maanantai 18. syyskuuta 2017

Olohuoneen uusi järjestys!

Kodin ilme muuttui kun sohva vaihtoi paikkaa. 


Tein olohuoneeseen uuden järjestyksen. Sohva vaihtoi paikkaa ja kaapille löytyi kaunis paikka tapettiseinältä. 



Vanha ukiltani peritty kaappi jäi ennen rappuje alle piiloon. Nyt raputkin alkoivat sopimaan sisustustukseen. Raput ja kaappi tuovat kivaa rytmiä vaaleaan  boheemiin skandinaaviseen sisustukseen.  Muistatko vielä tuon jalkalampun tuunauksen?


Tiedätkö kun siivous menee liian pitkälle? Taisin ujuttaa imuria liian pitkälle ja päätin lopulta siirtää sohvaa, että saan myös takaa imuroitua. No siinä kävi niin, että lopulta siirtelin huonekaluja uusille paikoilleen imurin huutaessa lattialla.

Tuntuu, että koti uudistui kertaheitolla ja kaunis kaappini sai arvoisensa paikan, no siis puolitoista metriä vasemmalla, mutta kuitenkin. Huonekalut olivat jopa helpot siirtää huopatassujen takia.

On tavallaan onni, etten löytänyt tätä järjestystä muuttaessa, sillä näin kotiin saatiin helposti uutta ilmettä.  Vaihdoin vielä syksyisempää Pentikkiä tyynyihin  ja pesin lattiat. Pentikin Outletista löytyy aina ihania kankaita ommeltaviksi. Siirsin hieman raidallista liinaa prinsessatuolin päältä ja fiilistelin! Ollaan jo aika lähellä omaa sisustushaavettani. Se upea Chesterfield-sohva klik* vielä puuttuu. Se on minun päiväuneni.


Prinsessatuoli oli hormonihuumassa tehty kirppisostos. Ostin sen meille "turvaan". Arkisin se viettää päiväänsä raitaliinan  alla. Tosi käytännöllistä. Kaapin päällä on kuvanveistokurssin tuotoksia ja omaa keramiikkaa.  Korissa säilytän villalankoja. 



Onko tämä lapsiperheen koti? 

Kyllä, tämä on lapsiperheen koti, juuri ennen tahmatassujen sisäänmarssia. Lattianpesu on nykyään harvinaista herkkua, sillä lelujen lapioinnin ja imuroinnin jälkeen harvoin on aikaa sille, että ehtisi moppaamaan  lattian. Muutamassa sekunnissa lattia on täynnä roinaa, hiekkaa ja ruokaa. Ja kiitoksena pestyyn sohvanpäälliseen on pyyhitty pikkuinen naama.

Otin taas muutaman, kuvan muistoksi hetkestä, että kyllä meillä oli kerran tämmöistä. Matto vielä puuttuu, mutta katsotaan sitä sitten kun sitä ei tarvitse päällystää elmukelmulla. Muistatko vielä mitä on meidän sohvan takana? Kurkkaa sinne tästä! 



Jätin taulut nojaamaan seinää vasten Heiskalasta inspiroituneena ja enon tekemä liitutaulu odottaa vielä iskuporakonetta ja proppua. Liitutaululle ei meinannut löytyä seinätilaa, mutta nyt paikka tuli kuin itsestään. Kalmar valaisin ja itse tuunattu jalkalamppu sopivat ihan hauskasti yhteen.



Milloin viimeksi teit uuden järjestyksen? Onko sinulla joku huonekalupäiväuni?

Niin ja voitko arvata? Nämä kuvat on otettu kännykällä. Olen alkanut pitää enemmän ja enemmän puhelimeni kamerasta, siinä on pro-asetukset joilla voi säätää kuvaa. Ostin Galaxy S7 edgen klik*neljä vuotta palvelleen puhelimen tilalle. Ja tällä olen kuvaillut myös videoita. 

18 kommenttia:

  1. Uuden järjestyksen tekeminen on ihanaa, saa edullisesti ainakin uutta ilmettä sisustukseen. Itseäni harmittaa kuitenkin että meidän nykyinen olohuone on sellainen etten oikein tiedä miten sitä muuttaisin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin. Ehkä muutos pitää tehdä vain ihan vahingossa eikä ajatella sen kummemmin liikaa. Teidän olohuone kuulostaa sitten ihan hyvälle . ⚘

      Poista
  2. Ihastuttavan näköistä, paljon selkeämpää mitä meillä :) Meillä on sellainen sekasikiö tää huusholli ettei mitään määrää :D Oletko muutoin sattunut huomaamaan tätä http://www.lumipallo.fi/paras/suomen-parhaat-blogit-2017/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, kappas!. Viime vuonna blogini oli paras hääblogi tuossa listauksessa. Onneksi olkoon paras kässäbloggaaja Nelli! Odotas vaan kun lapset on sisällä, niin meilläkin tila muuttuu täysin. Hih Kiitos!

      Poista
  3. Vau, ompa teillä kauniin ja kotoisan näköistä! Nauratti tuo, että piti ikuistaa, kun hetken on siistiä :D Tiedän niin tunteen! Vaikka kuinka siivoaisit, niin hetken päästä on taas lattiat täynnä leluja ja hiekkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ei naurata. Meidän pihaan vaihdettiin hiekkalaatikko ja tuli uudet hiekat. Epäilen että pari ämpäriä on jo imuroitu. Ja sitä on lelujen kanssa tasaisena mattona... 🙈 Joo on nyt ainakin todiste oli silloin kerran tällästä..

      Poista
  4. Niin ihanan näköinen tuo nojatuoli! Muutenkin kotoisan näköinen huone :) Järjestely on aina hauskaa ja saa uutta ilmettä kotiin ilman mitään sen suurempaa panostusta tai remonttia :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tosiaan ilme muuttuu ja ei paljoa vaatinut. Tuo kaappi sai kyllä nyt kivan paikan.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä onni kun sen välttämättä halusin, vaikka sille ei niin tilaa ollutkaan.

      Poista
  6. Voi mikä kaunis tuo teidän nojatuoli 😍

    Me ollaan vajaa vuosi sitten muutettu tähän nykyiseen kotiimme ja emme oikeastaan muita muutoksia olla tehty kuin vaihdettu sohvan paikkaa "Man cavessa" mutta olohuoneessa on sen verran iso kulmasohva ettei voi oikeastaan muuttaa huonekaluja :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo nojatuoli on ihana, mutta pelkään että sille käy jotain. Päätin, että hankin meille kokopuisia huonekaluja ja yritän päästä eroon viimeisistäkin lastulevyjutuista. Kulmasohva olisi kyllä mukava ja ihan oma luola mulle...

      Poista
  7. Ihana käydä kurkkimassa taas teidän valoa ja rauhaa, joka huokuu kuvista. Meillä rämmitään yhä kaaoksessa arjen ohessa. Onneksi on tällaisia ihania blogeja, joissa saa hermolepoa kaaoksen keskellä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, sitä minäkin käyn täältä blogistani etsimässä rauhaa, omien ajatuksien ääntä ja muistoja siististä kodista. Tsemppiä sinne, kyllä tää tästä viimeistään 18 v. päästä..🌸🌸kiitos kauniista sanoista!

      Poista
  8. Lovely living room you have, Teresa, so cozy! I like that you add many nostalgic pieces to your space! And the chair is CHIC, like a seashell!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! Our home is full these old furnitures from our past relatives and second hand, but that chair is just my own castle. 💖💖 I'm glad you like this..

      Poista
  9. Viittä-kuutta erilaista puuta. Levotonta. Toisiinsa sopimattomia huonekaluja. Ei minun makuuni. Ei kodikasta. Mutta ei minun tarvitsekaan pitää, eivätkä kaikki minunkaan tyylistäni pidä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kaikkien ole pakko pitää kaikista. Minusta hyvinkin kodikasta ja asukkaan näköistä. Oletko koskaan ajatellut miten paljon koti kertoo ihmisestä ja asukkaista? Siksi en itse sanoisi hyi en tykkää jos tulisin teille..

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡