maanantai 24. kesäkuuta 2019

Raitamekko selätti ompelutupajumin

Mekko Kielo-mekkoa mukaellen


Ompelin oman mukaelmani Kielo-mekosta.  Kaavana oli oma laatikkopaita johon lisäsin ulokkeet.


Kangas on ihanaa luomutrikoota Aarrekidiltä. Se tuntui tähän mekkoon juuri oikealta.

Minulla oli hyvin paha ompelujumi.
Oma vimmani oli kohdistunut talohommiin ja siinä illat menikin etsien uutta ja ihanaa uuteen kotiin. Ilmeisesti vimman määrä on vakio, mutta se kohde vain vaihtuu. Ompeluaika  tasaa siis sopivasti luovuuden intoa, kun talosuunnittelussa mennään yli.  Aina ei vain nappaa.


Onneksi vastaan tuli Namedin Kielo Wrapdress -mekko ja siitä se ajatus sitten lähti. Tuntui kun ompelujumalat olisivat puhkuneet minuun intoa. En ehtinyt tilailla kaavoja saati lähteä niitä piirtämään. Nyt oli kiire ommella! Otin laatikkopaitakaavani ja lisäsin siihen Kielon ulokkeet tosin kangasnuukuus iski ja ulokkeista tuli kapeammat. Sitten sakset käteen niks naks ja nopeasti paininjalan alle. Surrr..surrr. Ai, että tuntui taas hyvälle!


Mekossani on kankaana AARREkidin Stripe

 Samalta seisomalta ompelin toisen samanlaisen ja sitten kyytiä saivat täytettä tarvinneet Marimekko-tyynyt. Sitten tikkasin parit shortsit, tyttöjen mekot ja sunnuntai iltana valmiiksi tuli miehen kesäpaita. Flow palkitsi pitkän jumin jälkeen.


Taloblogini löytyy täältä:

Tässä mallissa on parasta, että vyö tulee kapeimpaan kohtaan ja kummun kohdalla on kerroksia.

Tästä tuli kesän lempparimekko.8 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta tuo mekko! Ja ahkera olet ollut muidenkin ompelusten kanssa. Minä en olisi saanut mitään aikaiseksi. En oikein tule ompelukoneiden kanssa toimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Silloin kun inspiraatio iskee niin pitää takoa. :) intiassa on se toinen mekko myös. Onneksi ompelukoneen voi myös kesyttää..

   Poista
 2. Näinä viikkoina tekee kyllä jotenkin mieli ellei ommella niin ostella mekkoja. Pitää vaan hillitä itseään, sillä vähemmän värikkäitä kesämekkoja tulee sitten parin kuukauden päästä käytettyä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä! Kaikki kaupat tietävät, että lomarahaa on tileillä. Onneksi tosiaan ei niin kiusaile nuo valmisvaate alemyynnit niin paljon enää. Toivottavasti löytyy lempimekko! Tai pari :)

   Poista
 3. Todella kiva idea ja mekko näyttää todella kivalta! Enpä ihmettele yhtään, jos tästä tulee lempparimekkosi kesäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään tästä myös kovasti.On kyllä lempimekko! Tai ai sitten se toinen kukallinen.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡