tiistai 25. heinäkuuta 2017

DIY kukkabokserit puhkipidetyistä + video

Ompelin miehelle söpöt hortensiabokserit.

Ompelin vanhoja puhkipidettyjä miesten boksereita hyödyntäen uudet. Vanhoista tuli kaavat ja kuminauha pääsi uusiokäyttöön. 


Näin kivalla kuosilla varustettuja boksereita ei tule vastaan, tehty rakkaudella! 
Kankaana oli Sari Pelhon Hortensia Majapuulta. 


Itse tehdyt bokserit olivat miehelle mieleen ja nyt mies sai ottaa ne kuvien jälkeen käyttöön. Saumat ovat saumuroitu ulkopuolelta ja kiinnitetty ompelukoneella. 

Olen marittanut tavaraa pois pikkuhiljaa ja pyykkinarulta ompelupöydälle löysi tiensä mieheni kahdet bokserit.  Niihin oli tullut isot reiät, mutta kuminauhat näyttivät ja tuntuivat vielä toimivilta. Ne makasivat keittiönpöydällä odottaen sopivaa ompeluhetkeä. Kun sopiva hetki tuli jäljellä oli vain yhdet kalsarit, sillä toiset löytyivät taas miehen  jalasta. Pitää muistaa, että miesten vaatteiden kanssa pitää olla nopea toimissaan. Kauhtuneimmat t-paidat ja reikäisetkin pöksyt katoavat taas käyttöön ja pyykkikiertoon nopeasti, vaikka ehjiä olisikin kaapit täynnä.

Leikkasin boksereista kuminauhan irti uusiokäyttöä varten. Sitten leikkasin saumat auki kaavojen piirtämistä varten ja leivinpaperiin piirsin myös saumanvarat. Minulla oli vielä Majapuun Sari Pelhon designiä olevaa hortensiaa ja se on sopivan pehmeää ja joustavaa bokserikankaaksi. Kangas on kyllä työlästä ja luirua saada nuppineuloilla paloja yhteen, mutta varmasti mukavaa päällä. Saa nähdä miten se kestää, mutta ensimmäinen on aina ensimmäinen, vähän kuin se ensimmäinen trikoomekko! Voi kamaluus, sen mekon kanssa, mutta ompelussakaan ei ole helppoa tietä onneen varsinkin, kun "pitää" jokainen virhe kokeilla tekemisen kautta, ennen kuin uskoo. Saumurista on onneksi ollut kovasti apua!

Ompelin palat yksi kerrallaan yhteen pikkuisen venyttäen niin, että saumat tulivat aina ulkopuolelle.  Sen jälkeen  käänsin saumurisaumat kangasta vasten ja ompelin kiinni ompelukoneella. Kuminauhan kiinnityksen ja lahkeiden saumat ompelin kaksoisneulalla. Prymin neula on toiminut nyt moitteetta, kun lanka on ollut Coats Duettia.

Otin taas vähän videolle ja sen voi katsoa YouTubesta täältä! Olen iloinen jos jäät seuraamaan YouTube-kanavaani.
Kun pöksyt olivat valmiit mies pyöritteli niitä käsissä ja sanoi, että ne ovat liian isot. Kun sai ne jalkaan, ne kuulemma puristi haaruksista. Hän puki vanhat ( ne pöydältä kadonneet ) jalkaansa ja kysyin miltä ne tuntuvat ja hän sanoi, että samalta. Eli päädyin siihen lopputulokseen, että jos uudet tuntuvat samalta, kuin puhkipidetyt niin niiden täytyy olla hyvät.


Tulipa hyvä mieli!

Nyt kun bokserit on tehty, voi seuraavalla kerralla käyttää "kallista" kuminauhaa. Sopiva kuminauha maksoi 1,40 e metriltä Jämsän Siksakkista ja se oli lopulta edullinen. 

DIY Bokserit takaa.  Otin kuvia pihassa ja naapurin mies huhuili mitä oikein touhuan? Kuvaan kalsareita tietenkin!  Eihän siinä ole mitään erikoista...
15 kommenttia:

 1. Ei vitsit, mite hienot!
  Voisin niin nähdä itseni noissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin minäkin ajattelin. Täytyy ottaa ihan työn alle. :)

   Poista
 2. Hienot kukkapöksyt! Se on kyllä kumma, mikä niissä reikäisissä vaatteissa miehiä viehättää. Minä välillä joudun salaa tekemään inventaariota: kun ei luovu hyvällä, niin sitten pahalla... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! En ymmärrä ja varsinkin bändipaidat.. niihinkään ei saa koskea. Näissä on nyt ripaus vanhaa tuntua mukana, joten toivottavasti nämäkin pidetään puhki.

   Poista
 3. Ihan mahtavaa, että tavaroille voi saada jatkoikää, eikä aina tarvitse olla heittämässä heti roskiin. Maapallo tykkää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tästä ompeluksesta tuli mieleinen. Yritän kyllä kierrättää aina kun tulee vastaan. Tavaraa on todellakin maapallolla ihan liikaa.. varsinkin muovileluja!

   Poista
 4. Onpa hauskat! Tai oikeastaan ne on jo päheet :-D

  VastaaPoista
 5. Söpöt bokserit. Ei varmasti ihan heti tule samanlaisia vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ainakaan ihan heti. Ja onhan nuo jo kaavoitettu miehelleni sopiviksi, sillä onhan alkuperäiset muotoutuneet käytössä juuri oikeista kohdista.

   Poista
 6. Hihii, mä niin samaistun tuohon miehen puhkikuluneiden vaatteiden poishivuttamiseen :D Rakkaimpia (jo lähes läpinäkyviä) t-paitoja annan hänen pitää vielä kotona, mutta yritän katsoa, ettei lähde ulos ne päällä :)

  Tulipa kivat boxerit! Tuo kangas on söpö! En tiedä, suostuisko mun mies pitämään boxereita, joissa on kukkia :D

  Kivaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! En tiedä, ehkä ne rakkaat rievut luovat turvallisuuden tunnetta. Uskon kyllä vahvasti, että sun mies pitäisi ihan millaisia boksereita vaan jos rakkaudella ne tekisit. 💕 Meillä mies on alkanut pitämään joistakin himoitsemistani kankaista ja kyselee onko tuo se ja se.. Tämän kankaan suunnittelija on muuten myös jyväskyläläinen!

   Poista
 7. Cute boxers, and exclusive too!:) Tha fabric is great! And how the new outfit was accepted?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I'm glad you like them too! My husband said that these feels like those old ones..and that he likes those flowers too. So this project were great succes! This fabric design is from Sari Pelho.. I like her style very much! You could build a Finnish fabric agency now ;)

   Poista
  2. ... I've just checked Sari Pelho on Instagram. There are cute dogs' photography;) and pretty designs to look at! Have you seen her bulb prints? Okay, following your amazing textile adventures!😉

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡