keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Ompelukoneessa Vimman Fisuja

Ompelin vauvalle ja taaperolle söpöjä vaatteita Vimman Fisut- kankaasta. Hauskaa, että itse ompelemalla saa nättejä merkkivaatteita lapsille.

Leggikset olivat Pienen mielest huippuhienot. Ne päällä oli mukava hyppiä sängyllä.

Sain kivan vinkin Vimman kankaista ja tosiaan sieltä löytyi ihan täydellistä kangasta leggareihin. Kankaan nimi on Fisut  ja se on vähän kuin urheilutrikoissa. Ompelin Kesäheinälle siitä ryömintäpuvun ja Pienelle leggikset. En innostunut Vimman Letteihin ja sivuutin koko merkin kokonaan. Onneksi innostuin lopulta, sillä tämä kultakalakuosi on tosi kiva! Kiitos Hanna vinkistä! Uusi juttu näissä Design-kuoseissa, että pitäisi tietää myös suunittelija, kun sitä leikkikentällä kysytään. Fisujen suunnittelija on Riikka Koistinen.


Leggikset oli nopea ommella ja teki mieli tilata kangasta lisää ja tehdä itsellekin samanlaiset. Metri kangasta maksaisi jo kolmisen kymppiä joten taidan jättää väliin.


Kummitäti lähetti tytöille hienon Muumi-laivan. 


Itse ommeltu Vimman puku näyttää vauvan päällä melkein kaupasta ostetulta. Nyt oli pakko laittaa vähän pinkkiä resoria kaiken sen sinisen jälkeen. Onneksi tämä meriaihe toimii pinkkinäkin.


ILMAINEN OMPELUKAAVA VAUVAN PUKUUN

Puvun yläosan kaava. Tulosta A3-paperille ilman marginaaleja.

Puvun alaosan kaava. Tulosta A3 paperille ilman marginaaleja. Maalla pituus sopivaksi jättämällä kaavojen väliin aukkoa.

Nyt kauluksestakin tuli siisti. Tällä kertaa päänvaivaa aiheutti muhkuralle menevä vetoketju.


Saumuri on saanut kyytiä. Olen ommellut jo neljä samankaltaista pukua Kesäheinälle ja samalla kaavalla syntyy myös puserot.  Uskon, että tällä luottokaavalla syntyisi myös bomber-takki ja varmaan sen joku ilta vielä  ompelenkin. Otin teille kuvat kaavoistani, onpahan täällä ainakin muistona. Tuohon kuuluisi vielä huppu, mutta en ole sitä kokeillut vielä tehdä.

Hankalinta puvun teossa oli vetoketjun ompelu ja sen yläosan kiinnittäminen siististi kaulukseen.  Harsin ketjun ensin kiinni  ja sitten se oli helpompi ommella kiinni koneella. Pienet siistimiset kaulukseen ompelin käsin, sillä aina joku sauma irvisti resorin ja vetoketjun välissä. Ompelin pienen suojakaistaleen vetoketjun päälle ja alle, ettei terävät reunat hankaa. Olen purkanut kaikkiin pukuihin vetoketjut vanhoista pieniksi jääneistä yöpuvuista ja joukossa on ollut monenlaisia. En edes tiedä paljonko vetoketjut maksavat, mutta varmasti enemmän kuin puhkipidetty yöpuku.

Tämä on jotenkin niin minun tyylistä lähteä heti ompelemaan jotain vähän vaikeampaa. Kun iso mörkö on selätetty niin hommat sujuvat helpommin.

Söpöläiset.


Voitin Mama Lina-blogin arvonnasta Tutki Yöelämää-kirjan. Sitä ollaan luettu maisteltu kovasti. Kiitos kovasti ihanasta arvonnasta!


Tälle viikolle lupasin itselleni yhden salipäivän, ehkä sitten huomenna. Olisi hienoa tehdä miehenkin kanssa jotain kahdestaan.




13 kommenttia:

  1. On kyllä ihan kuin kaupasta ostettuja! Ja kuosi on ihana.

    VastaaPoista
  2. Voi, miten suloisia (sekä lapset että kangas)! Olet kyllä taitava! Vitsi, jos osaisin ommella, niin tekisin pojalle kans muutamat legginsit. Tulee niin paljon hienompia kuin kaupasta ostetut! Vimmalla on ihania kankaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari viikkoa saumurin kanssa on mennyt ihan siivillä, mutta en voi sanoa olevani vielä taitava ompelemaan. :D Taika on siinä etten ole koskaan sanonnut itselleni etten osaa. Hoe sinäkin, että osaat ja kirjastosta kaavakirja lainaan ja ompelemaan, kyllä se silloin onnistuu :) Kiitos kovasti.

      Poista
  3. Olet kyllä tosi taitava! Itse en osaa juurikaan ommella, mutta jos osaisin tekisin ehdottomasti tytölle leggareita ja mekkoja. Ihana muuten tuo Vimman kangas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Suosittelen kyllä leggareiden ompelua, on kyllä helpoimmasta päästä aloittaa hurahtaminen. Minulla on tuossa yksi ihana kangas odottamassa mekkoontumista ja postissa lisää. Hirveä kiire ommella kaikki, ennen kuin äippäloma loppuu.

      Poista
  4. Olet kyllä aika velho tuossa ompeluhommassa! Tosi hienot vaatekappaleet tuli molemmille, ja miten upea kangas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Tuo velho kuvaa kyllä tosiaan hyvin! Olen aika velho taikomaan virheet piiloon :P Kiitos!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡