusjuoman Sitruuna suuda.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡