sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Miesten shortsikaava testissä

Yllärikankaana Vimman Voimakukkaa

Ompelin miehelle kevyet shortsit joustocollegesta. Kankaan valitsi mies ja Vimman Voimakukka on yllättävän päheä! Testiin pääsi Suuri Käsityö-lehden shortsikaava.  


Miesten shortsien kaava on Suuri Käsityö-lehden 5/ 2018 numerosta. Sieltä löytyi myös hauska kuvausvinkki. 




Ompelin miesten shortsit joustocollegesta

Meillä oli virtuaalisessa ompeluryhmässä ompeluhaaste. Jännän haasteesta teki se, että miehen piti valita varastostani kangas vapaavalintaisesti ja ilman, että saan siihen millään tavalla vaikuttaa. Sitten minun piti raaskia ommella siitä jotain. Vitsi miten iso riski, että nyt lähtee joku tosi arvokas!  Mies sitten vahingossa lipsautti, että tarvitsee shortsit, mutta hän ei varmaankaan tarkoittanut, että just tuosta valitsemastaan Vimman Voimakukka-joustocollegesta.

Tsädäm! Niin siinä kävi, että uudesta Suuri Käsityö-lehdestä 5/2018 klik testiin meni miesten shortsikaava ja hellimäni Voimakukka saksittiin sitten miehelle. Huomasitko jo yhtäläisyyden lehden shortsikuvien kanssa? Hih.

Kaava oli helppo ja yksinkertainen. Ainut mitä kaavassa tarvitsi säätää oli kaavan taskut. Taskuun pitää mahtua lompakko ja puhelin ilman että se lipsahtaa taskusta. Tarkistuksen jälkeen suurensin etutaskujen kaavoja. Tiedättehän, miehille huonotaskuiset housut on ne huonot housut.   Takataskua muutin ompelemalla siihen napin.

Leikkasin aluksi reiluilla saumanvaroilla koon 50. Niistä tuli lahkeista vähän reilut, mutta saattaahan nuo vielä kutistua. Vyötärölle ompelin miehen ympäryksen mukaan leikatun mustan resorin ja pienen kukkapalan. Vuorasin kukkapalan tukikankaalla, jotta se pysyisi paremmin ryhdissä ja kestäisi sirkkarenkaat ja kuminauhan. Vyötärönauha löytyi luistinosastolta edullisesti ja paketissa oli 6 metriä nauhaa.

Shortsit on ommeltu kasaan saumurilla ja viimeistelty sitten kaksoisneulalla. Ompeluksena melko helppo ja nopea. Varsinkin kun oli nuo Unikkohousut tuoreessa muistissa. On pakko tunnustaa etten jaksanut lukenut lehden ohjetta ollenkaan. Ilmakos ompelus sujui niin jouhevasti. Ohjeesta en siis mene takuuseen, mutta kaava oli hyvä.

Kokeilin shortseja ja on varmaankin ommeltava itsellekin. Tulipa päheät! Pakko tykätä!



Ihana tämä Voimakukan kuvio.



Taskujen sisäosat ovat Pipoiksi.fi:n lilaa luomutrikoota. 


T-paita on muuten lasten itse koristelema isänpäivälahja. Ompelin anopin antaman XXL-t-paidan sopivammaksi. 





Taas harkitsen pitäisikö tuo Suuri Käsityö-lehti viimein tilata. Jokaisesta lehdestä on tullut ommeltua jotain ja niihin on palattu moneen kertaan.  Alla on pääset lehden tarjoukseen! Ei paha jos irtonumero maksaa 13,90 e ja ne kuitenkin polttelevat lehtihyllyssä.


11 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitti Mira! Tuli yllättävän kivat! Sori että vastaus kesti, en saanut vastattua puhelimella. Nyt taas toimii. Jes!

      Poista
  2. Kivan näköiset shortsit, ja tuo kuosi!

    http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Himottaisi itsellekin tehdä jotain. Jäi vain pieni pala tuota.

      Poista
  3. Vautsi, hienot shortsit! Sulla on kyllä taito hyppysissä :)

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Eikö olekin! Vimman Kerällä on nyt myynnissä olevista saman tapainen..

      Poista
  5. Mukavan näköiset ja oloiset shortsit!

    VastaaPoista
  6. Cool pants, really! Smart design and the fabric is smashing!♡

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡