maanantai 3. lokakuuta 2016

Kesäheinän ristiäiset

Meidän vauvan kastejuhla


Meillä oli pienen tyttäremme ristiäiset viikonloppuna. Kastejuhla oli koristeltu kukin.


Meidän vauva sai nimensä lauantaina. Nimeksi ei tullut Kesäheinä, mutta oli yksi nimi vähän sinne päin. Pidimme nimen salaisuutena viimeiseen asti ja nimen kertominen kastejuhlassa kruunasi kaikkien odotuksen. Minulle tyttö on aina minun oma Kesäheinä. 

Kaste pidettiin samassa kirkossa, missä isosiskonkin. Nyt tytöt voivat tuntea kirkon omakseen. Kastetta muistellaan nyt aina, kun ajamme kirkon ohi. Muistan itsekin miltä hieno kirkko näytti silloin joskus lapsen silmin.Halusin kauniit kukat koristamaan Kesäheinän juhlaa. Ristiäiskukat oli aseteltu kaksikerroksiselle vadille. Asetelmassa oli ruusuja, hortensioita, heinää ja harsokukkaa. 

Meidän pieni Kesäheinä sai ihan oman nimen, hänen nimeensä ei tullut kenenkään muun sukulaisen nimeä.  Nimeä mietittiin pitkään ja hartaasti.  

Ihanat pienet tytöt. Tyttöjen nimet kirjoitetaan samalla kirjaimella. Kastemekko on ollut käytössä myös minulla ja siskollani.
Kahvituksen vietimme Toivolan Vanhalla Pihalla, Kahvila Muistossa. Päätimme että nyt hellitetään vähän ja tehdään sellaiset juhlat, joista ehdimme myös itse nauttimaan. Tiedättekö miten ihanaa oli päästä valmiiseen pöytään?

Oli kyllä hyvää lounasta ja herkullista kakkua. Muistossa on lauantaisin hyvä lounaspöytä, joten varasimme vieraille pöydät ja lisäksi tilasimme jälkiruoaksi ihanaa kakkua. Näin helposti ei ole käynyt juhlien järjestäminen ikinä. Kaikki saivat syödäkseen ja kakku maistui. Kahvila Muistossa on muutenkin kaunis tunnelma, joten koristeiksi riitti pöytäkukat ja oma pöytäliina.


Kahvila Muistoon oli katettu mustaherukkasuklaakakkua ja kahvia. Ja tietenkin niitä keksejä.

Tytöillä oli kastejuhlassa kauniit harsokukista tehdyt seppeleet. Seppeleet olivat reippaalle isosiskolle myös ihan oma ohjelmanumero.Tilasin kauniit kukat Kauppatorin Kukalta. Elinan tapasin kesällä Lovely Lavender-juhlatapahtumassa. Muistin hänen kauniit kukka-asetelmansa sieltä. Floristi Elinalla oli suloinen idea rakentaa kukat kaksikerroksiselle tarjottimelle. Kukat ovat kuin runo. Kuvailin haluamiani kukkia niin monilla adjektiiveilla, että olisi luullut tehtävän olevan mahdoton. Tytöille tuli kauniit kukkaseppeleet ja ne pysyivätkin ajoittain päässä kastetilaisuudessa. Pieni tyttö halusi kukkia käydä välillä näyttämässä mummeille ja välillä minulle alttarille.
Sovimme Kauppatorin Kukan Elinan kanssa blogiyhteistyöstä. Minä lupasin ottaa kauniit kuvat ja Elina tekee kauniit asetelmat ja minä saan kukista alennusta. Tässä teillekin vinkiksi mistä saa erikoiset kukka-asetelmat Jyväskylässä.

Osallistun tällä postauksella joka perjantaiseen Kukkailoitteluun Mansikkatilan mailla. 

18 kommenttia:

 1. Oi miten suloisen kauniit ristiäisjuhlat teillä on ollut♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus ihan pienet ja yksinkertaiset ovat ihan sopivat ja kauniit. Ympärillä kun on tärkeät ihmiset niin se tekee jo juhlan. ♡♡

   Poista
 2. Ristiäisjuhlat ovat aina ikimuistoiset ja kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! Toivottavasti muistan osata kertoa sitten kun Kesäheinä on iso.

   Poista
 3. Todella lämminhenkisen kuuloiset ristiäiset ja huikean kaunis kukka asetelma ♫ Sisaruksista niin ihanan hellyyttävä kuva ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä lämminhenkiset ristiäiset, eikä minun tarvinnut touhottaa.

   Kukka-asetelma oli kiva inspiraatio. Ensi kerralla voisi itsekin kokeilla oasissientä. Kunhan vauva-ajan kiireistä päästään.

   Poista
 4. Onnea pienelle suloisuudelle nimestä! Kukat ovat ihania kun niitä voi käyttää niin eri tavoilla. Aina ei tarvitse olla perinteisesti sidottua kimppua ja tämä teidänkin kerrosvatiastelmanne on hieno esimerkki siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon onnitteluista! ♡

   Onneksi on olemassa kekseliäitä ihmisiä ja onneksi muille Pinterest.. Saimme muuten kimpunkin, mutta ehkäpä esittelen sitä joskus. Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 5. Tosi kaunista ja ihana idea laittaa kukat noin kerroksittain esille. Oi miten kauniit lapset ja ihanan kuuloiset kastajaiset. Onnea nimestä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kukkien asettelu ja kuvaaminen on niin paljon helpompaa kuin lasten. Ja kiitos vielä onnitteluista!

   Poista
 6. Aivan ihana kukka-asetelma, mutta suloisia ovat lapsukaisetkin. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Kiva että tykkäät myös. ♡ kukkamuistoja taas kerran.

   Poista
 7. Niin kauniit kuvat!
  Teillä on ollut ihanat ristiäiset!
  Hellyttävä kuva sisaruksista!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt annettiin muille juhlahommat ja itse saimme juhlia nuorimman nimeä, niin ja kuvata. ♡

   Poista
 8. Todella, todella kauniit kukka-asetelmat ja kranssit neideillä!<3 Muutenkin kauniit kuvat, sinäkin niin hehkuvana.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tuo hehku on ehkä tuskan hikeä. Otimme kuvat ennen lähtöä tiukassa aikataulussa. Pienten kanssa lähteminen on välillä vähän rankkaa. Kiitos!

   Poista
 9. Sievät kukat ja suloiset tytöt!!
  Kaunis tilaisuus.

  Lempeitä lokakuun päiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Susanna! Ihanaa lokakuuta sinne etelän lämpöön.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡