lauantai 31. maaliskuuta 2018

Maidoton pashakakku

Pääsiäisen raikas jälkkäri


Leivoimme maidottoman kaura-yogurttikakun mangososekimaralla pääsiäisen jälkiruoaksi.  Täyte on ihanaa ihan ilman kakkupohjaakin ja sitä voisi syödä kulhollisen mangososeen kanssa. Onkohan tämä nyt sitä maidotonta pashaa? Kokeile!


Mango ja sitruuna ovat hyvät yhdessä ja kakku on ihan huippu hyvä! Toppen!  Suosittelen testaamaan jos et ole makeiden kakkujen ystävä.



Hip hei! Nyt on pääsiäinen! Siskoni tuli käymään ja leivottiin raikasta maidotonta "pasha"-kakkua. Meille kun ei maitotuotteet käy niin piti leipoa itse. Kakku on mainio herkku ja ei uskoisi, ettei se ole hapanmaitotuote vaan ihan kauraa. Olisiko tämä nyt sitä maidotonta pashaa?

Pieni leipuri mittasi jo rutiinilla jauhot kakkupohjaan ja minun piti vain rikkoa munat, raastaa sitruunan kuorta ja käyttää vatkainta. Pohja kohosi hyvin ja   kakku on kyllä hyvän makuinen ja raikas.  Ei ollenkaan makea sokeripommi. Pohjassa on sokeria, välissä valkoista kaurajogurttitäytettä ja päällä mangososetta. Hyydykkeenä oli nyt vain kookosöljyä joten kakku onnistuisi toisenlaisella pohjalla ihan vegaanina. 


Meidän pääsiäinen

Kävimme napakelkkailemassa, syötiin lammasta ja katseltiin elokuvia. Siskon kanssa ehdittiin ottaa valokuvia ja muistella kun me olimme pieniä sohvalla nahistelevia pellavapäitä.  Siskokset kuin ilvekset. Heh. Harmi että tytöille iski enterorokko ja neljän vapaapäivän ihanuus tullaan viettämään nyhjäten ihan kotona. Tytöt nököttävät  nyt molemmissa kainaloissa. Onneksi on sentään kakkua ja ollaan miehen kans säästytty pöpöltä.

Tytöt tykkäsivät maidottomasta kakusta ja isompi pyyti vielä lisää.  Meillä ei ole maitoallergian vuoksi voitu syödä pashaa tai tavallisia juustokakkuja. Valmiita jmaidottomia älkiruokiakaan ei aina oikein löydy.


Osallistun näillä kuvilla Pienen Linnun MakroTex-haasteeseen ja viikon aiheena on Terveellinen.  Kun itse leipoo, niin saa juuri niin terveellistä kuin haluaa ja jättää sokeria pois.



Soseen olisi saanut jämäkämmäksi perunajauheella tai liivatteella. Kakun päällä pysyy kuitenkin juuri se tarvittava määrä kirpakkaa mangokimaraa. Onpa muuten ihanaa postata kakuista pitkästä aikaa.


Pasha-kakku


Pohja:

2 dl sokeria
0,5 dl ruokosokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoa
0,5 sitruunan kuorta raastettuna
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl maidotonta margariinia

Yogurttitäyte:

1 sitruunan mehu
3 rkl ruokosokeria
1/ 2 prk yosa maustamaton yogurtti
1 pri planti kauravispi
1 rkl kookosöljyä


Mangotäyte:

1/2 Bonne mangososetta
1 rkl kookosöljyä
1 rkl sokeria



Valmistusohje:

Käyttämäni irtopohjavuoka oli 17 cm Ø ja 7,5 cm korkea Lidlistä.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Voitele vuoka maidottomalla margariinilla kunnolla! Pohja jää herkästi kiinni.

Pese sitruuna kunnolla tiskiharjalla. Paras jos käytössä luomusitruunaa. Raasta kuori varoen ettei valkoista osaa mene raasteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään: vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää puolet sitruunan kuoresta.

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.

Lisää jauhot. Sekoita kumikaapimella sekaisin.

Lisää sula margariini ja sekoita kevyesti.

Kaada taikina vuokaan. Laita uuniin ja anna olla uunissa n. 30 min. tai siihen saakka kunnes huoneeseen leijailee kakun tuoksu. (Nenäni on tarkempi kuin kello.)

Ota kakku uunista ja irrota vuoasta.

Tee yogurttitäyte.

Ota talteen sitruunan mehu ja laita puolet siitä pieneen kattilaan. Lämmitä sitruunan mehu ja lisää siihen  kookosöljy sulamaan.

Vatkaa kauravispi vaahdoksi.

Sekoita keskenään yosa-jugurtti ja kauravispi. Kaada puolet jäähtyneestä sitruunamehuseoksesta mukaan ja sekoita.

Lisää sitruunankuori ja loppu tuoresitruunan mehu. Sekoita. Lisää sokeria.

Tässä vaiheessa voit maistaa ja lisätä sokeria jos maku on liian hapan, niin lisää sokeria.

Pese vuoka ja kokoa kakku. Laita vuokaan pohjalle kuivakakku, sen päälle jogurttitäytettä.

Laita kakku hyytymää jääkaappiin. 

Tee mangotäyte kaatamalla kattilassa oleva sitruunaseos ja sokeri mangososeeseen.

Jos seon on jäähtynyt tarpeeksi ja lisää sose varovasti lusikalla yogurttitäytteen päälle. 

Laita kakku jääkaappiin. Hyvä olisi antaa kakun nukkua yön yli.

Irroita kakku lautaselle ja nauti. Nam nam!

Yogurttitäyte on hyvää sellaisenaankin mangososeen kanssa jos ei jaksa ruveta leipomaan. Ihan täydellinen raikas jälkkäri. Ei uskoisi, että on kauraa eikä maitoa.


Siskoni asetteli puput teelle.  Katsoimme puputeeman mukaisesti Liisa Ihmemaassa-elokuvaa.  Meillä juoksentelee pupuja takapihalla ja olen pitänyt pintani, etten lähde niitä seuraamaan.  Pitäisikö kuitenkin ommella hattu?


Ihanaa pääsiäistä! 🌿🐣🐥🐤🌾

14 kommenttia:

  1. Nam! Raikkaan ja herkullisen näköistä!
    Paranemista pienille potilaille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih.. Onneksi on pyhät aikaa parannella, toivottavasti tiistaina on jo parempi.

      Poista
  2. Olipas hyvännäköinen kakku ja varmasti hyvää, nam, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää ihan viimeistä murua myöten! Kiitti!

      Poista
  3. Herkullisen näköinen, kiitos ohjeesta <3
    Aurinkoa ja valoa huhtikuuhun <3

    VastaaPoista
  4. Näyttää tosi hyvältä, kiitos reseptistä! Täytyypä kokeilla :)

    VastaaPoista
  5. Nam, maidottomat reseptit kiinnostaa aina. Ehkä tällaista voisi testata vaikka ensi pääsiäisenä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tai vaikka viikonloppuna! Hyvää ihan ilman juhlaakin! 😍❤

      Poista
  6. Aivan mielettömän herkullisen ja muhkean näköinen kakku. Kiitos kun jaoit tämän ohjeen otan talteen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jauhojen kanssa saa olla sitten vähän ronski ja osa jauhoista on pöydän kautta. 3 v. Mittaa meillä jauhot! Kiitos! 🐥

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡