maanantai 28. maaliskuuta 2016

Karamellijuustokakku ja maidottomat suklaamuffinit

Tuplareseptillä herkkumakeaa


Karamellijuustokakku maistuu sille lapsuuden naminamivanukkaalle. Tämän kakun pohjan taikinasta saa samalla leivottua maidottomia suklaamuffinsseja. Yhdellä leipomisella saa kahta eri hyvää. Käytin kinuskin  teossa kondensoitua maitoa.

Tämä karamelli tai kinuskikakku on nyt meidän iskän suosikki. Se on juuri sopivan makea herkku ja mukavan erilainen aikaisempiin juustokakkuihin verrattuna.


Ihanaa pääsiäistä! Vietimme pääsiäistä kotona ihan keskenämme ja kävimme ulkoilemassa. Pääsiäiseen kuuluu leipominen, niin kuin kaikkeen juhlaan. Pieni on kantanutkin jo monena aamuna tyhjän leivinjauhepurkin sänkyyn ja sanonut käskevällä äänellä "kakku".

Pienen iloksi päätin leipoa jotakin oikein namia. Minulla oli kaapin kätköissä ollut pitkään purkki kondensoitua maitoa, josta on pitänyt keksiä jotakin hyvää. Sitä ei voi pienelle antaa, mutta voisihan sen jättää pois pienen leivonnaisesta. 

Nyt kun kokeilin kinuskin tekoa, en yhtään ihmettele miksi purkki oli ollut jo niin pitkään kaapissa. En todellakaan tiennyt että kinuskia saa niin "helposti". Keitin kondensoitua maitoa sen omassa peltipurkissa ilman etikettejä 3 tuntia. Vasta sen jälkeen huomasin että etiketin liima oli tarttunut kiinni kattilaan. Oi voi! Onneksi se lähti lopulta tiskiaineella ja hankaussienellä.  No mutta sain kuitenkin aikaan peltipurkillisen ylimakeaa kinuskikastiketta! Saattaa olla helpompi ostaa valmista kinuskikastiketta suoraan kaupasta. 

Hain inspiraatiota Suklaapossun kinuskijuustokakusta, joka näytti ihan mielettömän hyvälle. Lopulta homma lipesi kädestä ja aloin seuraamaan ohjetta omasta päästäni. En ilmeisesti voi sille mitään. Tein kakun pohjaksi suklaisen ja muffinipohjan, sillä sain otettua osan taikinasta pienen herkkuihin maidottomiin suklaamuffineihin.

Sitten aloin tekemään juustotäytettä, mutta olinkin jo tottuneesti sulattanut valkosuklaan kakkua varten ja lopulta kakussa oli myös hasselpähkinää ja pilkottuja suklaanougatmunia. No, ne ovat niin hyviä! Olin laittamassa purkista suoraan Suklaapossun tavoin kinuskitäytettä kakkuun, mutta maistaessani kinuskia se tuntui ihan liian makealta. Varmaan makeusraja ylittyi jo valkosuklaasta ja nougatmunista. Kokeilin sekoittaa  vain osan kinuskia juustotäytetteeseen ja yhdistelmä olikin parempi. Maistui sille kisnuskin makuiselle naminamivanukkaalle, se jos mikä oli hyvää! Jätin sokerin määrän vähemälle juustotäytteessä, joten kakku ei lopulta ole liian makea. Voisin sanoa, että ihan bueno !

Kakusta tuli aika ihana karamellipommi ja sain samalla leivottua pienelle maidottomia suklaamuffineita. Näitä tuplareseptejä pitää kyllä kehittää lisää.

Maitoallergiselle on aika vaikea löytää herkkuja. Tässä on hyvä maidoton suklaamuffinssien resepti ja se maistuu herkulliselle, vaikka ei allergioita olisikaan. Näitä tehdään uudelleen. 

Maidoton suklaamuffinssi kohosi kauniisti ja sen sisällä oleva suklaa jäi sulaksi mutakakun tapaan. Nämä ovat kauneimmat tekemäni muffinssit ikinä.

Maidoton suklaamuffinssi resepti ja karamellikakun pohja

(8 kpl muffinsseja ja kakkupohja 17 cm Ø )

Raaka-aineet:

4 kpl kananmunaa
2,5 dl hienoa sokeria
1 dl Oatly kaurajuoma
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
50 g Keiju laktoositonta margariinia
50 g maidotonta tummaa suklaata ( käytän Lidl:n Fin Carre tummaa suklaata, jossa lukee että saattaa sisältää jäämiä)

Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Voitele kakkuvuoka ja muffinivuoka (paperisia ei tarvitse voidella) .

Pilko suklaa muruiksi. Paras on leikata suklaa keittiöveitsellä suklaan kääremuovin päällä.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Jos annat taaperon tehdä tämän, muista lisätä jauhoja hiukan enemmän, sillä todennäköisesti osa jauhoista mitataan uudelleen lattian tai pöydän kautta.

Sulata margariini.

Vatkaa kulhossa muna ja sokeri paksuksi valkoiseksi vaahdoksi.

Sekoita kevyesti jauhoseos vaahtoon kumikaapimella.

Kaada sula margariini taikinaan ja sekoita kevyesti.

Lisää  kaurajuoma ja vatkaa taikina sekaisin.

Kaada taikina vuokiin.

Laita muffinssien keskelle suklaamuruja ja paina murut sisälle taikinaan.

 Laita vuoat uuniin pellin päälle. Anna olla uunissa 12 minuuttia.


Saisiko olla pala karamellijuustokakkua Taika-lautasella.


Tässä teille karamellijuustokakun tai kinuskijuustokakun resepti. 

Karamellikakku resepti täyte 

kakkupohja 
1/2 prk kondensoitumaito
3 kpl liivatelehteä
200 g mascarponea
2 dl kermaa
1 dl sokeria
100 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
1 dl vettä

Ja halutessasi
(4 kpl pieniä suklaanougat munia ja 0,5 dl hasselpähkinärouhetta)

Tee pohja valmiksiiksi yllä olevan ohjeen mukaan. Jos et halua tehdä muffinsseja tee puolet pienemmällä ohjeella.

Keitä kondensoitua maitoa hiljalleen kattilassa 3 tuntia ja sen jälkeen laita maitopurkki viilenemään kylmään veteen.

Pese kakkuvuoka ja laita kakkupohja alimmaiseksi vuokaan. Kostuta kakkupohja vaikka kokiksella tai maidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa 20 sec kerrallaan. 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen 1 rkl sokeria.

Keitä 1 dl vettä ja sulata siihen liivatelehdet yksi kerrallaan. Muista puristella vedet pois liivatelehdistä ennen kattilaan laittoa. 

Sekoita liivateseos hiukan jäähtyneenä sulaan valkosuklaaseen. Lisää tähän mascarpone ja (hasselpähkinärouhetta, pieneksi pilkottuja suklaamunia). Sekoita kunnolla!

Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.

Kaada puolet vaahdosta vuokaan kakkupohjan päälle.

Sekoita jäljellejääneeseen vaahtoon puolet kondensoidussa maitopurkissa olevasta kinuskista. Sekoita kunnolla ja levitä vaahto kakkuvuokaan.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin vuorokausi.

Koristele kermavaahdolla, suklaarouheella, kinuskilla ja vaikka muscovadosiirapilla.

Syö pienen pieni pala kerrallaan nautiskellen.




Pieni sai leikkiä suklaamunilla ja keramiikkapupuilla. Kakkulautanen ja puput ovat omia tuotoksiani. Tuo yksi pupuista näyttääM.A. Nummiselta.


Ihanaa pääsiäistä! Nyt pääsiäiskonserttiin!




4 kommenttia:

  1. Ooh, näyttää ja kuulostaa hyvältä! Mä kanssa bongailen aina maidottomia reseptejä, jotta tyttökin pystyisi syömään herkkuja. Tosin omasta puolesta pitäisi olla myös kananmunaton - täytyykin kokeilla, saisiko tuota hyvältä vaikuttavaa ohjetta hieman sovellettua munien osalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos reseptistä on apua,ruoka-aineallergiat on kyllä surullisia herkkupyhinä. Onneksi meillä ei ole tuota kananmuna-allergiaa paitsi raa-an kananmunan kanssa. Saattaisi mennä sormi suuhun. Katsoin noita kananmunan korvikkeita ja näyttäisi että se pitäisi leipoa ihan erikseen. http://kotiliesi.fi/ruoka/ruokaideat/munattomia-leivonnaisia

      Poista
  2. Oi, miten herkullisen näköinen kakku... ja muffinssitkin näyttävät hyviltä. :)
    Ihana ja hauska postaus muutenkin, on tuo teidän Pieni sitten söpö.
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Välillä voisi tehdä miltä leipominen näyttää meillä postauksen, se vasta hauska olisi. Nyt kun vatkain pörähtää käyntiin, niin pienet sormet ilmestyvät salamana pöydän reunalle ja kuuluu sana "auttaa"! Antaa vähän lisää haastetta. Ihanaa viikkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡