perjantai 10. marraskuuta 2017

Henkarikranssi ja tuohitähtiä

Tuntumaa tuohitöihin


Askartelin tuohesta tähtiä. Ripustin kauniit pienet tähdet tuoksuvaan kranssiin roikkumaan. Kranssi  on tehty rosmariinista joka on kiepautettu henkariin.


Henkariin tehdystä rosmariinikranssista tuli kaunis ja se tuoksuu ihanalle. En muistanutkaan miten mukavia tuohityöt ovat! 



Kokeilin pitkästä aikaa tuohitöitä. Tämän tuohen tarina on taianomainen. Se tupsahti eteeni juhannusiltana kootessani yksin vastaa. Se suorastaan kutsui minut noukkimaan mukaansa metsäpolulta, vaikka juuri silloin minulla ei sille käyttöä ollut. Nyt näissä tuohitähdissä on mukana muisto tuoksuvasta metsästä ja se tuo palan juhannuslumoa jouluun.

Nyt tuohi tipahti ajatuksiini ja aloin kaivata partio-Siskon opettamia tuohityöjuttuja, joita askarreltiin joka kesä.  Oli inspiroivaa ottaa taas tuntumaa hienoon materiaaliin ja perinteiseen kädentaitoon.



Laitoin tähtiin mustat silkkinauhat. Kerään nauhat talteen aina kaupasta ostettujen  puseroiden sisäpuolelta. Niille löytyy aina käyttöä.












 

Video-ohje tuohitähtien tekoon


Tuohta ei saa repiä elävästä puusta, eikä ainakaan ilman maanomistajan lupaa. Kun puita kaadetaan tai polttopuiden joukosta löytyy hyvän kokoisia tuohia myös tuohitöihin.

Tuohen pinnasta pyyhitään roskat ja epätasaisuudet ja sen jälkeen se on valmis leikattavaksi ihan saksilla. Leikkasin ohuita nauhoja ja punoin niistä muutaman tähden. Tein video-ohjeen tuohitähtien askarteluun. Toivottavasti sait tästä inspiraation! Klikkaa videoon tästä! 




Rosmariinikranssi roikkuu nyt meidän olohuoneessa. 

Henkarikranssi rosmariinista


Henkarikranssissakin oli sattumaa mukana. Talvi tuli ja taloyhtiön kukkalaatikot jäivät tyhjentämättä. Olin juuri leikannut nipun rosmariinia lumen alta ja aioin sen vielä meille kuivattaa. Kerrankin oli ylimääräistä rosmariinia kranssiakin varten. Pyöritin oksat rautalangalla kiinni henkariin ja  kranssi oli valmis. Se tuoksuu niin hyvälle!


 Joskus tuntuu, että joku tiputtelee polkuni varrelle kaikkia ihania asioita. Pitää vain pitää silmät auki ja poimia mukaan ainakin ne kutsuvimmat. Joku kaunis päivä johdatus kertoo, mitä asialla tehdään. Tuntuuko sinusta koskaan sille, että joillakin asioilla on tarkoitus, silloin kun palaset vain osuvat kohdilleen?

Tein video-ohjeen tuohitähden askarteluun. Nämä ovat kivoja pieniä askarteluja joista syntyy joulu.


Mukavaa isänpäivää!  


Testailin myös muitakin tapoja tehdä tuohikoristeita. Täytyy vielä opetella ja kehitellä lisää.

Osallistun tällä postauksella tuomaan iloa ja valoa pimeisiin iltoihin Mansikkatilanmailla Perjantaimyysseihin. Sinne voi linkata myös oman iloa tuottavan postauksen.

16 kommenttia:

  1. Ihanat kesän muistot tuohitähdissä!
    Ja tuoksuva rosmariinikranssi on kauniin tyylikäs!
    Minulla onkin juuri pöydällä curry-kranssi odottamassa kuvauksia...oliivikranssikin tekeillä.

    Tunnelmalista viikonvaihdetta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa upeilta! Sinulla on aina niin valtava määrä ihania kukkia ja materiaaleja. Ihana nähdä millainen curry-kranssi sinulla siellä on!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitti, tämä oli uusi versio viimevuotisesta henkarikranssista. :)

      Poista
  3. Oi kun löytäisin tuollaisen henkarin- upea!

    VastaaPoista
  4. Arvelinkin että rosmariinia se on! KIvan moderni kranssi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta! Onneksi satuin laittamaan pihalle rosmariinia keväällä.

      Poista
  5. Onpa ihana kranssi, tykkään niin♥

    VastaaPoista
  6. Kaunis kranssi ja tähdet <3 Kauniit kuvat <3
    Me uskomme siihen, että kaikella on tarkoitus ja asiat tupsahtavat eteemme juuri oikeen aikaan kun on tarkoitettu <3
    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eikö olekin jännä miten joku merkityksettömän pieni asia voi jossakin kohdassa olla oikeaan aikaan se viimeinen palapelin pala. Olen huomannut, kun joku asia menee pieleen, niin heti perään löytyy se keino millä asia ratkaistaan jopa paremmin. Se pitää vain osata nähdä. Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  7. Onpas ihania ideoita!<3 Tuohen kanssa näpertelyssä mulla luultavasti menisi hermot, mutta tuo krassi! Täytyy varmaan laittaa muistiin itselle kirjaan, voisin hyvin kokeilla!:)

    Kiva, kun tulit mukaan Perjantaimyysseihin!<3 Iloista viikonloppua ja isänpäivää!:)

    VastaaPoista
  8. Kiitos Taina ♡ Kokeile joskus ihan kolmen suikaleen verran ihan huvikseen... saatat raahata vielä tuohta työpaikalle. Minulla oli vuosi sitten havuista tehty kranssi ja sinne linkitin ideani lähteen. Kiitos oli kiva osallistua ja aihe osui juuri oikeaan aikaan. Tämäkin sattui sopivasti!

    VastaaPoista
  9. Onpa sinulla ollut hyvä tuuri! Hienoja ideoita ja hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡