keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Hämä-hämä-häkki

Yhdessä tekemistä pienin sormin

Askartelimme 2 v, tyttären kanssa näitä kauheita hämähäkkejä. Lakunarusta ja mustasta sokerimassasta tuli meille syötävät jälkkärit. 

Iskä muistutti minulle että hämähäkillä on 8 raajaa. Tosiaan, en muistanut. 
Pieni kuiskasi äidin korvaan: leivotaan. No mitä me leivottaisiin? - Hämähäkki!

Puhuin kai halloweenin aikoihin että voitaisiin leipoa hämähäkkejä. Pieni muisti sen ja vaati lupausta pidettäväksi. No miksipä ei, meiltä puuttuikin jälkiruoka. Varmistin mustasta sokerimassasta, ettei siinä ole maitoa ja ruvettiin leipomaan. Iskä oli tuonut lakunarua ja sokerimassaa kaupasta, ei hän enää ihmettele omituisia kauppatoiveita.

Hämähäkkien teko sokerimassasta on kivaa taaperon kanssa, kunhan ei anna pienen  työntää kaikkea massaa ja lakunarua suuhunsa. Sokerihumala vie ilon koko touhusta.  Pyörittelimme kaksi palloa hämähäkin ruumiiksi ja pääksi.  Isompaan palloon tökimme 8 lakunarun pätkää jaloiksi. Yksinkertaista ja helppoa. Itseasiassa mitä rumempi hämähäkki sen parempi.

Emme kuitenkaan raaskineet syödä "hienoja" hämähäkkejä kokonaan vaan jälkiruoaksi kelpasi siitä jalat ja lakupatukasta leikatut silmät.


Ihan itse pikku kätösin tehty herkku.

Tältä hämikseltä hävisi lakupaloista tehdyt silmät. 


Pieni sai leikkiä Batman-puvussaan. En tiedä miksi mutta se tuntui Pienestäkin sopivan hyvin hämähäkkeihin. Vauvalle olisi ollut kiva tehdä mustasta bodystä hämähäkkipuku. Ommella vain mustista  sukkahousuista pötköjä jaloiksi ja täyttää sukkajalat pumpulilla. Hih. Ei taida Kesäheinä olla enää vauva vuoden päästä. Taas niitä hienoja ideoita, mitä ei ennätä toteuttamaan, pitäisi kirjoittaa ylös otsikolla ohi menneet vauva-ideat.

Minulle iski flunssa ja ääni hävisi. Nyt on vain juostava taaperon perässä sillä ääniohjaus ei toimi. Lapsilla oli nuha vähän aikaisemmin, mutta se kai talttui nopeasti marjamehulla, sipulilla ja hunajalla.


Meidän sokerileipuri itse ♡

Kohta rupeaa hyvät ideat olemaan vähissä jos flunssa vielä jatkuu. Mitä pienten lasten kanssa voi tehdä sisällä?

Reimalla alkaa huomenna varaston tyhjennysmyynti! Kurkkaa onko mitään kivaa ilmestynyt verkkokauppaan. Olisi kiva jos löytyisi pukinkonttiin alennuksella  toppahanskoja.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡