tiistai 3. huhtikuuta 2018

Unikko-pöksyt

Marimekon puuvillasta unihousut


Ompelin Marimekon Unikosta päheät unihousut. Klassikkokuosi on kiva pyjamahousuissa ja puuvillan ompelu oli helppoa.



Tykkään kovasti mustasta Unikosta. 

Näytin jo instassa videota päheistä pöksyistäni. 





Uni(kko)-pöksyt

Tiedättekö sen tunteen, kun tulee hamstrattua Marimekon ohuita puuvilloja ja sitten ajattelee, että joskus noista sitten ompelen jotain. Lopulta niitä ei raaski leikata, kun ovat niin arvokkaita ja menee pilalle. Tässä vaiheessa pidän käsiä silmiäni edessä voihan facepalm ja tuijotan kaappini kasvavaa kangaspinoa. 

Onneksi on olemassa Marimekon Outlet ja sieltä löytyy ajoittain kilolaarista herkkuja kokeilevaankin ompeluun. Mies toi viimeksi Unikko-paloja ja haaveilin niitä heti unihousuina. Minulla oli Tillyn kirjassa unihousujen kaavat ja miehenkin vanhat pöksyt olivat repeytyneet sopivasti jotta ne sai leikattua auki kaavaksi. Tillyn housut olivat ehkä  hiukan leveät ja meni nuualle ompelijalle liikaa kangasta, kun vertasin niitä unelmallisesti istuviin miehen unihousuihin.  Teollisesti ommelluissa kangasta on käytetty yleensä niukemmin. Ompeluaikaakin oli sopivasti pääsiäisenä, kun tytöt olivat kipeinä ja nökötettiin sohvalla. 

Samalla tuli opeteltua uusi taskumalli ja luulen, että se vaatii vielä vähän hiomista. 

Nyt kun olen nuhjannut näissä Uni(kko)-pöksyissä, niin ne alkavat tuntua jo ihan kivoilta pidettäväksi vaikka kesällä kauppareissulla. Sanookapa hourinko jo nousevan kuumeeni kanssa omia vai  eikö vaan ole kivat?


Meillä vedetään kovasti nuottaa ja saadaan kaloja. 


Miehen housut ovat Marimekon puuvillasatiinista, ne ovat ihanat päällä. Varastettavan ihanat. 




 

Elastaaniton ompeluhaaste


Oliko tämä nyt se vastaus elastaanitottomaan ompeluhaasteeseen? No ei! Kun  tarkemmin ajatellaan tuo kuminauha taitaa olla elastaania. Se on kierrätetty miehen vanhoista unihousuista ja nyt just mietin mihin laitan resuisen kankaan.  Se siitä sitten, melkein suoritettu haaste.


Leikkasin kuminauhan päälle sen  pituisen kangas suikaleen ( venytettynä) kaksinkertaisena. Hyvin toimii ja on siisti!  Puuvillojen ompeluun oli kivoja ohjeita Tilly Walnesin Pistoksissa-kirjassa klik*. Tein sieltä jo Megan-mekon Marimekon popliinista.


Muita Marimekko-aiheita löytyy täältä! Klik!




10 kommenttia:

  1. Siis aivan ihanat housut! <3 Kyllä noita kehtaisi ehdottomasti käyttää kaupassakin ihan hyvin, varsinkin noita mustia unikkohousuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Saa nähdä näitä saattaa kesäksi olla ommeltuna useammat :)

      Poista
  2. Aivan ihanat pöksyt. Voisin hyvin käyttää itsekkin.! :)

    VastaaPoista
  3. Instassa jo ihailinkin unikkohousuja. On ne hienot! Ja kauppaan niillä menisin. Olispa kesä!

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos! Pitkästä aikaa Unikko tuntuu taas hyvälle ja raikkaalle!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡