Oi, Miten muhkea ja herkullinen kuivakakku!
Tässä muhkean maidottoman banaanikakun resepti. Se on aivan ihana kakku juhlapöytään ja mikä parasta ainekset löytyvät melkein aina kaapista. |
Kerroinkin jo miten leivoin banaanikakkua. Ystäväni kävi kylässä ja leivoin häntä varten banaanimuffinsseja samalla ohjeella. Ne ovat ihanan meheviä ja paisuvat kauniin pullukoiksi. Pieni halusi auttaa ja käänsi uuniin 300 asteelle ja oli todella tuuria, että nenäni haistoi valmiin muffinssin. Onneksi tarkka hajuaisti pelasti! Muffinssit paloivat vähän reunoista ja ne menivät nopeasti parempiin suihin. Yritän tällä sanoa ettei niistä jäänyt juuri kuvattavaa.
Leivoin myös toisen version kakkuna. Banaanikakku selvisi ilman pientä auttajaa ja sain siitä jopa kuvat napattua. Olen kokeillut eri banaanikakkureseptejä ja jotkut tosiaan lässähtivät ja jämähtivät huonoon vuokaan kiinni. Nolointa oli kun pyysin enoa kahville ja tarjolla oli vain epämääräinen kasa kakunnäköistä mössöä. Onneksi nyt löytyi toimiva resepti. Eikö tullutkin kaunis?
Niin miten siinä sokerirasitustestissä kävi? No mitäpä luulette? Pieni ylitys tuli, kuten pelkäsinkin. Seuraavat viikot sitten mittaillaan verensokereita ja eletään sokerittomasti. Minulla on kyllä syyllinen olo koko touhusta. Olisi vain pitänyt yrittää jättää herkut väliin. No, ei todellakaan voi syyttää kirottua banaanikakkua, vaan sen sokerinhimoista syöjää. Onhan tämä taas hyvä ravistus terveellisempään elämän menoon. Onneksi kaikki muut arvot olivat erinomaiset, joten jos nyt tästä munkin syömättä jättämisellä selvitään niin hyvä niin. Kävin tänään ultrassa ja siellä se söpöys heilutteli jalkojaan äitille ja lääkärille. Sain mukaani ne mittauslaitteet ja kuva vauvan jalasta. Fiilis oli lopulta ihan hyvä.
Maidoton Banaanikakku/ Banaanimuffinssit
Raaka-aineet:
4 kpl kananmunaa
2,5 dl hienoa sokeria
2 banaania
1 dl Oatly kaurajuoma
4 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
30 g Keiju laktoositonta margariinia
2 tl kardemummaa (voi jättää pois)
Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Voitele kakkuvuoka KUNNOLLA tai muffinssivuoka (paperisia ei tarvitse voidella) .
1 dl Oatly kaurajuoma
4 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
30 g Keiju laktoositonta margariinia
2 tl kardemummaa (voi jättää pois)
Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Voitele kakkuvuoka KUNNOLLA tai muffinssivuoka (paperisia ei tarvitse voidella) .
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään.
Sulata margariini.
Vatkaa kulhossa muna ja sokeri paksuksi valkoiseksi vaahdoksi.
Painele haarukalla banaanit mössöksi.
Sekoita kevyesti banaanit vaahtoon kumikaapimella.
Sekoita kevyesti banaanit vaahtoon kumikaapimella.
Sekoita joukkoon jauhot.
Kaada sula margariini taikinaan ja sekoita kevyesti.
Lisää kaurajuoma ja sekoita kevyesti kunnes taikina yhtenäisen näköistä.
Kaada taikina vuokiin.
Voit halutessasi laitta muffinssien keskelle suklaamuruja ja paina murut sisälle taikinaan.
Laita vuoat uuniin pellin päälle. Anna muffinssien olla uunissa 12 minuuttia ja kakku on valmis n. 30 minuutissa.
Kaada sula margariini taikinaan ja sekoita kevyesti.
Lisää kaurajuoma ja sekoita kevyesti kunnes taikina yhtenäisen näköistä.
Kaada taikina vuokiin.
Voit halutessasi laitta muffinssien keskelle suklaamuruja ja paina murut sisälle taikinaan.
Laita vuoat uuniin pellin päälle. Anna muffinssien olla uunissa 12 minuuttia ja kakku on valmis n. 30 minuutissa.
Täytyypä kokeilla. Mielenkiintoiseksi kakkusi tekee se että siinä on niin vähän rasvaa. Lääkäri kehoitti jättämään voit kauppaan ja kertoi Keijunkin olevan hyvää. Ja voista luopuminen olikin helppoa koska Keiju on tosiaan hyvää. Taidan paistaa kakun leivinpaperilla suojatussa vuoassa. Kiitos ohjeesta1
VastaaPoistaKiitos! Tuo Leivinpaperi on varmaan hyvä koska Keijun kanssa ei irtoa helposti vuoasta. Toivottavasti tykkäät!
Poista