torstai 12. huhtikuuta 2018

Tilkkumekko kesäksi

Kangasjämistä mekko taaperolle

Ompelin meidän Kesäheinälle mekon jämäpaloista. Paloista syntyi hihaton mekko helmaröyhelöllä. Hauska miten Noshin kuosit sopivat väreiltään yhteen. Lopussa kameratärppi ompeluksia kuvaavalle. 


Mekon kuosi on Noshin harmaata Kuisketta ja puuterin väristä Talvinallea. Sopiiko sinusta yhteen?

Nosh-tilkkuja


Pääsiäisen ompeluhaasteena oli jämäpalat ja lähdin leikkiin mukaan kaivamalla palan Noshin harmaata Kuisketta. Kun kangasta oli niin vähän päätin tehdä hihattoman mekon jatketulla helmalla ja somisteilla. Noshin kankaat onneksi sointuvat yhteen ainakin väriensä puolesta, joten yllättäen Talvinalle oli paras Kuiskeen kaveriksi. Sain samalla kaksi kangasjämää käytettyä viimeistä tilkkua myöten loppuun.

Kaavana taas kerran OttoBren Pilkkukisu 1/2018, johon nyt tein vain pidemmän ja leveämmän helman. Se on ollut viimeaikoina peruspaidan luottokaava.  Mekon takakappale on tehty kolmesta osasta. Ihan vain siksi, että kangasta oli jäljellä hassun muotoinen pala. Kaavan yläosa on halkaistu ja siihen on ommeltu epämääräiset kangaskaistaleet nappilistoiksi. Somistin  napinläven kangastwistillä. Löysin Lontoosta ostamani takin varanapin ja se oli kuin tehty  mekkoa varten. Nappi on utuisen harmaa ja takaa siinä on juuri tuota puuteria.

Viimeisestä nalletilkusta syntyi vielä rusetti. Rusettirenksu on saumuroitu yhtäaikaa kiinni helman kanssa ja se menee sopivasti nappilistan päälle.   Röyhelöhelmassa on muutama laskos ja se on käännetty kaksoisneulalla. Röyhelökin on koottu paloista. Se leikattu kolmeen osaan  nallejen mukaan yhdestä suorakaiteen muotoisesta palasta. Saumat jäävät hyvin laskosten alle piiloon.


Tilkkuhommat vievät enemmän aikaa, kun joutuu miettimään miten saadaan kangas riittämään. Siis ihan vain säätämiseen! Sain mekon valmiiksi vasta seuraavana viikonloppuna. Samassa ajassa olisi syntynyt parikin mekkoa ja leggarit. Kun ompeluun on vain vähän aikaa, niin nämä tilkkuhommat jäävät vähemmälle, mutta onhan nämä tilkutkin käytettävä johonkin.

Postauskin jäi vaiheeseen Kädentaitomessujen ja vieläkin vellovan mahataudin vuoksi. Muistakaa ihmiset nyt pestä käsiä!Mekon takaosassa on söpö rusetti. Kaava on muokattu Ottobren Pilkkukisusta.

Twistinä on suikake napinläpeen. 


Tiesitkö, että OttoBrellä on myynnissä myös lehdissä näkyviä kankaita! Huomasin, että heillä on myynnissä monta tuttua kuosia, jotka ovat jo valmistajaltaan loppuneet. Tämä vinkki tuli entiseltä naapurilta! Kiitos siitä! Täältä pääsee nettikauppaan!  

Mekko on vielä hiukan iso, jotta se olisi kesähelteisiin juuri oikean kokoinen. Helmasta tuli oikein kiva! 


Ompeluskuvia! 

Itse en haaveile nyt kankaista vaan kamerasta.  Tämä ompelu ja kuvaaminen kulkevat nykyään niin käsikädessä, kun tykkää jakaa kuvia ompeluksistaan FB:n ryhmissä, instassa ja blogissa. Meillä on käytössä Olympuksen E-PL 6 ja 25 mm/ 1,8 putkella.  Äiti hommasi uuden kameran ja nyt alkaa itseä kiusaamaan omien kuvien "huonous".   Arvatkaapa onko Hullutpäivät kohdentanut Olympuksen E-PL8 mainokset nyt juuri minuun?  Oi voi! Onko pakko saada? Mentäisiinkö vielä näillä kuvilla? Nyt olisi kamera hyvään hintaan 449 e. 


13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kyllä sitä askarreltiinkin. Söpölle söpöä 😘❤

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä on vähän yritystä sinun mekoiksi pienemmässä koossa. 💕👗

   Poista
 3. Huh... Minä sain Helsingin kädentaitomessuilta myös vatsataudin. Se oli todella paha ja jouduin käymään lääkärissäkin sen vuoksi.
  Harmittaa ettei itsellä ole tyttöä jolle tehdä mekkoja. Pojille on tylsää tehdä vain housuja ja puserota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Sinullakin? Meillä oli koko perhe kerralla. Ärhäkkä pöpö! Poikien jutuissa joutuu jo vähän miettimään ompeleeko niihin röyhelöä, mutta onneksi voi itselle tehdä .💕💕

   Poista
 4. Mekosta tuli kaunis! Hyvä hyödyntää jämäkankaatkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä jämiä on kokonainen pussillinen. Pitäisi ommella nukeillekin vähän vaatetta. Kiitos! 💖

   Poista
 5. Hui hitsi, kuinka suloinen mekko :) Siis aivan ihana!

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis mekko, kuosi ja sävyt ja yksityiskohdat on täysi kymppi! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡