maanantai 22. kesäkuuta 2015

Kakkubuffee: Nakukakku eli naked cake

Kaksikerroksinen nakukakku on kesäinen ja juhlava. Koska kuorrutetta ei ole kakku on helppo koristella näyttäväksi marengeilla, mansikoilla ja hedelmillä.

Suklaamansikkakakku limevalkosuklaajuustolla, FoodPorn?

Arvatkaapas mitä? Tämä kakku on ihan mielettömän hyvää! Juhannus oli tuloillaan ja suunnitelmat menivät uusiksi. Toiveena oli mennä maalle ja ripustaa paperilyhtyjä ja perhosvalot omenapuihin ja grillailla kaikkea hyvää. No kaupunkijuhannus ei ole paha jos on  paljon suklaata!

Päätin leipoa viktoriatyylisen kaksikerroksisen kakun, joka olisi maultaan raikas, suklainen ja johon saisi mansikoita päälle. Leivoin hyvin tumman kaakaosokerikakkupohjan ja taikina riitti hyvin kahteen kulhoon. Kakusta tulee mieleen Domino-keksi. Valkoiset raidat kakkuun leivoin mascarponesta, sitruunasta, limestä ja valkosuklaasta. Mansikoiden ja marenkien kanssa nämä sanoivat toisillensa tahdon! Korkeamman kakun saisi jos tekisi kaksinkertaisen taikinan, pienelle porukalle tämä kakku riittää hyvin. Kakku oli myös herkullinen katsella!

Suklaisen nakukakun resepti

KAKKUPOHJA
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

KOSTUTUKSEEN
n. 1 dl puristettua appelsiinimehua

TÄYTE
4 liivatelehteä
150g valkosuklaata sulatettuna
50 g valkosuklaata hippuina
4 dl vispikermaa
1 sitruunan mehu ja kuori
1 limen mehu ja kuori
200 g masgarpone tuorejuustoa

1 dl sokeria

KORISTELUUN
mansikoita, marenkia, keitettyä omenaa ja aprikoosia. Sulatettua suklaata


VALMISTUSOHJE
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Ja voitele kakkuvuoat . Sekoita kakkupohjan kuivat aineet keskenään, leivinjauhe, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, kunnes vaahto on valkoista ja saat kirjoitettua nimesi vaahdon pintaan. Lisää siivilän läpi vaahtoon jauheseos. Sekoita varoen esim. kumikaapimella. Kaada kakkutaikina voideltuihin vuokiin.

Paista 175 asteessa n. 30 min ja pienempi n. 20 min kunnes kakkupohja on kypsä. Yleensä kakku on valmis kun kakun tuoksu leijailee olohuoneeseen. Voit tarkistaa tikulla onko kypsä. Ota uunista, kumoa leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja kahteen kerrokseen.

Pesevuoat. Levitä elmukelmu vuokien pohjalle ja reunoihin.

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 - 10 min.

Sulata paloiteltu valkosuklaa vesihauteessa (suklaa muovikulhossa, kuumaa vettä kattilassa, kansipäällä). Sekoita 3/4 dl kermasta hyvin suklaasulaan kunnes seos on tasainen.

Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun . Jäähdytä hieman.

Sekoita tuorejuusto, appelsiininkuori ja limenmehu haalean suklaaseoksen joukkoon. Lisää sokeri ja liivateseos.

Vatkaa loppu kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto suklaaseokseen kevyesti sekoitellen. Lisää suklaahiput ja limenkuori.

Lisää kakkukerrokset vuokiin elmukelmun päälle ja kostuta ne appelsiinimehulla. Kaada juustokakkumousse vuokiin kakkukerroksen päälle. Lisää toiset kakkukerrokset ja kostuta pohja appelsiinimehulla.

Anna kakun hyytyä mieluiten seuraavaan päivään jääkaapissa.

Irrota kakut varovasti vuoista, saat kakut irti vetäen elmukelmusta. Asettele kakkupohjat päällekäin ja koristele!

Kun keität hedelmät nopeasti ennen koristelua ne eivät tummu ja ne maistuvat makeammilta. Nakukakkuun saat kauniit raidat elmukelmun rypyistä jotka jäävät juustoraitaan hyydyttämisvaiheessa.

6 kommenttia:

  1. OH-MY-GOD! Mikä threesome: domino+suklaa+kakku! Ruokapornoa isolla ärrällä todellakin! :D Uskon, että maistui just niin hyvältä kuin näyttää. Nakukakut näyttää tosi kivoilta, mutta ne näyttää omaan makuuni ehkä turhankin nakuilta. Mutta tässä on sopivasti kaikkea ja ulkonäkö tarpeeksi tuhti, mutta silti raikas :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tein tänä aamuna vähän " kevyemmän" -version 3 liivatelehdellä jossa päällä mansikkasiili. Tuli pehmeämpi vaahto. Parempi 1 krs kakussa. Pitää lähteä lenkille et toipuu näistä kakkukesteistä!

    VastaaPoista
  3. Mielettömän upean näköinen kakku! Kyllä piisaisi haastetta, jos tätä ohjetta lähtisi muuntelemaan vegaaniseksi. Ehkä jonain päivänä... :)

    VastaaPoista
  4. Niin siinä onkin miettimistä. Ihan pihalla vegejutskista.. Mulla ajatus stoppasi jo kananmunan kohdalle. Ehkä korvaisin kakun kakun muotoisella melonilla ;)

    Muuten tulos olis musta ja kärvähtänyt, paitsi jos kokeilis raakakakkuna. No se onkin sitten jo ihan eri resepti.

    VastaaPoista
  5. Hei! Nyt on niin upean näköinen kakku että! Voisin yrittää tehdä tällaisen kesän juhlaan, jos uskallan. Mutta tosiaan yksikerroksisena ja niin että valkoista täytettä tulisi kahteen väliin. Olisiko silloin hyvä niin että tekee muuten tämän ohjeen mukaan mutta laittaa vain 3 liivatetta? Vai kannattaisiko jotain muutakin kenties muuttaa? :)

    VastaaPoista
  6. Juu 3 kpl liivatetta on silloin parempi, kun moussen ei tarvitse olla jämäkkää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡