perjantai 9. joulukuuta 2016

Joulun värit ja kukkailoittelua

Meidän joulun värit löytyivät amarylliskimpusta

Tämänkin joulun suosikkikukka voisi olla leikkoamaryllis. Tässä teillekin kukkailoa ja paljastan mitkä ovat meidän joulun värit! 


Amarylliskimppu sopi kuin nakutettu pitkään kaapissa olleeseen maljakkoon. Tuosta lasisesta kulhosta ei voi salaa syödä suklaata kun sen avatessa kansi kumahtaa. 


Mies toi kaupasta meille kauniin leikkoamarylliskimpun, ja sitä ihan hiippailee keittiöön ihailemaan sen kauneutta syömään suklaata. Ruokakaupoissa on kyllä ollut viime aikoina upeita leikkokimppuja ja tämä kimppu oli löytynyt Citymarketista alle seitsemän euron.  Nyt katoin pöytään Pentikin pellavaliinan jota toivoin joskus kauan sitten joululahjaksi. Kukat päätyivät Lantern-maljakkoon. Kukat ihastuttivat itsenäisyyspäivän vieraita ja tervehtivät myös tänä viikonloppuna kyläilevää kummisetää.

Upea tuo vihreä havu! Kuka tietää mikä havu on kyseessä?

Meidän adventtikynttilät lepäävät itse tekemälläni keramiikkalautasella. 


Kohta on jo kolmas adventti, vähiin käy aika. Onneksi joulu on jo vallannut kodin.  Joko sinä päätit mitkä ovat teillä joulun värit? Se oli tänä vuonna vähän vaikeaa, kun joka joulu on pitänyt olla vähän erilaista. Meillä värikartalla on nyt puhdas valkoinen ja tehosteväreinä tumman vihreä ja punainen. Aika perinteistä eikö vain? Nuo värit ovat leijailleet kotiin pala palalta.
Tuo Pentikin käpy oli aivan ihana joulukuvio. Voi kun kuosi tulisi takaisin. Toivoin sitä lahjaksi näköjään vuonna 2010. Tässä vanha lahjakuvasto.

Meillä asuu nyt vanha Bruno-leikkihevonen. Olin antamassa sitä joululahjaksi tytöille, mutta tämäkin salaisuus paljastui.  Heppaa kuljetetaan ympäri alakertaa ja ratsastetaan pieniä hetkiä. Onneksi tytöt ovat olleet hellävaraisia.Luin vanhan työkaverini kolumnin ja minua punastutti. Hihittelin itsekseen kun kun kävin kolumnnia läpi rivi riviltä. Joulunatsi! Olin hankkinut meille  vasta Bruno-hepan joulukorttikuvia varten ja ihastelen miten joulu on vallannut kotimme. Niin todella, meilläkin on joulu levinnyt kirjoneulelapasista juuri niiden jouluverhojen jälkeen. Kaisa on niin oikeassa, ne vintage-kelkat ovat niin ihania! Käy lukemassa Joulunatsi-kolumni täältä! 


Miten pitkällä teillä ollaan jouluvalmisteluissa. Asuuko teilläkin joulunatsi?


Halusin tuoda kukat myös teidänkin iloksi, onhan tänään taas Kukkailoittelu-päivä! Mansikkatilan mailla-blogin kukkailoittelussa löytyy lisää kukkailoa ja sinne voi käydä lisäämässä oman linkin kukkakuviin! Kiitos Taina!

Ihanaa viikonloppua!


Tänään Lekmerin joulukalenterissa Reimat -50% !

10 kommenttia:

 1. Jouluista tunnelmaa, mutta ihanan valoisasti.
  Bruno-heppa on hieno ja tekemäsi keramiikkalautanen aivan ihana.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! On ihanaa että nyt kotona on valoa. Ilo ja valo kulkevat jotenkin käsikädessä. Ihanaa viikonloppua Sara!

   Poista
 2. Kiitos Teresa, kun olet mukana ilottemassa!<3

  Ihana kimppu!<3 Leikkoamaryllis on upea, ripaus vihreää ja punaista tuo ihanasti metsää ja joulua kimppuun.:) Meillä näyttää tänä jouluna myös olevan vallalla valkoinen ja vihreä, hieman harmaata ja mustaa.:) Katsotaan nyt, että tuleeko jotain punaistakin!;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! On kyllä kiva tuo havu, lajike on kyllä hakusessa. Saattaahan se olla että joulupöytään tulee vielä punainen liinakin, eihän sitä tiedä täälläkään miten tämä jouluttelu tästä yltyy.

   Poista
 3. Hei vaan täältäkin! Minustakin on kuoriutunut joulunatsi lapsen myötä.Eikös kaikkeen holismiin kuulu muiden syyttely ja vastuun siirtäminen. Syytän siis lastani joulunatsismistani. :)

  Huomasin nimittäin raahaavani lastani pulkalla metsässä ja yritin saada hänestä riittävän onnistuneita otoksia joulukorttikuviin. Lopulta lapsi aneli päästä isänsä syliin, kun äiti ei kaiken säädön keskellä huomannut, että lapsella ei ollut enää kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tiedätkö pitää palata aiheeseen joulukorttikuvat. Minusta tuntuu että tarvitsen myös vähän asennekorjailua. Sitä aina vähän intoutuu liikaa :) Mutta hyviä jouluvalmisteluja sinne! Täytyy täälläkin katsoa vähän ympärilleen että muillakin säilyy valmistelut yhtä kivana. ♡

   Poista
 4. Itse laitan vihreää ja punaista, ripaus valkoista tumman puun raikastamiseksi. Sinistäkin löytyy mutta pöydästä.

  VastaaPoista
 5. Kauniit kuvat ja ihana jouluinen kukka-asetelma.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡