tiistai 6. helmikuuta 2018

Merinovillainen solmuneule

Suuri Käsityö-lehden solmuneule merinovillasta

Ompelin itselleni ohuesta merinovillaneuleesta solmupaidan. Ohjeet vaativat hieman enemmän näppäryyttä, sillä kaavoja ei vain kopioitu läpi piirtämällä. Solmupaidan ohje löytyy Suuri Käsityö-lehdestä.


Neule oli lopulta pikainen ompelus, kun kaavat olivat leikattu. Hyvä, että ehdin aamulla vetäistä sen paininjalan alta ja leikata langat pois, kun mies ja lapset jo istuivat autossa odottamassa.  Flunssailun jälkeen päästiin käymään kaupungilla.  


Sain hurjan inspiraation ommella itselle vähän siistimpää neuletta. Ihastelin jo Suuri Käsityö-lehden tammikuun numerosta solmupaitaa, mutta ajatus jotenkin unohtui. Sitten bongasin saman neuleen ompeluryhmässä ja kun Myllymuksuille tuli edullista merinovillavisikoosia klik  myyntiin, niin homma oli sitä myöten selvä. Oli tehtävä solmua.

Perjantai ja ompelun aika koitti ja tajusin, että kaavat joutui piirtelemään ja mittaamaan itse. Etsin kaavoja arkilta kuumeisesti, mutta ei löytynyt mistään. Ei niitä ollutkaan. Sisulla tihrustin minimaalisella koolla painettuja levähtäneitä mittoja ja viivottimen kanssa jäljensin niitä voipaperille. Onneksi voipaperin leveys oli juuri se tarvittava 37 cm joten teippailemaan ei tarvinnut ruveta ja mittaviivoilla varustettu leikkuualusta oli hirmu kätevä piirustuksen apuna. Epäilin että olisikohan taitossa tullut pieni moka? Onneksi tämä saattoi olla minulle hidaste, mutta ei este paidan ompeluun. Reunat kävin läpi kaksoisneulalla noin sentin leveällä päärmeellä ja loput sitten saumuroin kolmella langalla. Ompelus oli helppo lopulta kun selvisi mitä ommellaan ja mihin. Hih tässä on siis ihan pieni aivonyrjähdyksen vaara!

Saatan muokata kaavaa vielä ja tehdä puserosta pidemmän. Minulla taitaa pituus mennä siihen leveyteen. Ompelemani koko on 40/42. Täytyy sanoa, että tuli ihan nätti näin itsetehtynä. Itseasiassa aika ihana!

Solmupaidan ohje löytyy Suuri Käsityö-lehden tammikuun 2018 numerosta.  Painetussa versiossa mitat ovat nuo todella himmeän harmaalla painetut.  Olisikohan ne näkyneet paremmin digilehdessä?Digilehti löytyy vain tilaajille. 



Neule on ihan kiva ja lämmin ja merinon ja viskoosin sekoitussuhde tuntuu käsissä hyvälle ja lämpimälle. Ainut mikä lopulta kangasostoksessa harmitti, että tilasin suinpäin merinoa, joka ei varmaankaan ole muleasingvapaata. Kotimainen neulos kuitenkin. 


Ai niin hauska juttu! Tuijotin peilistä uusien lasieni ruuveja ja tajusin vasta, että ne ovatkin muovin sisään upotetut pienet pääkallot. Vitsi miten siistiä! Alexander Mcqueenit.



Mitä tykkäät neuleesta? Minkä kanssa pitäisit sitä?


































 

Kuinka monta ohjetta teet kässälehdestä? 

Minulla taitaa olla Suuri Käsityö-lehdet aika monelta kuukaudelta irtonumeroina ostettuna. Eikö kannata vain tilata se suoraan?  Uusimman hinta oli 13,90 e. Rahoille saisi paremmin vastinetta jos kokeilisi tehdä kaikki lehden käsityöohjeet eikä vain selailisi kuvia ja imeä vinkkejä odottaen, että seuraavassa lehdessä olisi joku kivempi. Näin melkein itselleni kävi. Haastetta tulisi tammikuun lehden hääpukukaavojen kanssa ainakin niiden käytön suhteen. Nyt ohjeista tekoon menee lisäksi joogapaita.  Tunnetko jonkun joka on tehnyt käsityölehden kaikki käsityöt? Kuinka monta juttua yleensä sinä teet lehdestä?




17 kommenttia:

  1. Wau, aivan ihana! :) Olisipa itsellä taitoja moiseen. Todella upea!

    VastaaPoista
  2. Tulipa siitä hieno! Olen aina halunnut kokeilla ommella neulosta, mutta en ole uskaltanut lähteä kokeilemaan. En kyllä tiedä miksi. Ehkä huolettaa, kankaan hinta. Siis jos epäonnistun. Mutta kokeilemallahan sekin selviäisi. Ja yleensä teen ehkä yks tai kaks ohjetta aina lehdestä. Harvoin missään lehdessä on enempää ohjeita, jotka olisi just mulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli onneksi edullinen kun ostin kaksi metriä ja hintaa tuli noin 22 euroa. Kokeile sinäkin piposta? En tiedä miksi nämä eivät enää niin hirvitä.💖💖

      Luulen että itselläkin on tuo 1-2 / lehti paitsi en ehkä niistä miehen kirjastosta hamstraamista..vielä. Ottobren lasten lehdistä saattaa tulla enemmänkin.

      Poista
  3. Todella kaunis!

    Kun luen näitä sinun postauksiani niin alkaa tekemään mieli ommella. Olen tainut joskus kommentoida sinulle, että nuoruudessani ompelin kaikki itse. Silloin ei ollut ruotsalaisia ketjuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muistan kun kerroit aikaisemmin.

      Olen kuullut, että postauksillani on tämmöinen pieni vaikutus.Ehkä se johtuu myös siitä, että melko puskista tähän hommaan innostuin ja onnistumisen iloa on kiva jakaa.. Ei kun vaan surruttelemaan!

      Poista
  4. Kiitos paljon. Näitä on touhuttu yksi kerrallaan kieli poskella. Mutta nyt alkaa tulemaan jo ihan kelpoja vaatteita.

    VastaaPoista
  5. Siitähän tuli kiva! Ja ihan huiput nuo pääkallot. :D

    Viimeisissä Suuri Käsityö-lehdissä on ollut yleensä yksi tai kaksi mallia, jotka kiinnostaa, mutta harvemmin niitä on sitten tullut tehtyä. Sehän se vähän ärsyttääkin, joten päätin pitää tauon käsityölehdistä, ja ommella hetken aikaa jotain jo ostetuista. Joogapaita on minunkin to do -listalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ollutkin kivan näköinen.. Mun suosikkilehti taisi olla se missä oli Nosh-kaava. Olen tehnyt siitä kai jo 3?

      Poista
    2. Mullakin on yksi ja menneenä viikonloppuna oisin tehnyt vielä täysmustan nopeana surautuksena, niin olin tuhonnut kaavat! En tiiä, mikä mielenhäiriö on ollut, kun ei se kaavojen piirtäminen niin mukavaa ole. :D

      Poista
    3. Voi ei! Kyllä on ollut harmitus! Ja ei se niin kivaa ole se kaavojen piirto. Hih..Meillä pienet on innostuneet myös noista lehdistä ja kaava-arkeista.

      Poista
  6. Minä tilasin aikani monta vuotta käsityölehtiä mutta tosi vähän ehdin niistä mitään tekemään. Toivoisin niin pääseväni sellaiseen tilanteeseen elämässäni, että ehtisin ommellakin enemmän. Neulomista ja virkkausta saan suht hyvin tehtyä iltaisin sohvan nurkassa, kun lapset nukkuvat ja katson jonkun sarjan tv:stä. Niin kateellisena katselen teitä ompelijoita ja ihania uusia vaatteitanne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas katson kateellisena ihania neuleita joita ei ehdi tekemään vaan näitä ompeluksia ompelee surauttaa sitten pikapikaa.. hih kiitos!

      Poista
  7. Ompas kaunis tekele!😍 Käy tosi kivasti työlookkiin:) itse mietin myös, että tuo samainen neule olisi ihana testata. Sait inspiroitua kokeilemaan😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kiitos! Tämä vaati vähän enemmän kun kaavat piti itse mitata, mutta oli muuten kiva tehdä. Kokeile ihmeessä! 💕💖

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡