Ihanaa ja itsetehtyä suklaata!
Miltä tuntui itse tehdä raakasuklaata ja miltä se maistui? Suklaan teko on ihanaa käsityötä, jossa massa vain hupenee maistellessa. Toimiiko raakasuklaa suklaafanille? Kävimme bloggaajien kanssa Foodin suklaakurssilla. |
Saimme ensimmäiseksi maisteltavaksi ihanan Foodin Aino Mäkelän raakasuklaaherkun. Huomaa että neitokainen bloggaa ja kuvaa itsekin. Oli niin hienosti aseteltu. ♡ |
Ihanaa! Niin ihanaa! Pääsin raakasuklaakurssille yhdessä muiden JKL-blogit -bloggaajien kanssa. Oma maidoton dieetti on jatkunut jo kuukauden ja viimeinkin pääsin täyttämään suklaahimoni oikein kunnolla. Silmäni avautuivat tähän raakamaailmaan ja nyt fiilistelen miten kivaa oli tehdä suklaata itse!
Sain työparikseni ihanan Unihiekkaa hiuksissa Krissun ja suklaahommat hoitui jutustellen samalla rakkaasta harrastuksesta eli bloggaamisesta. Oli hauska tavata ketä tuttujen blogien takana kirjoittelee. Tapaaminen oli muutenkin mahtavan inspiroiva.
En tiennyt että raakasuklaata on niin helppo tehdä ja ei tarvinnut miettiä temperointia ja riitti että seosta vähän hämmenteli. Raakasuklaan hienous on siinä, että kaakaota ei ole paahdettu, joten kaikki hivenaineet ovat vielä tallella jauhossa. Maussa löytyy vivahteita. Maku on erillainen rakkaaseen Van Houtteniin verrattuna, mutta annan raakajauholle mahdollisuuden.
Sitten Foodin Aino kertoi että kaakaopapu imee herkästi itseensä torjunta-aineita ja että luomutuotteessa niitä ei ole. Se pisti kyllä miettimään, että miten paljon niitä torjunta-aineita on tullut syötyä, kun rakastaa suklaata. Pitäisiköhän vaihtaa luomu kaakaoseen tai raakaan? Leivontaakin voisi kokeilla raakajuttuja, esim moussena kakun väliin.
Suklaata hämmentäessäni heräsi muutamia vinkkejä!
Sain työparikseni ihanan Unihiekkaa hiuksissa Krissun ja suklaahommat hoitui jutustellen samalla rakkaasta harrastuksesta eli bloggaamisesta. Oli hauska tavata ketä tuttujen blogien takana kirjoittelee. Tapaaminen oli muutenkin mahtavan inspiroiva.
En tiennyt että raakasuklaata on niin helppo tehdä ja ei tarvinnut miettiä temperointia ja riitti että seosta vähän hämmenteli. Raakasuklaan hienous on siinä, että kaakaota ei ole paahdettu, joten kaikki hivenaineet ovat vielä tallella jauhossa. Maussa löytyy vivahteita. Maku on erillainen rakkaaseen Van Houtteniin verrattuna, mutta annan raakajauholle mahdollisuuden.
Sitten Foodin Aino kertoi että kaakaopapu imee herkästi itseensä torjunta-aineita ja että luomutuotteessa niitä ei ole. Se pisti kyllä miettimään, että miten paljon niitä torjunta-aineita on tullut syötyä, kun rakastaa suklaata. Pitäisiköhän vaihtaa luomu kaakaoseen tai raakaan? Leivontaakin voisi kokeilla raakajuttuja, esim moussena kakun väliin.
Suklaata hämmentäessäni heräsi muutamia vinkkejä!
- Raakasuklaakurssi olisi ihan sairaan mukavaa polttariohjelmaa ja paikka löytyisi täältä Jyväskylästä. Foodin Aino Mäkelä sanoi, että järjestyy, kun ottaa häneen yhteyttä!
- Toinen sairaan hieno vinkki, mitä en ole tajunnut ennen, että lahjaksi tai häiden vieraslahjaksi voisi itse tehdä raakasuklaakonvehteja. Raakasuklaa sopii niin monelle allergikolle ja vegaanille ja lopulta niin simppeliä tehdä. Suklaat voisi sitten voisi pakata sellofaaniin tai pikkulaatikoihin.
- Kolmas on raakasuklaakakut! Sellainen olisi mahtava vaikka kakkubuffeessa tai ihan vaikka tarjottavana toisen kakun rinnalla allergikoille. Kurssilla tapasin Soman raakakakkuleipojan uudelleen, näin hänet vasta häämessuilla ja heiltä saa kakun tilata juhliin jos raakaleivonta ei ole se omin juttu.
- Neljäs vinkkini on että raakasuklaan valmistuspaketti on ihan ylisöpö ystävänpäivälahja. Viinipullon kera voisi tarjoutua tekemään
syömäänherkkuja yhdessä.
Pilkoimme suklaaseen hapankirsikkaa! Päivän kohokohta! Olin niin innoissani! En tiennyt että hapankirsikkaa saa kuivattuna ja se on niin hyvää! Tästä tulee upeat kakut ja herkut vaikka jätskin ja suklaahippujen kanssa. Kannattaa kokeilla kun tekee jätskiä itse! Odotan sitä hetkeä, että saan taas syödä maitoa. Sitä saa täältä klik. |
Raakasuklaamassa laitettiin muottiin ja pakkaseen. Tehtiin pari erillaista muotillista suklaita. Huomasin että se makeutus oli mennyt pohjalle ja nämä jäännössuklaat oli makeampia kuin nuo toiset. |
Tälläisiä näistä konvehdeista aitten tuli. Nuo mulperit ja goji-marjat olivat myös hyviä. Nämä kuvat sopivat hyvin Pienen Linnun MakroTex-teemaan, joka on tällä viikolla ruskea. |
Foodin oli minulle ihan uusi tuttavuus ja leukani loksahtivat monta kertaa auki kuullessani raakasuklaaseen ja firman arvoihin liittyviä juttuja. Perustaja reissaa ympäri maailmaa etsimässä viljelijöitä ja tuo heidän luomuna kasvattamia raaka-aineita Suomeen ihan tänne Jyväskylään. Ideana on että viljelijän ja Foodin välissä ei ole tukkuja, joten se kuka on työn tehnyt saa kunnon korvauksen. On outoa ajatella että syömäni kaakaaonibsien alkuperä on oikeasti tiedossa ja varmaan tiedossa on sen kaverin nimi kuka papuja on kastellut siellä toisella puolella maailmaa, paikassa jonka nimeä en kuitenkaan osaa lausua tai kirjoittaa. Maailma on tuotu ihan lähelle.
Tahtoo myös maailmalle! Voi kun uskaltaisikin pakata lapset mukaan ja lähteä maailmalle etsimään jotain. Pitäisi todellakin leikata poikki nämä mukavuusalueelle sitovat kahleet ja pelot, silloin saattaisi vaikka löytää itsensä. Huokaus! Voih, aurinkoa ja palmuja!
Nämä raakasuklaakonvehdit minä ja Krissu tehtiin ihan itse. Hyvä maku ja niin nameja herkutella teen kanssa. |
Foodin Aino Mäkelä lupasi yhden paketin meille arvottavaksi. Raakasuklaapaketissa on muotit, vesihauteessa sulatettavaa suklaata ja marjaseospussi. Kiva kun ei tarvitse pitkän kaavan kautta tehdä. |
Raakasuklaapaketin arvonta
Satunnaislukugeneraattori osui numeroon 25. Voittajalle on lähetetty viestiä. Onneksi olkoon vielä kerran! Ne joiden mieli alkoi tehdä raakasuklaata, niin oman paketin voi tilata Foodin sivuilta. Kiitoksia kaikille ihanille osallistumisesta! <3 <3
Arvonnan voitti Minnea ja hän teki aiheesta ihanan postauksen. Käy kurkkaamassa postaus täältä!
Voi nam!! Olisin kanssa tullut kurssille _erityisellä mielenkiinnolla_ :D mutta hittolainen kun iski tämä keuhkokuume... Näyttää niin hyvälle,slurp!
VastaaPoistaOi voi! Pikaista paranemista, kuulostaa kipeältä. Harmi että kurssi jäi väliin, olisi ollut kiva nähdä. Oli hyviä!
PoistaKivan näkönen blogi sulla. :) En oo raakasuklaata koskaan ite tehnyt, mutta olisi ihan kiva kokeilla. pirpana-@hotmail.com
VastaaPoistaKiitos kovasti! Toivottavasti onni suosii!
PoistaOlis ihana ihana ihana saada tommonen paketti! Kiitos kun muistutti raakasuklaan tekemisestä! Ite kävin vuos sit kurssin ja ehdin jo unohtaa :D hile89@gmail.com
VastaaPoistaHei, sitä varten mä vielä bloggaan hääjuttuja, jotta se vähän helpottaisi toisten suunnitteluja. Tulee hyvä mieli, kun kuulee että joku on saanut inspiraation täältä ♡ Ihan parasta!
PoistaMielenkiintoista. Mukaan arvontaan, totta kai,
VastaaPoistaleenvikki(at)gmail.com
:) onnea arvontaan!
PoistaEipä ole vielä tullut kokeiltuakaan raakasuklaan tekoa, joten mielenkiinnolla mukaan.
VastaaPoistaFbseuraajana mukaan.
hamalainentm@gmail.com
Ehkäpä pian pääset testaamaan ♡ Onnea arvontaan!
PoistaHieno postaus ! Yritin löytää diabeetikko-puolisolleni joululahjaksi raakasuklaan valmistuspaketin terveyskaupasta, sellaisen josta saisi aikaan sokerittoman vaihtoehdon. Myyjä oli sitä mieltä että sokeri on erilllisessä pussukassa ja siis ei olisi ongelma. Kotona sitten kävi ilmi että suklaa oli sekoitettu palmusokeriin, joten se siitä. Tykkäisin löytää raakasuklaata ilman sokeria. 🙂
VastaaPoistaArvonnassa mukana! Minuun saa yhteyden: ritablogi (at) saunalahti.fi
Moikka! Tässä paketissa näyttää olevan kookospalmusokeria noissa suklaarakeissa. Rita sun pitää varmaan koota paketti itse, raakakaakaovoita, raakakaakaota mites voisiko makeutukseen vaikka steviatippoja? Tuolla Foodin kaupassa oli kyllä kaikkea.
PoistaKiitos vinkeistä ! Hyvää uutta viikkoa 🙂
PoistaErinomainen polttari-idea, tai miksei vaikka muutenkin kaveriporukalla tehtävä juttu! :) Mukava on ollut seurata blogiasi, kuikuilen täällä varmasti jatkossakin.
VastaaPoistaJa sähköpostihan on sayneverblo(at)gmail.com
...tai ehkä pikemminkin sayneverblog(at)gmail.com :D
PoistaEikö ollutkin, aatteles morsiamet voisi perustaa oman facebook-tapahtuman ja kutsua kaverit koolle ja kertoa mitä voisi haluta. Kiva kun olet tykännyt kuikuilla :) Saa sitä lukea ihan reippaasti,,jos ajatukset kohtaa. Toivottavasti onni suosii!
PoistaOi, raakasuklaa on ihanaa. Mukana kivassa arvonnassa.
VastaaPoistas.kansakoski(at)luukku.com
Kivaa! Hienoa että tykkäät palkinnosta!
PoistaOi, onpas ihana postaus meidän hauskasta illasta! :) Oli kyllä ihan mahtava päästä tutustumaan tuohon superfoodien maailmaan, kolahtaa kyllä niin hyvin omien arvojen kanssa. Ja kyllähän se suklaan maistelukin menetteli. ;) Tuossa äsken mutustelin jälkkäriksi meidän konvehteja. :)
VastaaPoistaMoi!! Oli kyllä kiva tavata! Mä oon varmaan huomaamattani mutustellut jo useamman tänään. Tosi hyviä ainakin ne lehtimuotissa olevat! Ihmettelin itsekin miten arvot oli kohdallaan. Toivottavasti taas nähdään ja täytyy käydä kurkkimassa sun postaus!
PoistaHyvää olisi, mutta ei kiitos tällä kertaa. ;)
VastaaPoistaHieno kuvasarja!
Kiitos! Tuo valo tuolla ei ollut mikään paras mahdollinen kuvausvalo, mutta onneksi tuli jotain kuvasaalista.
PoistaSuklaanystävän taivas tai jotain sellaista. :)
VastaaPoistaSuklaa näyttää ihanalta ja kuvasi ovat taas tosiaan kauniita.
Älä kuitenkaan ota minua mukaan arvontaan. Vapaa-aikaa on nyt niin vähän, että on parempi että joku muu saa tuon ihanan paketin ja pääsee heti kokeilemaan. :)
Joko toivotin Ihanaa Helmikuuta!
Toivotit jo ihanaa Helmikuuta! Siihen olin jo puoliksi vastaamassa , mutta olin varmaan pelastamassa lapsia ja homma katkesi. :D Ajattelin muuten jäätelöäsi ja noita hapankirsikoita! Onneksi noita kirsikoita saa nyt pussista, kun sen puun kanssa saattaa mennä pitkään. Ihanaa helmikuuta!
PoistaMinäkään en ole nähnyt hapankirsikoita kuivattuina. Kiinnostava tuote. Varmaan ihana yhdistelmä tumman suklaan kanssa.
PoistaNiin ne puut. Minäkin aion k y l v ä ä muutamia puita. Siinä menee hetki ennen kuin ne puut kukkivat. :)
Hieno postaus kuvineen raakasuklaasta ja sen teosta. Olisipa kiva voittaa raakasuklaapaketti ja kokeilla tehdä ihan itse.
VastaaPoistaTäältä voisit saada yhden apulaisen sen tekoon.. ♡
PoistaIhana paketti olisi!
VastaaPoistapostin.tuomaa@gmail.com
Kiva että nyt olisi mieleinen palkinto toivottavasti onni suosii!
PoistaKiitos ihanasta blogistasi! Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille ruutujen toiselle puolelle :)
VastaaPoistaminuhno@gmail.com
Ole hyvä! Toivottavasti blogini tuotti iloa :) Aurinkoisia kevätpäiviä sinnekin!
PoistaWhat a lovely project! Rare case when it's both tasty and healthy!:)
VastaaPoistaHi Zara! That is so true, we should just seek and enjoy more of these rare little things! 🍰🌹
PoistaRaakasuklaa on vaan niin hyvää, uskallan väittää, että jopa parempaa kuin se tavallinen. Paketti olisi ihana!
VastaaPoistaiisatuuliaa@gmail.com
Toivottavasti onni potkaisee! Kokeilin muuten raakasuklaakonvehtien jälkeen Pandan tummaa, niin jotenkin se normi ei maistunut enää samalle. Jännä.
PoistaTykkään raakasuklaasta mutta olen aina ajatellut että sitä on niin vaikea tehdä. Mutta ehkä arvonnassa onni suosii ja pääsen kokeilemaan.
VastaaPoistaKovin helpolta se minusta tuntui hämmennellä vesihauteessa olevaa massaa ja lisäillä vaan juttuja. Oli miltein tyhjä olo kun, pieni pyörremyrsky ei ollut mukana. Onnea arvontaan!
PoistaOi, on ollut hauskannäköinen kurssi ollut teillä! Olisipa kiva päästä kokeilemaan :) Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoista-Minnea
minneanmuruja@gmail.com
Kiitos oli mukava kurssi, arjen luxusta! Mukavaa viikonloppua ja onnea arvontaan!
PoistaOi olis niin mahtavaa päästä tollaselle kurssille. Mielessä ollut jo pitkään kokeilla raakasuklaan tekoa,mutta se kuitenkin vaan jäänyt tekemättä. Missä lienee sitten se aloittamisen vaikeus. Jos nyt tästä sun postauksesta ottais energiat irti ja vihdoin kokeilis saada näitä herkkuja omaankin pöytään��
VastaaPoistaYmmärrän niin sen aloittamisen vaikeuden! Kuvittele miltä ne ihanat pienet itse tehdyt suklaat näyttää kahvikupin vieressä. Toivottavasti sait energiabuustin! Suklaalla saa kyllä buustattua mihin vaan. heh! Onnea arvontaan!
PoistaMä oon aina luullu vihaavani suklaata, kunnes maistoin ensimmäisen kerran raakasuklaata! Sitä meneekin tässä huushollissa patukka viikossa vähintään.
VastaaPoistaMä en edes tiennyt, että raakasuklaakursseja järjestetään :o
operaatiorouvar@gmail.com
Olin telkkarissa nähnyt juttua raakasuklaasta ja raakaruoasta, mutta silloin sain homman karille huonoilla eväillä, ohjelmassa taisi olla puhetta myös kursseista. Yllätys oli että sain mahdollisuuden osallistua. Onneksi et vihaa suklaata enää ♡ Onnea arvontaan!
PoistaMukana arvonnassa, Puhdistamon raakasuklaapatukat on tuttuja.
VastaaPoistaelinan09@hotmail.com
Kiva kun osallistuit! Onnea arvontaan!
PoistaOsallistuisin varmaan kurssille jos osaisin leipoa. En vaan osaa :/
VastaaPoistakuurasusi@gmail.com
Mutta hei, sit tuo kurssi on ihan just sun juttu! Raakajuttuja ei paisteta, eikä minkään tarvitse kohota. Noita vain hämmennellään. Toivottavasti onni suosii!
PoistaKylläpä tuli kauniita suklaita! Toki osallistun myös arvontaan :)
VastaaPoistacloudberryshake (at) gmail.com
Kiitos, olin niin ylpeä omista suklaista! Toivotan kovasti onnea arvontaan!
PoistaKurssi vaikuttaa hauskalta! :) Tuollaisesta simppelimmästä raaka-ainepaketista olisi kiva aloittaa omat kokeilut, joten osallistun arvontaan.
VastaaPoistapiivoitto@gmail.com
Tuon helpommaksi ei voi suklaanteko enää mennä, kun kaikki on valmiina pakkauksessa ja vedenkin saa kuumana raanasta hauteeseen jos ei jaksa keittää. Onnea paljon arvontaa!
PoistaNam - herkulliset kuvat! :)
VastaaPoistapienilintu (at) gmail.com
Kiitos! Toivottavasti onni suosii!
PoistaOii näyttää niin hyvälle! :D
VastaaPoistajanika.siren@hotmail.com
Oli kyllä hyvää, nuo konvehdit ovat yksi kerrallaan jo syöty. Onnea arvontaan!
PoistaNam :P Mukana ihanassa arvonnassa :)
VastaaPoistaanna_88@luukku.com
Toivottavasti arpaonni suosii!
PoistaMukana! Olen testannut Cocovin raakasuklaapakettia mutta tämä on kuulemma parempi. Ihana palkinto!
VastaaPoistaTiina
miumiu83 at gmail.com
Tuossa paketissa on raakasuklaata, jossa on maitomaista ja pehmeän makuista raakasuklaata. Sitä raetta taitaa olla tuossa jälkkärin päällä. Kiitos! Toivottavasti lykästää!
Poista:) yksi haaveistani on päästä kokeilemaan suklaan tekemistä!
VastaaPoistaOlisi mukavaa ystävänpäiväpuuhastelua <3 Eli ehdottomasti mukana :)
talviuninalle(at)gmail.com
Olisi kyllä kivaa ystävänpäivätouhua! Toivotaan että arpaonni suosii.
PoistaOi tätä olisi kiva päästä testaamaan!
VastaaPoistaRita
rrida@suomi24.fi
Testaamista kivempaa oli ehkä syöminen. Onnea arvontaan!
PoistaYstäväni tekee aina sillointällöin raakasuklaakakkua. Nyt, jos arpaonni suosisi minua, voidin yllättää vuorostani hänet.
VastaaPoistatanja.dahlstrom@kolumbus.fi
Joo, se olisi kyllä hyvä idea! Ystäväsi kyllä ilahtuisi. Ajattelin kokeilla raakasuklaahapankirsikkakakkua, viimeksi homma tyssäsi vääriin raaka-aineisiin..
PoistaHei, raakasuklaata olisi kyllä kiva testata. :) Usein teen kanssa suklaa maistuisi, mutta nyt olen joutunut terveyden takia olemaan maidottomalla ruokavaliolla, joten vaihtoehdot olisivat tarpeen. hiltuha(at)gmail.com
VastaaPoistaTuolla minun resepteissä on muuten monta maidotonta reseptiä, kun meilläkin ollaan maidottomalla. Tiedän tunteen, mutta onneksi on tullut näitä tämmöisiä.
PoistaEhdottomasti mukana!!
VastaaPoistahilsan@luukku.com
Ihanat yksityiskohtaiset kuvat suklaasta, ihan herahti vesi kielelle.
VastaaPoistaKiitos kun vierailit blogissani. Ja nyt huomasin, että sinulla on myös arvonta täällä, olen ehdottomasti mukana. eilasinivuori@gmail.com.
Rakastan raakasuklaata joten olisi ihanaa voittaa valmistussetti, että voisin itsekin tehdä :)
VastaaPoistaannikajokinen95@gmail.com
Voi ei, hapankirsikkaa ja suklaata ja minulla menossa sokeriton alkuvuosi! Liian herkullisia kuvia, Teresa...
VastaaPoistaEn osallistu arvontaan, mutta toivotan osallistujille onnea!
Nam!Maistuis suklaa ja olispa kiva kuvaamasi suklaantekohetki :)
VastaaPoistaTein viimeksi raakasuklaata viime syksynä, on vaan jotenkin jäänyt unohduksiin. Pitääpä ensi viikolla tehdä! Tämä oli hyvä muistutus.
VastaaPoistamariah-79@suomi24.fi
Wow Teresa mitä olet keksinyt! Huikeaa 💜 Raakasuklaa on terveellistäkin. Hienot kuvat!
VastaaPoistaOli kyllä hauskaa touhuta noiden suklaiden kanssa ♡ Kerrankin hyvää ja terveellistä!
PoistaNam nam! marianna1 at luukku.com
VastaaPoistaMukaan herkulliseen arvontaan =)!
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Voi nam sanon minä! :3
VastaaPoistaolivertekimeistaperheen(a)gmail.com
Olisi kiva kokeilla raakasuklaata. Varmaan herkullista. Mukaan arvontaan. Salli.moilanen36@gmail.com
VastaaPoistajos ei vielä arvoottu niin mukaan tulen. Kiva kertomus tuo valmistusprosessi.
VastaaPoistaIlmoitin ihan samaan aikaan voittajalle voitosta! Melkein ehdit! Kiitos kuitenkin!
PoistaIts like you read my mind! You seem to know a lot about
VastaaPoistathis, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a
few pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is fantastic blog.
A great read. I'll certainly be back.
Saved as a favorite, I love your site!
VastaaPoistahey there and thank you for your information – I have certainly picked up anything new from right here.
VastaaPoistaI did however expertise a few technical points using this website, since I
experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load correctly.
I had been wondering if your web host is OK? Not that I'm complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords.
Anyway I am adding this RSS to my email and can look out for much more of your
respective interesting content. Make sure you update this again soon.
Everything said made a lot of sense. However, consider this, what
VastaaPoistaif you added a little content? I am not suggesting your content is not good., but suppose you added
a title that makes people desire more? I mean "Raakasuklaakurssilla" is kinda
plain. You ought to look at Yahoo's home page and note how they create news
titles to get people to open the links. You might try adding a video or a
pic or two to grab readers excited about everything've got to say.
In my opinion, it would bring your posts a little livelier.