tiistai 16. tammikuuta 2018

Pikkuneidin nahkainen Tipulaukku. Twiip!

Ensimmäinen käsilaukku tytölle. 


Ompelin linnunmallisen laukun nahkapaloista meidän taaperoneidille. Nahkaa oli yllättävän helppo ommella, kun oli oikea neula. Aukeneeko tästä laukkudesignerin ura?Laukku tuijottelee meitä hieman hämmentyneen näköisenä. Eurokankaasta löytämäni materiaali on reikäistä nahkaa. Ihana beige! 


Minun on pitkään tehnyt mieli ommella nahkajuttuja. Nyt valmistui ensimmäinen käsilaukku taaperolle. Palat lepäsivät pöydällä odottaen ideaa ja kun idea viimein tupsahti syliini laukku syntyi hujauksessa.  En tiedä oliko tämä kipinä laukkudesignerin uralle, mutta laukun ompelu tuntui hauskalta. Onhan laukkuja näkynyt blogissa aikaisemminkin, mutta nyt materiaali on nahka. Muut laukut löytyvät täältä klik!


 Bongasin viime viikolla  Eurokankaassa pahvilaatikon, jossa oli muutamia jämänahkapaloja. Kilohintakaan ei päätä huimannut, niin raaskin ostaa muutaman palan ja uhrata ne askarteluun. Ystäväni oli monta kertaa rohkaissut nahan käyttöön ja vimein uskalsin.


En ole uskaltanut ommella nahkaa, koska pelkäsin, että ompelukone hajoaa ja pilaan hyvän materiaalin siltä seisomalta. Ompelin laukun ohuella nahkaneulalla. Nyt kokeilin neulaa ensin, että meneekö ihan painamalla nahasta läpi ja sitten vasta vaihdoin sen koneeseen. Viimeksi  minulla oli kai liian paksu neula ja siitä kokeilusta jäi vain karvas muisto. Nyt neula upposi nahkaan ja tikkikin oli nättiä.

Leikkasin summamutikassa nahkapalat ja kiinnikenauhat. Koossa tärkeintä oli, että se sattui nahkapalaan ja vetoketjuun.  Ompelin ensimmäiseksi vetoketjun kiinni  ja nahkakiinnikkeet vetoketjun päihin. Minulla ei ollut mitään hajua hihnasta, joten ompelin vain kiinnikkeet paikalleen odottamaan hyvää ideaa.

Testasin useampaa silmäparia. Ulkopuolelle liimatut silmät irtosivat nopeasti testiryhmän kynsissä. Tein silmien kohdalle reiät nahkapaskalilla ja  nuo lopulliset silmät liimasin kiinni tukikankaaseen ja kankaan silmineen  kiinnitin laukun sisäpuolelle. Nyt ei pitäisi irrota, vaikka pienet silmät olisi niin ihana laittaa suuhun.

 Työ tekijäänsä neuvoo, eiks niin! 

Olin tekemässä pehmustettua laukun kahvaa, jotka kiinnittäisin D-lenkeillä. Etsin pussista narua nahkahihnan vahvikeeksi ja kun aloin pyörittämään pinkkiä luistinnarua siitä tuli lopulta hihna puuhelmillä somistettuna. Olipa outoa, että luistinnauha näytti lopulta paremmalta kuin nahkainen hihna.   

 Hyvä näinkin!

Laukussa ei lopulta ollut paljoa ommeltavaa ja idean kehittelyyn meni taas enemmän aikaa, kuin toteutukseen.

Laukusta tuli kiva ja se kulkee nyt pienimmän leikeissä. Eikö joka tytöllä kuulukin olla oma käsilaukku? Millainen oli sinun ensimmäinen käsilaukkusi?Pienet tytöt pitävät tärkeänä, että on oma käsilaukku johon voi kerätä tärkeitä asioita. Tytöt ovat myös harjoitelleet shoppailua ja kotona tavaraa kerätään isoihin paperikasseihin ja kuljetaan ne käsissä kuin olisivat tehneet urakalla ostoksia. Kauppaleikissä käsilaukkua tarvitaan puhelimelle ja rahoille. 

Laukkuihin katoaa myös äidin tarpeellisia juttuja, kuten autonavaimet, kynät, paininjalat, virkkuukoukku ja lankarullat. Laukun saumat ompelin sisäpuolelta kiinni, paitsi pyrstössä. Pyrstöön liimasin ylimääräisiä sulkia. Käytin ompeluun tuon nahkaneulapakkauksen ohuinta neulaa. Laukussa oli lopulta aika vähän ommeltavaa.  Silmiä varten tein paskalilla reiät ja liimasin silmät ensin tukikankaalle ja kankaan  laukun sisään. 

11 kommenttia:

 1. Onpas söpö! Hyvä sää :)
  Sinullehan pitää laukkutilaus tehdä ;)
  En muista yhtään että kummonen on ensimmäinen käsilaukkuni ollut. Pitääpä äidiltä kysäistä :) Itse olen virkannut ja kutonut laukkuja. Oli näppärä ommella vuori miesten kauluspaidasta. Oikeasta kohtaa kun ottaa niin on sisätasku (rintatasku) valmiina ;) Laukkuihin olen sitten virkannut tai kutonut sopivan päähineen.
  Rentouttavaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tee vain tilaus! Mitä laitetaan ja lopputuloksesta on sit pakko tykätä! 🙈 Tuo rintataskuidea on ihan huippu, täytyy pistää korvan taakse!. Sieltä se varmaan tipahtaa pelastuksena oikeaan paikkaan. Itse muistan jonkun punaisen nahkalaukun ja sinisen.. Rentouttavaa iltaa sinnekin!

   Poista
  2. No kyllähän sen laukun pitää olla merihenkinen ja merikapteenin vaimolle sopiva ;) Koko saisi olla sellainen, että sinne mahtuu kännykkä, lompakko, kalenteri, avaimet ja tarvittaessa järjestelmäkamera...
   Arvostan luontoa ja maanläheisyyttä, sekä olen romanttinen...
   Mielenkiinnolla odotan minkälainen idea herää "disainerille" <3 Tilaus lähetetty <3

   Poista
 2. No on kyllä suloinen laukku tytölle, kyllä tuonne kelpaa piilotella aarteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Laukku on oikeasti paljon pienempi, miltä se kuvissa näytää. Vähän kuin meikkipussi. ;) ja täytyyhän paikka olla huulipuna.

   Poista
 3. Tulipas söpö ja hieno laukku :)! Siistiä, että osaat tehdä tuommoisia itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tiedätkö tämä on just päin vastoin! 😆 En vielä tiedä etten osaa tehdä.

   Poista
 4. Aivan ihana! Kyllähän jokaisella naisella tulee oma käsilaukku olla! Pojalla oli myös välillä sellainen vaihe, että hän kuljetti kaikkia tärkeitä tavaroita pienessä muovisessa "laukussa" ympäri kotia. Välillä purki ne lattialle, ja sitten taas laukkuun.

  Ei muuta kun laukkudesigner hommat käyntiin!

  VastaaPoista
 5. Hei , Kiitos Minnea! Ehkäpä meihin kaikkiin on rakennettu laukkurakkaus, että voimme kuljettaa aarteitamme. ♥ ja kiitos laukkuhommaa on jatkettu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡