tiistai 10. tammikuuta 2017

Tammikuu

Tammikuu, tammipuu, sydänkuu, sydänpuu..

Talvisia valokuvia Aulangon vanhoista tammista. Nämä satavuotiaat puut ovat, kuin keskieurooppalaisesta postikortista.


Tämä kaunis huvimaja löytyy Aulangon golfkentaltä. Puistoalueella on jäljellä vielä muutamia rakennelmia muistuttamassa satavuotta vanhasta lomaparatiisista.

Pääsin taas ihailemaan Aulangon (klik) tammia. Yli satavuotiaat tammet tekevät puistosta keskieurooppalaisen postikorttimaiseman ja mietin aina uudelleen onko tämä puisto ollut tarkoitus olla sisään käveltävä maalaus? 

Sanotaan että tammikuu on saanut nimensä, siitä että se kuvastaa keskiötä, keskipuuta. Talven keskiötä. Sana tammi on tullut ruotsista "stam" tarkoittaen runkoa. Tammi on myös kova puun keskiosa. Varmaankin  tammipuu on saanut nimensä, koska se on yhtä kovaa, kuin puun sydän yleensä tai että sen runko on ollut tunnetusti hyvä materiaali laivaan ja mastoihin. Sanat ovat hauskasti sekoittuneet ja nyt tammikuu kuulostaa meistä ihan selvästi tammipuunkuulta. 

Kävelylenkin varrella näemme monta hevosta. Onneksi kovimmat pakkaset lauhtuivat, niin meillä ja hevosillakin oli mukavaa ulkoilla.


Jos tammi on tasainen, niin helmi heilahtaa tai maalis maksaa.. Nyt ainakin tammi heilahteli kunnolla, joten tulisiko kevät aikaisemmin? Pienen linnun Makrotex-haasteena oli nyt tammikuu. Sattuipa sopivasti. 

Tämä veikeä ystävä ei pelännyt minua. Orava nakersi ruusunmarjoja ja ne näyttivät olevan herkkua. Uskokaa tai älkää kuvasin tämän 25 mm putkella. Muistin kysyä luvan oravalta saanko ottaa kuvan?Pieni veti Kesäheinää pulkassa lyhyen matkan. Kun hevoset ja orava olivat ihmetelty, niin molemmat tytöt nukkuivat päiväuniaan pulkassa. Kannoimme molemmat tytöt pulkissaan hotellin( klik) käytäviä pitkin huoneeseen, joka oli taas kerran kauimmassa nurkassa. Että oli jumppa. Ei, en ole postauksillani saanut alennusta huoneista. Paikassa on kuitenkin jotain miksi sinne ollaan haluttu mennä( muukin kuin kiva kylpylä), jos siellä on lomailtu vaikka edellisessä elämässä. Eihän sitä tiedä.


Hauska tapa leikata koivuja. Ilmeisesti latva leikataan aina pois, joten koivu yrittää kasvattaa uutta latvaa joka puolelta. Kutsuimme sitä hämähäkkikoivuksi.


Tammikuussa on myös synttärini. Kauris. 

Katseltiin koontikuvia viime vuodesta ja tuli hinku lähteä minilomalle. Tässä muuten postauksia edellisiltä kerroilta.Lisää postauksia Aulangosta


38 kommenttia:

 1. On kyllä kauniit puistomaisemat. Vanhat tammet ovat upeita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat ei kyllä kerro miten hienot maisemat tuolla on. Tuolla voisi kuvitella Lumiukko-elokuvan lumiukon lentävän yläpuolella.. ♡ Niin on.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tämä kurre oli jotenkin suloisen pörhöinen. Olipa kiva päästä niin lähelle.

   Poista
 3. Pulkkakuva on söötti 💕, ja orava 🐿

  Komeat tammet ! Rakastan tammen lehtiä ja terhoja.
  Kiitos noista tiedoista tammikuun nimen suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään tammista! Niistä saisi kauniin lehtikranssin ja vaikka mitä. Harmi ettei meilläpäin noita tammia näy kovinkaan montaa.
   Reipas tyttö, oli kuulemma kivaa vetää siskoa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kuvat ei näyttäneet sille mille ne näytti kamerassa. En tiedä mikä tuli..

   Poista
 5. Aulanko on ihana talvisin, että kesäsinkin! :)
  Ihanaa tammi tietoutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kata! Niin on ja olisi ollut vaikka kuinka paljon kuvattavaa. Ainut että muistikortti oli unohtunut kotiin, ja juuri silloin kun oli se upea pakkaspäivä. No ehkä joskus..

   Poista
 6. Tammet ja tuo hämähäkkikoivu ovat kauniita puita.

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia lempparipaikastani eli Aulangolta. Siellä kulkemiseen ei vain voi kyllästyä. Ihana tuo hämähäkki-koivu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinne vain haluaa aina uudestaan ja uudestaan.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos, nyt on kyllä ollut monipuolinen tammikuu. Toivottavasti lumi ei sula kokonaan pois.

   Poista
 9. Aulanko on upea paikka, ja itse olen ihan hulluna suuriin tammiin.<3 Työmatkani varrella on kartano, ja sen tammet ilahduttavatkin minua lähes joka päivä arkena.:)
  Onnea!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siellä Lahden suunnalla on paljon kartanoita ja vanhoja puutarhoja. Minusta upeampia ovat sellaiset tiet jonka molemmin puolin on istutettu jalopuita..

   Poista
 10. Todella kauniita puita! :3 en ole koskaan käynyt mutta kuullut että golfkenttää ollaan jonkin verran kehuttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliver varmaan tykkäis myös, hotellissa iso liikuntahalli jossa pelata korista, sulista, sählyä ja hyppiä pomppulinnassa. Äänestin muuten sua siinä kaksplus-blogien äitijutussa. ♡

   Poista
 11. Kaunis tammikuu ja tammipuut. Pulkassa pikku ruususuut!

  VastaaPoista
 12. Onnittelut synttärisi johdosta!

  Tammet ovat sydäntä lähelläni, upea puu, upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos :) Kuvat eivät oikein tee oikeutta paikalle. Mummini kasvatti serkkujeni tuomista terhoista pieniä tammipuita, siksi kai tykkään minäkin ♡

   Poista
 13. Mietinkin juuri pari päivää sitten, että mistä tammikuu saa nimensä, joten kiitos tästä selvityksestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin oletin että se olisi tammipuunkuu, mutta jäi kanssa kaivelemaan miten tammi liittyy keskitalveen. Ole hyvä!

   Poista
 14. Niin ja lämpimät synttärionnittelut :)

  VastaaPoista
 15. Sinäkin olet kauris.Onnea. Kivat kuvat ja kaunis on tammikuun luonto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ihan tammen kova sarvipää :) Kiitos paljon Raija Annikki!

   Poista
 16. Onpa kaunis puisto, hienoja kuvia! Ja suloinen orava :)
  Onnittelut synttärisankarille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Tuo orava oli ihan odottamassa kuvausta.

   Poista
 17. Ihana postaus! Aulanko on kiva paikka käydä myös lasten kanssa. :) Ja kiitos oikein hyvästä tammikuun tietoiskusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera! En tiedä olisiko tuo niin kiva ilman lapsia, ehkä sitä ei edes kaipaa kuvausrauhaa, pitkään saunomista, pitkiä kävelyitä, skumppaa, kokonaisia yöunia.. Hih! Ihanaa tammikuuta sinnekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡