sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Meidän vappu!


Pienen perheen vapputouhuja! 


Meillä oli touhukas vappu! Vappuaattona olikin jo kiire tivoliin ja laitteisiin. Tivolilla oli ihana aloittaa vapputouhut.

Suomen Tivoli oli tullut Jyväskylään vapuksi ja pieni oli innoisaan kaikista laitteista. Paikalla oli myös leppäkerttukaruselli, jossa olin itsekin ollut pienen ikäisenä.

Vappuaattona lähdimme ajoissa tivoliin joka oli tullut vapuksi Hippoksen kentälle. Pieni pääsi kokeilemaan viittä eri laitetta ja itku tuli vain, kun vauhti loppui kesken ja piti lähteä koneesta pois. Onneksi itku loppui lyhyeen, kun uusi jännän näköinen laite löytyi. Hienoa että Suomen Tivolilla oli monta pienille sopivaa laitetta. Minä tyydyin hattaraan, kun kuvittelin etten mahani kanssa mahtuisi mihinkään.

Kahden aikoihin meille tuli kiire Jyväskylän kaupunginteatterin puvuston kirpputorille. Siellä oli täysi tohina päällä ja melkein jo ostin Don Giovannin hatun miehelleni kolmella eurolla vappuhatuksi, mutta nuukuus iski. Myynnissä oli myös kauniita teatteripukuja ja muuta rekvisiittaa. Onneksi järki vyöryi yli tunteiden, sillä muuton sekaan ei tarvita lisää tavaraa kannettavaksi. 

Vappupäivänä liehuu lippu Jyväskylän lyseon katolla. 


Jyväskylän kävelykadulla oli mahtavat määrät ilmapalloja. Itse olisin halunnut My Little Pony-pallon. 


Vappupäiväksi meillä oli varattuna Pro liiton järjestämä brunssi Wanhalla Fredalla. Tarjolla oli hedelmiä, salaatteja, munakasta, lihapullia, nakkeja ja pekonia. Brunssi ei niin kolahtanut minuun, sillä en itse syö possua. Pieni ja perhosmies söivät lihapullia hyvällä ruokahalulla ja ottivat pekonia päälle. Tykkäsin kovasti perunasalaatista, siihen oli laitettu mukaan kapriksia antamaan makua. Jälkiruoaksi oli munkkia, kääretorttua ja raparperipaistosta, niin ja tietenkin simaa! Paikka oli todella kaunis ja se toi päivän alkuun jo juhlan tuntua. Kiitos Pro!

Näimme kaupungilla vilahduksen vappumarssista ja yhden aikoihin meidät ohitti Jeesus-marssijat. Kävimme ihastelemassa mahtavia ilmapallonippuja, mutta pieni ei nyt innostunut palloista. Jyväskylän kävelykadulla oli vapputori ja sinne oli kerääntynyt paljon vappukansaa. Kävimme myös katsomassa Harjulla valkolakkipäisten brunssia ja miettimässä mihin omat lakkimme, nuoruus ja ne kaverit ovat kadonneet. 

Pieni innostui iskän kanssa kovasti kupla-autoista ja niitä menikin iso joukko ohitse Yliopistonkadulla. Kivan näköinen miitti ja samalla muistui mieleen villit vuodet ystäväni ja hänen pinkin kuplansa kanssa.  Tajusin että näissä juhlissa on kyllä erilaista iloa nykyään,  enemmänkin se on onnea nyt perheen kanssa. Ihan parasta just nyt. 

Wanha Freda on kaunis juhlapaikka Jyväskylässä. Se on ihan lähellä keskustaa ja siellä on vietetty juhlia yli sata vuotta. Täytyy käydä täällä kuvaamassa ihan ajan kanssa.

Laitoimme pienen kanssa päälle pinkit mekot vapun kunniaksi. Brunssi Wanhalla Fredalla oli mukava aloitus vappupäivän juhlintaan. Paikka on kaunis ja ihastuin vanhoihin kaakeliuuneihin. 

Valoa tulvi Wanhan Freadan ikkunoista sisään. Pöydät odottavat jo seuraavaa kattausta. 

Brassailin jo edellisessä postauksessani onnistuneesta simasta ja sen kuohuvuudesta. Leivoimme pienen kanssa pellillisen munkkeja! Olivat niin hyviä että vappupäiväksi jäi vain neljä. Maidoton taikina syntyi päästäni ja munkit paistuivat hyvin vuodeksi jääkaappiin unohtuneessa kookosrasvassa.

Sää oli kyllä kohdallaa ja aurinko paistoi, tosin vappuaattona oli se ukonilma. Pieni pääsi myös ajelemaan uudella pyörällä ja vauhtia näyttäisi tulevan lisää joka päivä. Ostimme pienelle ison pussin ilmapalloja ja niitä puhalllettiin jo heti aamusta sängyssä.  Siwasta mukaaan tuli vielä alennuksessa ollut lentokonefoliopallo ja nyt koti onkin täynnä palloja ja muuttolaatikoita.

Vappu alkaa olemaan jo illassa. Olipa vapauttavaa juhlia ilman kameraa, joten nyt saatte tyytä näihin kännykkäkuviin.  Nyt jatkan muuttolaatikoiden pakkaamista, kun pienikin ottaa päiväunia. Olipa mukava vappu! Varmaan ihan paras ikinä. 


Kurkatkaapa muuten Facebookin puolelle. Olen sinne saanut linkattua lisää kirjoittamiani lehtijuttuja.



Reimalla varaston tyhjennysmyynti 4.5.-8.5.!! Ale -50%!

8 kommenttia:

  1. Ihania Vappu kuvia!
    Hyvää illan jatkoa!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa loppuvappua sinullekin! Kiitos kovasti, olipa outoa olla viikonloppu ilman oikeaa kameraa.

      Poista
  2. Voi vitsit kuinka ihana vappu <3 :) Mä en edes muista kuinka pitkä aika siitä on kun olin itse viimeksi aidossa tivolissa, Lintsejä ja Särkkiksiä ei tietenkään lasketa ;) Muutama kuukausi sitten tosin melkein hain hattaran reissavasta sirkuksesta, mutta sekin jäi, hah! PS. Aivan täydellinen tuo sun kukkamekko, printti kolahti kyllä täysin <3 Mukavaa myöhäistä vappua ja tsemppiä, sekä suurta puhtia seuraavaan viikkoon ja muuttolaatikoiden pakkailuun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista! En edes muista milloin olen käynyt Lintsillä tai Särkkiksellä, ollaan siis samoissa, paitsi että nyt hattaran edellä ;)

      Tykkään itsekin tuosta mekon printistä, mutta mekko on malliltaa aika leveä ja näyttää raskausmekolta. Tajusin, että sehän ei nyt haittaa ja kiskoin päälleni. Huoh! Mies otti kuvia ja en tiedä miten hän saa jopa pienen näyttämään kuvassa oudolle.

      Kaikki tsempit on nyt kyllä tervetulleita! Ahdistaa jo valmiiksi. Ihanaa loppuvappua sinullekin!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä ihan erilaista viettää vappua, kun on pieni. Jotenkin tuntuu tärkeältä rakentaa hyviä muistoja.

      Poista
  4. Tivoli. <3 Muistan muuten itsekin istuneeni tuossa leppiskarusellissa - taitaa siitä olla muutama kuvakin jossain vanhempien albumeissa. :D Jaksamista teidän tuleviin viikkoihin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa! Se on ollut juuri sellainen laite mihin on voinut pienenkin laittaa pyörimään. Meidän kuva taitaa olla äidin luona tallessa. Kiitos sitä tarvitaan, muuttostressiä on jo ilmassa. Kyllä tämä tästä. Ainakin sää hellii.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡