keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Roon uudet kuosit ja kevään lempivärit

Mikä on sinun kevään lempivärisi? 


Roon ylläripaketista löytyi uusi pupukuosi. Ompelin siitä uudet mekot lomavaatteeksi. Kuosista löytyy kevään suosikkivärit. Joko kurkkasit Roon uudet kuosit? 


Ompelin tytöille laatikkomekot. Hempeän vihreää on nähty viime aikoina myös enemmän. Eikö olekin ihana? 
  


Kävimme talvilomareissulla Nokian Edenissä ja tottakai oli ommeltava vähän matkavaatetta. Uusi Roon pupukuosi oli juuri oikea valinta yhdistettynä Majapuun harmaaseen Ruutuun. Keväällä tulee aina uudet lempivärit ja nämä lempparit löytyvät Roon uusista kuoseista. Persikan pinkki, petrooli, harmaa ja pieni ripaus lilaa ja olen menettänyt sydämeni.

Ihana pupu-joustocollege tuli Roon Special Future Sewing Suprise-boksista. Nyt ne kaikki uutuuskuosit ovat saatavilla Roon nettikaupasta. Ihan ärsyttävän ihania ja pidin silmiäni kiinni kun kävin ihan vain vähän kurkkamassa. Näittekö jo sen ihana pinkin "murkulan" eli Round & Round kuosin? En nähnyt sitä, en todellakaan nähnyt sitä. Oih miten ihana!

Kurkkaa Roon uudet kuosit tästä! 
Jokainen kangaspala mitataan ja monesti mittanauhat katoavat pöydältä tärkeisiin mittailuihin. Tällä kertaa piirsin OttoBren Pilkkukisukaavasta tytöille laatikkomekot. Kaavan idea on, että hiha lähtee  hartian jälkeen etu ja takakappaleesta ja loppuhiha on sitten suora putki. En tiedä miksi halusin kaavaa muokata, mutta se tuntui ihan hauskalta useiden samasta kaavasta tehtyjen mekkojen jälkeen.

Laitoin mekkoihin pituutta urakalla, sillä mekot ovat silloin tosi pitkäikäisiä. Tällä hetkellä ne ovat vielä mekkoja, mutta menee hujaus, kun mekko on muuttunut tunikaksi. Materiaalikaan ei ole ikimekkoon este, sillä nämä kuviolliset luomujoustocolleget ovat kestäneet melkein päivittäistä pesua ja pitoa. Ompelin nämä Matin päivänä ja vanhan uskomuksen mukaan jos ompelee silloin puree käärme kesällä. Eihän me uskota tätä, eihän?

Leggarit ovat tehty Majapuun Ruutu-joustocollegesta Paapiin kaavakirja lapsille-kirjan leggariohjeella. Leikkasin kaavaan vain reilummat saumanvarat ja paksummat pöksyt ovat näppärät näin talvella.

Paapiin kaavakirja lapsille löytyy täältä! Klik*


Tiesitkö, että Juho Jussilan Jukka-puulelut ovat täältä Jyväskylästä? Täällä on myös tehtaanmyymälä. Hakkaa on paukuteltu ihan urakalla.Mitä tykkäät Roon uusista kuoseista? Niissä on ihana taiteellinen näkemys vähän kuin käyttäjälläkin. Onko sinulla jo ehdoton lemppari kevään lempiväriksi?

*Ed And His Neighborhood sweat-kangas on saatu Roolta  ylläripaketissa.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tykkään myös! Olisi pitänyt tehdä myös taskut.

   Poista
 2. Todella söpö kuosi ja näyttää ihanalta teidän tyttöjen päällä! <3

  VastaaPoista
 3. Söpöjä ja tuo Roon-kuosi on ihana!

  VastaaPoista
 4. Voi mahdoton miten taaitava käsistäsi sinä olet! Tuo on taito jota kateellisena aina ihailen. Roon kuosit ovat ihania, itse pidän pastellisävyistä kovin. Kolmen karhun tarina on nyt lempparini. <3

  VastaaPoista
 5. Ihanat mekot! Sinä olet niin taitava <3

  VastaaPoista
 6. Ihanat mekot ja legginssit pienillä taaperoilla

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡