Pääsiäisen raikas jälkkäri
Mango ja sitruuna ovat hyvät yhdessä ja kakku on ihan huippu hyvä! Toppen! Suosittelen testaamaan jos et ole makeiden kakkujen ystävä. |
Hip hei! Nyt on pääsiäinen! Siskoni tuli käymään ja leivottiin raikasta maidotonta "pasha"-kakkua. Meille kun ei maitotuotteet käy niin piti leipoa itse. Kakku on mainio herkku ja ei uskoisi, ettei se ole hapanmaitotuote vaan ihan kauraa. Olisiko tämä nyt sitä maidotonta pashaa?
Pieni leipuri mittasi jo rutiinilla jauhot kakkupohjaan ja minun piti vain rikkoa munat, raastaa sitruunan kuorta ja käyttää vatkainta. Pohja kohosi hyvin ja kakku on kyllä hyvän makuinen ja raikas. Ei ollenkaan makea sokeripommi. Pohjassa on sokeria, välissä valkoista kaurajogurttitäytettä ja päällä mangososetta. Hyydykkeenä oli nyt vain kookosöljyä joten kakku onnistuisi toisenlaisella pohjalla ihan vegaanina.
Meidän pääsiäinen
Kävimme napakelkkailemassa, syötiin lammasta ja katseltiin elokuvia. Siskon kanssa ehdittiin ottaa valokuvia ja muistella kun me olimme pieniä sohvalla nahistelevia pellavapäitä. Siskokset kuin ilvekset. Heh. Harmi että tytöille iski enterorokko ja neljän vapaapäivän ihanuus tullaan viettämään nyhjäten ihan kotona. Tytöt nököttävät nyt molemmissa kainaloissa. Onneksi on sentään kakkua ja ollaan miehen kans säästytty pöpöltä.
Osallistun näillä kuvilla Pienen Linnun MakroTex-haasteeseen ja viikon aiheena on Terveellinen. Kun itse leipoo, niin saa juuri niin terveellistä kuin haluaa ja jättää sokeria pois.
Soseen olisi saanut jämäkämmäksi perunajauheella tai liivatteella. Kakun päällä pysyy kuitenkin juuri se tarvittava määrä kirpakkaa mangokimaraa. Onpa muuten ihanaa postata kakuista pitkästä aikaa. |
Pasha-kakku
Pohja:
2 dl sokeria
0,5 dl ruokosokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoa
0,5 sitruunan kuorta raastettuna
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl maidotonta margariinia
Yogurttitäyte:
1 sitruunan mehu
3 rkl ruokosokeria
1/ 2 prk yosa maustamaton yogurtti
1 pri planti kauravispi
1 rkl kookosöljyä
Mangotäyte:
1/2 Bonne mangososetta
1 rkl kookosöljyä
1 rkl sokeria
Käyttämäni irtopohjavuoka oli 17 cm Ø ja 7,5 cm korkea Lidlistä.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Voitele vuoka maidottomalla margariinilla kunnolla! Pohja jää herkästi kiinni.
Pese sitruuna kunnolla tiskiharjalla. Paras jos käytössä luomusitruunaa. Raasta kuori varoen ettei valkoista osaa mene raasteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään: vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää puolet sitruunan kuoresta.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Lisää jauhot. Sekoita kumikaapimella sekaisin.
Lisää sula margariini ja sekoita kevyesti.
Kaada taikina vuokaan. Laita uuniin ja anna olla uunissa n. 30 min. tai siihen saakka kunnes huoneeseen leijailee kakun tuoksu. (Nenäni on tarkempi kuin kello.)
Ota kakku uunista ja irrota vuoasta.
Tee yogurttitäyte.
Ota talteen sitruunan mehu ja laita puolet siitä pieneen kattilaan. Lämmitä sitruunan mehu ja lisää siihen kookosöljy sulamaan.
Vatkaa kauravispi vaahdoksi.
Sekoita keskenään yosa-jugurtti ja kauravispi. Kaada puolet jäähtyneestä sitruunamehuseoksesta mukaan ja sekoita.
Lisää sitruunankuori ja loppu tuoresitruunan mehu. Sekoita. Lisää sokeria.
Tässä vaiheessa voit maistaa ja lisätä sokeria jos maku on liian hapan, niin lisää sokeria.
Vatkaa kauravispi vaahdoksi.
Sekoita keskenään yosa-jugurtti ja kauravispi. Kaada puolet jäähtyneestä sitruunamehuseoksesta mukaan ja sekoita.
Lisää sitruunankuori ja loppu tuoresitruunan mehu. Sekoita. Lisää sokeria.
Tässä vaiheessa voit maistaa ja lisätä sokeria jos maku on liian hapan, niin lisää sokeria.
Pese vuoka ja kokoa kakku. Laita vuokaan pohjalle kuivakakku, sen päälle jogurttitäytettä.
Laita kakku hyytymää jääkaappiin.
Tee mangotäyte kaatamalla kattilassa oleva sitruunaseos ja sokeri mangososeeseen.
Jos seon on jäähtynyt tarpeeksi ja lisää sose varovasti lusikalla yogurttitäytteen päälle.
Laita kakku jääkaappiin. Hyvä olisi antaa kakun nukkua yön yli.
Irroita kakku lautaselle ja nauti. Nam nam!
Yogurttitäyte on hyvää sellaisenaankin mangososeen kanssa jos ei jaksa ruveta leipomaan. Ihan täydellinen raikas jälkkäri. Ei uskoisi, että on kauraa eikä maitoa.
Irroita kakku lautaselle ja nauti. Nam nam!
Yogurttitäyte on hyvää sellaisenaankin mangososeen kanssa jos ei jaksa ruveta leipomaan. Ihan täydellinen raikas jälkkäri. Ei uskoisi, että on kauraa eikä maitoa.
Ihanaa pääsiäistä! 🌿🐣🐥🐤🌾 |
Näyttääpä hyvälle :)
VastaaPoistaKiitos ja ihanaa pääsiäistä! 🐤🐣🐥
PoistaNam! Raikkaan ja herkullisen näköistä!
VastaaPoistaParanemista pienille potilaille!
Hih.. Onneksi on pyhät aikaa parannella, toivottavasti tiistaina on jo parempi.
PoistaOlipas hyvännäköinen kakku ja varmasti hyvää, nam, nam!
VastaaPoistaOli hyvää ihan viimeistä murua myöten! Kiitti!
PoistaHerkullisen näköinen, kiitos ohjeesta <3
VastaaPoistaAurinkoa ja valoa huhtikuuhun <3
Iloa ja valoa sinnekin! Kiitos ja ole hyvä!
PoistaNäyttää tosi hyvältä, kiitos reseptistä! Täytyypä kokeilla :)
VastaaPoistaNam nam ! Ole hyvä ! Suosittelen! Ei
PoistaNam, maidottomat reseptit kiinnostaa aina. Ehkä tällaista voisi testata vaikka ensi pääsiäisenä :)
VastaaPoistaNiin tai vaikka viikonloppuna! Hyvää ihan ilman juhlaakin! 😍❤
PoistaAivan mielettömän herkullisen ja muhkean näköinen kakku. Kiitos kun jaoit tämän ohjeen otan talteen:)
VastaaPoistaJauhojen kanssa saa olla sitten vähän ronski ja osa jauhoista on pöydän kautta. 3 v. Mittaa meillä jauhot! Kiitos! 🐥
Poista