lauantai 10. syyskuuta 2016

Omenamuffinssi! Muhkeaa mahtavuutta tämä resepti!

Omppuja on puut pullollaan, tässä kiva resepti!


Tällä reseptillä saat tehtyä mahtavan muhkeat maidottomat omenamuffinssit. Muffinssien päällä on ihanaa kauraomenaherkkua.  Nami nami! 

Ihanat omenamuffinssitnon kiva ottaa myös puistoon evääksi. Nyt olisi hörpätä aamukahvit ulkona. 


Omppuja, omppuja! Ihanaa tänä syksynä on paljon omppuja. Viime vuonna meni omppusato pihlajanmarjakoille ja nyt riittää omenaa omaankin suuhun. Äiti toi meille pari ämpäriä omenoita ja niitä pienikin kävi yksitellen haukkaamassa. Olin jo kauhuissani, että hyvät omenat menevät piloille, kun laiska äiti ei nyt jaksa lähteä tekemään sitä mehuksi ja hilloksi. Onneksi tuli hyvä sadepäivä että saimme pienen kanssa leivottua ihania maidottomia omenamuffinsseja. 

Parasta tässä reseptissä on se että muffinssit ovat isoja ja muhkeita. Taikina kohoaa tosi hyvin. Niin ja muffinssin omenapäällinen on ihan taivaallisen hyvää. Se luo hetkellisen hurmion ainakin hyvän teen kanssa. Olen kyllä erityisen iloinen tästä reseptistä!  Tämä on muunnos suklaamuffinssireseptistä, mutta tarvitseeko montaa reseptiä olla jos on yksi hyvä? 


Meillä on ollut kiirettä kun ollaan oltu puistossa ja jahtaamassa Pokemoneja. Tiedän! Olimme lasten kanssa muutaman päivän keskenämme, joten piti jostakin kaivaa tsemppistä ulkoiluun. Se on muuten hyvä tsemppari myös juoksulenkille lähtöön. Nyt kelpaa leipoa herkkuja, kun on pari uutta Pokemonia taskussa. En kai aikuistu koskaan, mutta onko sillä niin väliä. Kun mies oli poissa herkuttelimme muffinsseilla ikäväämme.  Nyt nauttimaan syksystä, kynttilöistä, teestä ja ihanasta omppumuffinssista! Ne tekevät yhdessä kirpakasta illasta nautinnollisen.


Käytän muffinssien paistamiseen muffinssivuokaa. Se on hyvä vaikka käyttäisi ihan paperivuokia.


Äiti toi kauniita omppuja ja unohti joskus meille englantilaisen teatowelin.

Muhkean mahtavat omenamuffinssit resepti ( maidoton)



Raaka-aineet:
4 kpl kananmunaa
2,5 dl hienoa sokeria

1 dl Oatly kaurajuoma
4 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
30 g Keiju laktoositonta margariinia ( tämä on myös maidoton)
2 tl kardemummaa 
2 tl kanelia

Päällinen:

4 omenaa
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia
1 rkl maidotonta margariinia


Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele muffinssivuoka kunnolla maidottomalla margariinilla (paperisia ei tarvitse voidella) .

Sekoita taikinan jauhot, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma keskenään.

Sulata taikinaan tuleva margariini. Itse sulatan mikrossa. Laitan kulhoon ja 20 sekunniksi lämpiämään.
Tee muffinssien päällinen: Pese omenat. Leikkaa karat ja madon syömät pois. Kotimaisesta omenasta voi jättää kuoret. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita omenakuutiot, margariini, fariinisokeri, kaneli ja kaurahiutaleet keskenään.

Tee taikina: Vatkaa kulhossa muna ja sokeri paksuksi valkoiseksi vaahdoksi.


Sekoita joukkoon jauhot. Hyvä olisi käyttää siivilää, jotta taikinaan ei tule jauhopaakkuja. Sekoita kauhalla tai kumikaapimella.

Kaada sula margariini taikinaan ja sekoita kevyesti.

Lisää kaurajuoma ja sekoita kevyesti kunnes taikina yhtenäisen näköistä.

Kaada taikina vuokiin.

Ripottele päälle omenista tehtyä päällistä.

Laita vuoat uuniin pellin päälle. Anna muffinssien olla uunissa noin 15 minuuttia. Kun tuoksu alkaa leijailemaan talossa ja muffinsseissa on kaunis paistunut pinta niin herkut ovat valmiita. 

Irrota heti vuoasta, jäähtyneenä muffinssit jämähtävät kiinni kun rasva jäähtyy. Paperisista vuoista ei tarvitse irrottaa.

Pieni on jo kokenut leipuri. Jauhojen määrä on meidän muffinsseissa tarkan pikkuleipurin mittaamat. 



Ihanaa omenaista syksyä! 





10 kommenttia:

  1. Nams, hyvän kuuloinen muffiniohje ja voi miten suloinen pikkuleipuri. <3 Pokemonitkin olen missanut koiven takia. Olis ihan mahtava päästä kummipojan kanssa jahtiin. Nyt vain kuuntelen mitä hän on löytänyt ja olen ihan pihalla miten koko peli edes toimii. :,D Loistavaa, miten peli on saanut perheitä liikkumaan!! Lisää tällaisia pelejä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi! Sinulla on vielä jalka kipeä. Voihan Pokemoneja jahdata myös autolla, tosin toisen pitää olla kartturina. Nyt vain kummipoika kyytiin ja jahtiin. Olen kyllä itsekin ihan pihalla koko pelistä, mutta nyt ainakin yritän löytää sellaisen ja osua siihen pallolla. Ihan totta, tuossa voisi olla sellainen ominaisuus että paremmat Pokemonit ilmestyy jos juokset ;)

      Poista
  2. Lovely shots:) Apples are so good in bakery. Little yummies for big Autumn celebration!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! I'm very pleased with these pics. I have started to think more when I take pictures, maybe it helps:) There are cinnamon and cardemom in these muffins and these are perfect frieds for apples. Happy Autumn Zara!

      Poista
    2. :)...Happy Autumn for you, too! Have fun!❁

      Poista
  3. Ihanat, muhkeat omenaherkkumuffinssit, pitääpä laittaa resepti talteen. Täälläkin päin kuljetaan kännyt käsissä. Hauskaa sekin, että tapasin yhden mummon ja hän kertoi, että eräs nuori poika oli suositellut hällekin pokemon peliä, "jotta mummolla olisi, joku juttu lähtee lenkille".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai hauska! Mutta onhan se hauskaa. Mun harrastus alkoi kun yksi äiti esitteli sitä puistossa. Kyllä se tuo mukavasti liikettä kaikille.

      Poista
  4. Tuleeko tosta toi 12kpl? kuinka täytee sitä taikinaa kannattaa laittaa vuokii että kuitenki kohoaa tollee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta tulee tuo 12 kpl. Taikina meni vuoassa piripintaan ja sitten täyte päälle. Tärkein että nousee noin hyvin on saada se kananmuna ja sokeri vatkattua oikein kunnolla ja huolella. Kulhon pitää olla kuiva!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡