torstai 12. lokakuuta 2017

Äidin ja tyttöjen samanlaiset mekot.

Trikoomekot Aarrekidin Kävystä 

Ihanaa kun voi samistella tyttöjen kanssa samanlaisissa mekoissa. Aarrekidin Käpy on kaunis kuosi aikuisellekin.  Trikoo on kudottu luomusertifioidusta GOTS- puuvillasta ja se tuntuu pehmeältä päällä.




Meillä oli pikainen kuvausretki, kun sade piti hetken taukoa. Mieheni otti taas kauniit kuvat.


Minulle tuli ihana inspiraatio ommella samanlaiset mekot itselleni ja tytöille. Ompelin tyttöjen  mekot ensin ja sitten ihastuin Aarrekidin Käpy-trikooseen klik* niin, että oli saatava itsellekin samanlainen mekko.  


Näihin kuviin puin lämmikkeeksi äidin kutoman keepin, vaikka olen muuten pitänyt mekkoani nahkatakin ja muhkean huivin kanssa. Näin talvea vasten mekon helmat pitää olla pitkät, mutta sieltä pitää silti näkyä saappaat. Tyyli on  melkein kuin ensimmäisistä Frendien jaksoista, tosin mekkoni pitäisi yhdistää  ribbipoolopaitaan ja vieläkin tummempaan huulipunaan. 



Mekosta tuli niin ihana! Mukava ja helppo vaate. Tykkään niin kovasti kuosista ja Kävyistä näkee heti, että niissä on jotain erityistä. Mitä tykkäät helman pituudesta?



Mekon kaava on muokattu Paapiin kaavakirjan Klarasta klik*.  Tosin käytin vain yläosan kaavaa jonka pituus  tuli päällä olevien  housujen vyötärölle saakka. Pidensin hihoja ja muokkasin pääntietä pienemmäksi.  Hameosa on 80 cm pitkä ja  siihen meni kankaan koko leveys ja ompelin siihen lisäksi  taskut sisältävät kiilat, kuten Klarassakin. Halusin oikein runsaan helman. Laskostin  hameosan vapaalla kädellä nuppineuloilla ja surrautin saumurilla kiinni yläosaan. Kangasta meni omaan mekkooni 2 metriä, kun taas tyttöjen mekot ja pipot syntyivät metrisestä palasta. Hihoissa ja pääntiessä on mustat ohuet resorit. 

Perinteinen pitkä mekkomalli toimii hienosti nostalgisen kuosin kanssa. 


Katselin Aarrekidin kuvia ja leggareinakin klik* kuosi oli niissäkin todella kaunis. 
Oletko käynyt tutustumassa Aarrekidin kankaisiin ja ihaniin vaatteisiin? Klikkaa sinne tästä! 

Äiti neuloi molemmille tytöille neuletakit merinovillasta. Tässä mallina oli Estelle. Ihana yhdistelmä joulukorttikuviin. Ehkä se joulukorttikuvaus oli syysmetsässä vähän liian aikaista.


Neulos on pysynyt hyvänä vaikka mekkoja on pesty useamman kerran. Pipossa on sisällä samasta kankaasta tehty vuori ja pompula.  Ohje löytyy täältä.  Tunnelmallista syksyä!



Nyt pitää miettiä jotain ompelusta Saumanvara-ryhmän huutokauppaan. Sinne ilmestyy joka päivä lisää tavaraa ja huuto alkaa 1.11.2017. Käy ihmeessä kurkkaamassa. Klikkaa sinne tästä! 



Oman mekkoni kangas on saatu Aarrekidiltä! Kiitos paljon! * 

32 kommenttia:

  1. Ihania kuvia teistä! Ja tosi kauniit mekot :) Mukavaa loppuviikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mies oli kiltti kun otti kuvat minusta ja tytöistä. Sain vielä itse napattua nuo kuvat pienimmästä. Nyt voidaan juoksennella helmat hulmuten. Ihanaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  2. Nyt on kyllä super ihanaa vaatetta ja tulee niin Outlander fiilis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos.. Taas pieni askel kohti ... hih. Arvaa mitä en ole koskaan katsonut Outlanderia, ainakaan kokonaan.

      Poista
  3. Ihanan romanttista meininkiä, just sopivat joulukortteihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä se joulukorttifiilis tulee sitten kun sataa lunta. Nyt kun näin harjoitellaan, saattaa se hymykin osua kuvaan :)

      Poista
  4. Ihanat mekot! Tykkään kovasti mekkosi pituudesta. ♥ Harmi, kun ompeluaika on ollut viime aikoina niin kortilla... Tästäkin kun voisi innostua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Oman mekkoni leikkasin ja ompelin "helpoimmat" kohdat yöllä. Sitten heräsin aikaisin aamulla ompelemaan mekkoni loppuun. Onneksi yön jutuista et tarvinnut korjata kuin leveämmät hihat. 🙈Pienen oloista tuo kaava. Kävitkö jo Vimman fb:ssä kurkkaa alekoodin?

      Poista
    2. Iik, en ole käynyt. Menenkin heti... :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  5. Ihanat! Hauska idea tehdä samalaiset mekot koko porukalle! Kauniit kuvat, valkoiset mekot näyttävät hyviltä vihreää metsää vasten :) Mekon pituus on hyvä! Itsekin tykkään, ettei saa olla liian lyhyt (ainakin syksyllä ja talvella).

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Onpa hienoa, kun voi tehdä! Tuolla Aarekidil on nyt samisjuttuja nyt isille ja lapsille. Ihan vaan isänpäivää ajatellen.

      Mulla on tuo mekko päällä nytkin, aivan ihana ja helppo päällä. Kiitos ja iloista viikonloppua!

      Poista
  6. Tosi kivat arkivaatteet loit sekä itselle että tytöille!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Hanna! Mekko on niin mukava pukea aamulla päälle ja on niin helpolla pukeutunut olo ja pääsee helpolla tyttöjenkin kanssa.

      Poista
  7. Tosi kauniit kuvat ja suloiset mekot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieheni on huomaamattaan alkanut harrastaa kuvaamista. Onneksi! Kiitos ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
  8. Ihanat mekot teillä ja upeasti kuvattu luonnon keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsässä on niin tunnelmallista, että piti ehdottomasti saada kuviin. Kiitos!

      Poista
  9. Tosi kauniit mekot (ihana kuosi!) ja miten suloisia kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia! Tykkään myös kovasti tuosta kuosista. Tavallaan nostalginen ja sitten samalla moderni. Ihana että tykkäät!

      Poista
  10. Aivan upea printti tos mekossa *_*

    VastaaPoista
  11. Oispa ihanaa joskus pukeutua oman pojan kanssa samanlaisiin vaatteisiin tai edes samaan kuosiin. Pitäisi varmaan ruveta itsekin ompelemaan omat ja pojan vaatteet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin moni on aloittanut ompelemaan, kun tarjolla on niin paljon ihania kankaita ja helppoja kaavoja. Tee ensin pipo, sit toinen..

      Poista
  12. Ihanat samistelumekot! Mielenkiinnosta kyselen että millaiset ompeluun liittyvät koneet sinulla on käytössä? Mistä olet omat koneesi hankkinut? Itseäni on ompelukärpänen puraissut mutta koneet vielä hankinnan alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Siis oma ompelukone on miehen joululahjaksi ostama satasen markettisingeri. Taistelujen jälkeen se on lopulta ollut ihan ok. Ainut mikä olisi kiva, että olisi tappi kaksoisneulan lankaa varten. Kun opin ompelemaan, niin taistelutkin vähenivät. Saumurini on Janome ja tilasin täältä: https://www.sewingmachines.co.uk/products/janome-8002dx-overlocker/257 ... tuli kotiin kannettuna tosi nopeasti ja pakettiin kuului langat. Olen tykännyt. Hienoa, että puraisi! Jee!

      Poista
  13. Oi kuinka herkän kauniit kuvat ja sievät mekot! Ja siun tukka ❤️

    VastaaPoista
  14. Hih kiitos! Nyt on useamman vuoden ollut hiukset ilman väriä ja käynyt vain tasoittamassa Hennalla latvat (liian harvoin 🙈). Upeat värit tuolla ulkona ja ihana saada sitä tunnelmaa kuviin.

    VastaaPoista
  15. Vastaukset
    1. Kiitos Kata! Minulla on ollut viime aikoina näitä isompia askarteluja. 🌞😚

      Poista
    2. Kiitos Kata! Minulla on ollut viime aikoina näitä isompia askarteluja. 🌞😚

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡