maanantai 11. syyskuuta 2017

Päällä parempaa Vimmaa

Pitääkö kangashamstrausta selitellä?


Miten kangaspala voi tuottaa, niin paljon hyvää fiilistä? Ompelin huputtoman hupparimekon  Vimman Hubbabubba-kankaasta.  


Ompeluharrastuksen myötä blogissa on näkynyt enemmän asukuvia. Pitäähän ompelukset kuvata! Minusta on tullut oman vaatekaapin designeri ja huippumalli. Hih.

Tiedättekö sen tunteen, kun selaa verkkokauppojen sivua ja kaikki on vähän plääh? Ennen etsin superedullisia löytöjä ja nyt valmisvaatteet eivät enää kutkuta, kun pyöritellään senttejä. Viime aikoina klikkaukset ovat kohdistuneet lähinnä Vimman kankaisiin ja olen odottanut, että sinne tippuisi armonpaloja landeille jotka eivät pääse Helsingin kivijalkakauppaan. Klik päivitä sivua.. - Joko no nyt? Ei taaskaan mitään.

Viime viikolla tunsin suunnatonta riemua kun Tuuliturkki-neulos vilahteli muutama kerran verkkokaupan sivulla ja huhu kertoo, että siellä oli vilahtanut myös Mystical Flowersia. Aika koukuttavan nettipelin Vimma on saanutkaan aikaan. Klik päivitä...  - Jes Jackpot! Tänään "voitin" Fisut ja Pandaa ne olivat vielä alennuksessa..  

Tämä saattaa kuulostaa jo aika pahalle kangashamstraukselle ja huomaan selitteleväni ostoksia. -Mutku mä ne kuitenkin ompelen. Katso vaikka! Mitä tykkäät hupparittomasta Hubbabubba-hupparista?


Onneksi tilanne ei ole paha.  Minun ei tarvitse piilotella kankaita, sillä ne mahtuvat hyvin pystyviikattuna omalle hyllylle kaappiin odottamaan vuoroaan. Ja pöksyjä jää tytöillä lyhyeksi kaiken aikaa.

Minun ihana huputon huppari. Laatikkopaitakaavaan on helma leikattu suoraan ja lisätty resorit. Ihastelin hupparitaskuja, jotka oli piilotettu sisäpuolelle ja ne oli saatava omaan huputtomaan huppariin. 


Vimman Bubble gum-kuosi on jollakin lailla ihan kamala, mutta ihastuin siihen silti.  Joustocollege tuntuu pehmeältä päällä ja materiaali ei ole mustan väriaineen kovettama, sillä tausta on valkoinen. Voi siis huoletta ommella valkoisilla saumurilangoilla. Tuntuisiko ostaminen samalta jos ostaisin vain vaikka yhden kalliin valmisvaatteen? Ei, ei tuntusi. Ostoksessa pitää olla twistinä alennus, tai että se on jollakin lailla hankalasti muuten saatavilla vaikka juuri siihen alehintaan. Tässäkin tapauksessa "The chase is better than the catch".

Fiilistelen kangasostosta taas uudelleen ommellessani. Sorrun ompelemaan itselle tutulla laatikkopaita"kaavalla" tai tytöille lähinnä leggareita, mekkoja ja pipoja. Joskus yritetään nostaa rimaa. Hivelevä tunne tulvii yli, kun saan asioita valmiiksi. En voi aloittaa uutta projektia, ennen kuin edellinen on valmis.  Ihan jo tekemisen palo pakottaa asioita valmistumaan ja valmistuminen avaa portit uudelle, mitä on jo kovasti odottanut. -Hyrrrr!


En fiilistele ainoastaan Vimmaa, vaan aina kolahtaa joku uusi ihanuus. Niin kuin tämä leggareitteni Sarah Design Heimo- joustocollege.   Näitä saa myös valmiina leggareina.
Ja sitten taas fiilistellään, kun vaattetta peilailee tai  näkee sen toisen päällä. Tunne vain voimistuu, kun joku sanoo ompa kiva ja voi kertoa tehneensä sen itse. Kangaspalaan liittyy siis hirmuinen määrä sitä hyvän olon tunnetta!

Siksi siis parempaa Vimmaa!

Parempaa Papua ja  parempaa Aarrekidiä on saatavilla täältä! Klik*14 kommenttia:

 1. Aivan ihana mekko!! Olet todella taitava :-) ja ps. Ei tarvitse selitellä hamstrausta - kaikilla on joku juttu josta tykkää :-)

  Outi / Pisteitä Ruudulla
  http://pisteitaruudulla.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sanot noin. :) Itseasiassa kangaskaappi tyhjentyi taas ja tuli taas perusjuttuja lapsille. Pitäisi varmaan niitä joskus esitellä.

   Poista
 2. Kiva. Mulle yksi tuollainen hupulla, kiitos =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Voin mä tehdä jos hommaat kankaan, keität kahvia ja katsot mun lapsia! :D Kangasta saa klikkailla sormet ristissä
   Vimman sivuilla, josko se tänään ilmestyisi. Kangas saattaa kadota parin tunnin sisään, joten suosittelen klikkailemaan useaan kertaan päivässä.

   Poista
 3. On kyllä niin super söpö asu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ompelin samanlaiset leggarit myös tytöille, niin päästään samistelemaan.

   Poista
 4. Tosi kiva tunika! Mun sisko on myös hurahtanut kangasshoppailuun ja ompeluun :D Se on ihan oma maailma, josta en ymmärrä, kun en itse osaa ommella.

  Viikonloppuna saan siskon minulle ompeleman tunikan! Jee! Se on ihana! Täytyy laittaa sitten blogiinkin kuvia siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho vaude! Pitääkin klikkailla milloin sen esittelet ja mitä kangasta. Ihana kun siskosi ompeli :) kiitti!

   Poista
 5. Kyllä minäkin kankaita hanstraisin, jos osaisin ommella. Nyt tyydyn hamstraamaan lankoja. Tai yritän olla hamstraamatta. Taitava olet käsistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lankahamstraus on aika paha myös. Nyt on muuten ihana neuloa iltaisin viltin alla. Yksi kerä jo kulutettu tänä syksynä. Kiitos Minna!

   Poista
 6. Tosi kiva asu! Kovasti toivon että osaisin itsekin ommella omat vaatteet, kaupoista kun harvoin löytyy just sellaista kuin tahtoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä on se juju kun ei sano itselleen ei osaa, niin sitä jotenkin tekew vain. Annan virheiden tulla ja mennä näkee ainakin että on kantapään kautta opeteltu. Ei se ole niin vaarallista.

   Poista
 7. Vitsi miten ihana college, oot kyllä tosi taitava näiden ompelussa! Tuo kuosi on mun mielestä tosi hauska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään tuosta collegesta myös tosi paljon. Hauska näissä ompeluissa, että kun on kivat kuosit niin kivaa saa ompelemalla tosi helppoja juttuja. Kiitti!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡