lauantai 25. marraskuuta 2017

Samisleggarit äidille ja tyttärille

Frillaleggarin kuosina Sokrun Puutarhassa! 


Ompelin meille samanlaiset leggarit Sokrun Puutarhasta-kuosista. Mikä on paras leggarikaava? Löysin siihen vastauksen ja ompelin sillä nämä frillaleggarit.


Tykkään kovasti leggareistani. Niistä tuli niin hienot. 




Sain ommeltavaksi ihanaa Sokrun Puutarhassa trikoota Kikapilta klik. Kikapille tuli monta skandinaaviseen tyyliin sopivaa kuosia yhtä aikaa ja olin ihan myyty! Jes! Eikö olekin kuolattavan ihana kangaskauppa? Olen tunnustautunut Sokru-faniksi ja hänen kuositaide käy meidän tyyliin. Ihastuin hänen maailmaansa Jyväskylän Designtorilla. Puutarhassa-kuosi on hänen tapaansa unenomainen ja tyttömäisen ihana. Kun näin kuosin ensimmäisen kerran näin silmissäni frillaleggarit ja tietenkin halusin itsellekin samanlaiset. En ole sellaisia vielä koskaan tehnyt, mutta ei se ollut sen vaikeampaa.



Mikä on paras leggarikaava? 

Minulla on ollut hyvän leggarikaavan etsintä päällä. Tärkeintä kaavassa on että se on napakka, mutta ei liian tiukka ja että housuissa ei ole sivusaumoja. Ottobre 2017 /11 -lehdessä oli ihanien frillaleggareiden kaavat, mutta niissä olikin juuri nuo sivusaumat ja 80 cm oli jo kohta lyhyt Kesäheinälle. Palasin takaisin alkutekijöihin, kun niin moni on sanoi, että parhaat leggarit tulee PaaPii-kaavakirja lapsille leggarikaavasta klik. No tosiaan näin on! Onneksi hyviä peruskaavoja voi kuositella juuri omanlaiseksi ja lisäsin kaavaan  korkeutta vyötärölle ja juuri nuo frillat.


Vanhemman tytön leggareihin ompelin frillan polvien alapuolelle.  Se onnistui kun leikkasin lahkeiden päähän ulkoreunaan sivusauman kohdalle halkiot ja ompelin väliin frillat. Frillan päät menivät siististi sivusaumojen väliin.

Pienimmän kaksi peppufrillaa ommeltiin kiinni leggareiden takapuolen yläosaan ennen kuin olin ommellut etuosan kiinni.

Frilla itsessään on reilusti puolet lahjetta ja takaosaa pidempi kaitale, jonka ympärille on tehty rullapäärme. Se oli lopulta helppo tehdä saumurilla, kun vain malttoi seurata saumurin ohjekirjan ohjetta (eng. rolled hemming).  Ehkäpä se ohjekirjan luku on tässä se vaikein. Sitten ompelin ompelukoneella kuminauhalankaa alalankana käyttäen suoran tikkauksen frillan keskelle.  Tein sopivan rypytyksen vetämällä kuminauhaa tiukemmalle ja lopuksi ompelin frillan siksakilla paikalleen.

Kuulostaa aika vaivattomalta, mutta sitä se olikin. Frillat ovat todellakin helppo yksityiskohta leggareihin.

Vinkkinä, että tuohon kaavakirjaan saa 10% alennuksen koodilla: BLACK10 ja toimituskulut ovat ilmaiset yli 20 e ostoksiin. Klikkaa tästä!  



Kuosi on myös äidille armelias, sillä siinä ei erotu tahrat kovin hyvin. Huomasin, että ihana piponi oli hyvä myös vanhemmalle neidille. 


Frillat taaperon leggiksiin tulivat pepun yläpuolelle, jotta niillä olisi mukava istua. 


Nämä frillat tulivat polvien alle, jotta ne eivät kiusaa kontatessa. 


Joulukorttikuvailuja

Kokeilimme ottaa muutaman  joulukorttikuvan pikaisesti kootussa ulkostudiossa. Heitin lakanat ja tähden meidän pihan aidalle ja rakoseen pujotin eukalyptusta ja jouluvaloja. Odotimme päivän kirkkainta hetkeä kello 11 aikoihin ja mies otti pikapikaa kuvia.  Pitäisi saada kuviin vielä lunta. Lumi oli jo hetken maassa, mutta olimme liian flunssaisia panostamaan kuvaamiseen. Onneksi sitä luvattiin vielä lisää. 


Kävisikö tämä joulukorttikuvasta? Tosin iskä pitäisi saada kameran takaa myös kuvaan. Mitä tykkäät meidän leggareista?



* Sokrun Puutarhassa-single on saatu ommeltavaksi Kikapilta. Ompeluelämää-facebookryhmässä sai muutama onnekas kangasta ommeltavaksi. Olipa minulla tuuria!  Kiitos Kikapi! 💖




10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Askartelin näitä kuvia mielessä ja yritin ajoittaa, että olisi tarpeeksi valoisaa. Onneksi tytökin suostuivat 💖 Ja nyt sitten sataa sitä lunta!

      Poista
  2. Itse tein vanhoista rikkinäisistä leggareista kaavat. Olivat jotkut kaupan vanhat... Nää kuvat on ihania <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! 💖🌟🌟 Omat ovat tehty juuri niin ja tyttöjen pienemmät pöksyt, mutta toisesta kaavasta kasvettiin yli ja toinen katosi. Onneksi olin saanut tuon kirjan mieheltä keväällä. 💕

      Poista
  3. Puutarha kuosi on tosiaan "unenomainen ja tyttömäisen ihana". Kaunis. Olet löytänyt hyvän kaavan. Ja sinä osaat tosiaankin ommella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kovasti on viimepäivinä tätä harjoiteltu. Puutarha -kuosia saa myös Sokrulta julisteena ja muita ihania juttuja. Vink vink joululahjaideoita 💖

      Poista
  4. Ihana kangas! Näyttää kivalta leggareissa! Ja nuo frillat, voi miten suloiset!

    Voin vain kuvitella, mikä hulvaton meno on ollut noissa joulukorttikuvauksissa :D Ihan mission impossible saada kaikki samaan kuvaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se aikamoinen huiske, mutta onneksi kuvia voi ottaa vielä uudelleenkin. Aika monta kuvaa on otettu tänä syksynä ja jokaisessa kuvassa oli yhtä kova meno! Hih ! Kiitos! Sokrun jutut on ihania!

      Poista
  5. Tosi kivoja iloisia kuvia! :) Leggingsien kuosi on tosi suloinen, ja kiinnittää kyllä katseen kun jää miettimään, että mitä siinä oikein onkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tai siis kiitos miehen! Jouduin laittamaan toisen lahkeen kuosin ylösalaisin, että kangas riitti. Mutta onneksi kuvio toimii myös toiseen suuntaan. Kannattaa bongata tämä kuosi julisteena.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡