keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Arjen sankarit villatakki

Sain ikuisuusprojektin valmiiksi Siperian pakkasiin


Neuloin ensimmäisen villatakkini Dropsin Nepal-langasta. Langassa on 35% alpakkaa ja 65% villaa. Neule ehti sopivasti koville pakkasille ja siitä tuli pitkäkestoinen luottovaate. Ohje löytyi Suuri Käsityö-lehdestä.Pitkään villatakkiin on ihana kääriytyä kovilla pakkasilla. Se sopii kivasti Hellin One of A Kind-trikoosta ommellun poolon kanssa. Poolon kaava on Jujuna Casual week.  

Luottoneule Dropsin Nepalista

Alpakkavillainen pitkä neuletakkini on viimein valmis. Pitkään siinä menikin, mutta onneksi se ehti talven kylmimmille pakkasille.

Ihastuin neuletakin mallin maskuliinisuuteen ja se miellytti silmää ensi silmäyksellä. Takissa on vähän  arkkitehtimeininkiä.  Nyt naurattaa kun katson lehden kuvaa klik ja työpaikalla ottamiamme kuvia, miten hyvin saimme tunnelman kopioitua, vaikka alkuperäistä kuvaa en muistanutkaan.

Neulomiseen innoitti kauppojen akryyliset neuletakit. Halusin laadukkaan  pehmeän  villaa ja alpakkaa sisältävän neuletakin ja kun en sopivaa löytänyt päätin tehdä itse. Ajattelin, että muutaman kympin satsaus kunnollisiin lankoihin ei ole paha vastaiskuna vaatteiden kertakäyttökulttuurille. Langaksi valitsin pehmeän alpakkaa ja villaa sisältävän Dropsin Nepal-langan. Luin ettei sitä ole käsitelty kemiallisesti ennen värjäystä ja sitä voi käyttää myös huovuttamiseen.   Tämä oli ensimmäinen villatakkini itselle ja voit varmasti uskoa, ettei tämä jää viimeiseksi.

Villatakkia en ehtinyt höyrytellä vaan se pääsi samantien käyttöön. Ulkona on niin kylmä, että ei juuri haittaa vaikka takista roikkuisi muutama lanka. Tuovathan ne roikkulangatkin lämpöä.


Villatakki  on neulottu 2-kertaisella helmineuleella aloitin neuleen onneksi pahimman neuloosin aikana, jolloin isot osat valmistuivat viikossa. Kahta hihaa olen neulonut jo uudesta vuodesta lähtien. 

Työkaverini Pia Puro otti nämä ihanat kuvat aamukahvilla.   Aloitin työt muutama viikko sitten Muurametaloilla ja voin sanoa jo kotiutuneeni. Ihan mahtava porukka. Sain siis jo yhden ruksin tavoitelistaani.  Täällä alkaa väkisinkin haaveilla omasta talosta ja uudesta sohvasta. 
 

Isoilla puikoilla nopeasti

Oikaisin Suuri Käsityö-lehden 9/2017 30 Jakku- ohjetta käyttämällä 8 koon puikkoja ja paksua Dropsin Nepal -lankaa klik*, jolloin silmukkamäärät pysyivät aloittelijalle kohtuullisina. Suoran mallinen neule oli muutenkin helppo neuloa, kun vain seurasi ohjeen mittoja. Lehden senttimetreissä ilmoitetut ohjeet olivat helppo soveltaa eri puikoille ja langalle.


Takaosaan tuli aloitus silmukoita  72 kappaletta ja olkapäille ja pääntiehen silmukoita jäi 17, 17 , 17.
Etukappaleisiin tuli aloitussilmukoita 32 ja etukappaleen kavennuksen jälkeen silmukoita jäi 25 ennen hartiakavennusta. 

Hihansuiden aloitukseen silmukoita tuli 32 ja leveässä päässä silmukoita olikin kavennuksen jälkeen jo 46. Shaalikauluksen neuloin kaksilla 8-koon pyöröpuikoilla ja siihen tuli 12 kerrosta 2-kertiasta helmineuletta. Reunasta tuli siisti kun  päättelin sen kaksinkertaisella langalla ja pitkillä silmukoilla.    

En ole varma paljonko lankaa todellisessa meni, mutta muistaakseni tilasin 8 kerää Adlibrikselta ja hamstrasin 10 kerää lisää Kärkkäiseltä, kun lanka vain hupeni silmissä. Miinulle jäi vielä muutama koskematon rulla ja jossakin välissä tein tytöille tästä samasta aluslapaset. Oli onni, että erät sattuivat olemaan saman värisiä. 

Lanka on omiaan myös huovutukselle ja ajatuksenani oli, että neuleen pinta huopuisi käytössä pappaneuleiden tavoin.  Nyt neule tuntuu päällä turvalliselta ja lämpimältä pesältä johon voi kääriytyä piiloon


Klikkaa tästä Drops Nepal-lankoihin! 


Odotan, että pinta huopuu käytössä. Oli onni, että uskalsin lähteä kokeilemaan neuletakkia.  Onko sinullakin puikoilla joku ikuisuusprojekti vai ovatko ne tulleet neuloosissa valmiiksi asti? 
Kuvat on otettu uudella työpaikallani Muurametaloilla

17 kommenttia:

 1. Hyvä sinä! Ihana tuli, kaunis on värikin ja varmasti nyt tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin niin ihaillut sinun upeita neuleita. Nyt tarkenee

   Poista
 2. Ihanan lämpimän näköinen villatakki! Mahtava arkkitehtitunnelma tosiaan takissa ja kuvissa. :) Onnea uuteen työhön ja kivoja talvipäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih..Tuo SK-lehden kuva ja meidän kuva osui kuin nakutettu. Hauska sattuma! Kiitos ja kiitos samoin!

   Poista
 3. Ihana neuletakki! Ja just oikeaan aikaan sait valmiiksi. Huomaan itsekin kaupassa aina tuskastelevani neuletakkien kohdalla, kun kaikissa on akrylia tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 💖 Tuli kyllä tarpeeseen. Akryyli on hyvä jos kutiaa herkästi, mut voisi se olla nyppääntymättäkin.

   Poista
 4. Vautsi, onpa aivan ihana neuletakki ja varmasti lämmin! Mukavan pitkä malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! 💖 Kun tekee itse saa just sellaisen kuin haluaa tai mitä sattuu tulemaan. Tykkään kovasti tästä mallista ja neule on tänäänkin päällä.

   Poista
 5. Upea villatakki. Ja ensimmäinen tekemäsi villatakki. Sinä olet taitava. Tuollaiseen on kiva pukeutua näillä paukkupakkasilla. Ja vielä, tuo väri on just nappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tein kyllä pienet villatakit tytöille, mutta ei niitä lasketa. Tekemällä näköjään oppii. Minustakin tämä väri on just ihana. 💖

   Poista
 6. Monet tällaisista paksuista neuleista ovat kauniita, mutta ainakaan eteläisemmässä Suomessa ja rivitalomiljöössä ne ovat useimmiten turhan kuumia pitää :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töissä oli hiukka viileää ja sinne se sopii hyvin ja varsinkin työmatkoille. Kotona kyllä tarkenee .

   Poista
 7. No onpa upea! Voi kun itselläkin riittäisi taito ja jaksaminen noin pitkään projektiin, olisi ihanaa kun olisi omatekemä villatakki päällä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡