tiistai 31. tammikuuta 2017

Prinsessan 1 -vuotiskortti

Korttiaskartelua vauvan ja taaperon kanssa


Pieni 1-vuotias kummityttöni sai itse tehdyn pinkin pupukortin. 


Askartelin korttiin silkkipapereilla päällystetyistä massapalloista pupun. Minulla oli pieniä käsiä auttamassa ja vauvakin pääsi näyttämään taitonsa pahvireunojen kuluttamisessa.


Viikonloppuna oli suloisen kummityttöni ensimmäinen oikea syntymäpäivä. Edellisenä iltana kysyin Pieneltä että mitä tehtäisiin ja häneltä tuli vastaus samantien: "askallellaan hämähäkkiä".

Muistin että tosiaan meidän piti tehdä kortti synttärisankarille ja kannoin askartelut olohuoneen lattialle. Meidän Kesäheinä oli myös innoissaan askartelutarvikkeista ja minun piti olla silmä kovana. Mitä katosikaan vauvan pieniin kätösiin ja kun Pienikin halusi liimata ja leikata saksilla kaiken. Jotenkin kummallisesti saimme yhdessä kolmeen tyttöön askarreltua pupukortin. Vauva auttoi ressauksessa, eli paperin kuluttamiseksi vanhan näköiseksi ja Pieni levitti lattialle esille sopivia materiaaleja.

 Hyvinhän se askartelu meni, vaikka leikkaamista on harjoiteltu jopa lastenhuoneen verhoihin. Siellä valkoisissa tähtiverhoissa on nyt pieni tirkistysreikä, josta on mukava kurkistaa ulos. Pienestä se on hyvin kätevää.

Nyt hauskinta oli piirtää tusseilla lattiaan ja hakea vessasta kasteltua vessapaperia ja siivota jälkiä sitten pois. Lopulta piirtely päättyi hennatatuoinnin tapaiseen piirustusleikkiin ja käsien pesuun. Tai no ennen juhliin lähtöäkin  Pieni ehti taiteilla kissanaamion naamaansa ja tussit katosivat piiloon ainakin siksi aikaa, kunnes äiti ei enää muista miksi tussit ovat piilossa. Kyseessä saattoi olla myös meikkausoperaatio, sillä Pieni katsoi silmä kovana mallia mitä äiti teki peilin edessä. Onneksi vauvaa ei ole keksitty vielä meikata ja tussi lähti helposti pois. Ei tämä nyt niin kaaosta onneksi ole.

Seuraavalla kerralla viemisenä saattavat olla ne sokerimassahämähäkit, vai olikohan niissäkin joku juttu miksi niitä ei tehdä? En muista enää.

Pieni löysi paperilaatikosta kissakuvia ja onneksi olin aikoinaan tehnyt useamman raitaruusun.


Raidallinen takaa pilkottava paperi on origamipaperia.Luulen ettei kortista olisi tullut näin kiva ilman tyttöjä. Mukavampi askarrella mitä käsiin annetaan ja antaa käsien vain tehdä. Liian hyvin suunniteltu saattaa jäädä aika tavanomaiseksi.

4 kommenttia:

 1. Kiitos ihanat kortista ja lahjasta ❤ ja että olitte juhlimassa pientä prinsessaa ��

  VastaaPoista
 2. Oi miten suloinen kortti ja upeat (lähi)kuvat!
  Kurkistusreikä verhoissa kuulostaa myös hauskalta. Ehkä aikuisesta ei niinkään, mutta voin uskoa että pienten mielestä se on loistava idea. :)
  Kiitos kommentistasi! Aurinkokin pilkahti esille tänään. Koivun oksalta kuului todella kaunista laulua ja ainoa näkemäni lintu oli hömötiainen. Onko niilläkin noin ihana laulu?
  Valoisaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljin! Tällä linssillä pääsee kiva lähelle. Huoh tosiaan, Pieni sai ihan omat kalanmalliset sakset ja niillä on ihana leikata kaikkea. Nyt saksetkin ovat hetken aikaa jäähyllä. Lintuja on ihana tiirailla!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡