tiistai 14. maaliskuuta 2017

Keinutuolin uusi väri kalkkimaalilla, onko pakko maalata kaikki?

Mitä jättäisin maalaamatta?


Maalasin lasten keinutuolin pinkiksi kalkkimaalilla. Katselen päivittäin ympärilleni ja mietin mitä voisi maalata ja onko pakko ylipäätään maalata?

Meillä keinutuolissa katsotaan Muumeja ja Mashaa. Siinä on mukava istua ja temppuilla.

Pääsiäisen kukat ovat jo purkissa ja mietin kovasti milloin se pääsiäinen olikaan. 



Maalasin tytön keinutuolin pinkiksi kalkkimaalilla. Sävy on oikeasti Faded Rose ja sain purkin joululahjaksi mieheltä. Keinutuoli oli ennen punainen, samanlainen kuin minulla oli Pienen ikäisenä. Ostin keinun kirpputorilta synttärilahjaksi ja nyt se on joka päivä kovassa käytössä.

Mietin mitä maalaisin seuraavaksi. Listalla ovat olleet sellaiset esineet jotka ovat meille täysin sopimattomat, jolla ei ole tunnesidettä ja sellaisia, jotka eivät paljon paina jos kävisi "hassusti". Tosin Pieni ei halunnut, että keinua maalataan, paitsi sen jälkeen kun hän sai itse sutia uutta väriä niin sitten asia oli kunnossa. Se tunneside olikin jollakin muulla. Hups!

Kalkkimaalaus on helppoa ja kun maalaa jotain pientä nälkä maalaamiseen vain yltyy. Nopealla huiskaisulla tavara kuin tavara vaihtaa väriä. Tähän ilmiöön liittyy kyllä vahvasti se kysymys mitä kannattaa jättää maalaamatta? Nyt Facebookin maalausryhmässä ei saa tähän enää vastausta, joten sieltä kyllä katosi vertaistuki ja kohta katoaa myös blogilinkit tai siis katosivat, kun nekin kiellettin.

Blogiani voi tulla seuraamaan Facebookkiin klik*.


Itse mietin joka päivä, miltä haluan kotini näyttävän ja mitä voisin maalata. Tykkään kyllä kovasti kun hienoja vanhoja huonekaluja on maalattu, mutta tykkään kyllä niiden alkuperäisestäkin lookista. On kyllä pakko sanoa, että en halua täysin maalipintaista kotia meille, sillä liika maalattu pinta vie kodista sitä elävyyttä. Ja mitäpä sitten, kun kalkkimaalatut jutut tulevat  sitten kohta korvista ulos? Täytyy miettiä.



Keinusta tuli jotenkin sympaattinen hempeän pinkkinä ja se raikastaa ilmettä kummasti.  Meillä koti alkaa muistuttaa kirpputoria. No hetki näin ja huone muuttaa taas näköä. Minulla on KonMarin antama tavoitekuva päässä mitä kohti mennään. Lähellä ollaan.

Sanoin miehelle että jos lähestyn Bruno-heppaa pensselin kanssa, niin estä kaikin voimin. ♡♡ 

Kun kotona on siistiä, niin on kiva kun saa kukkia esille. Näiden perunanarsissien nimi on Bridal Crown.

Pienen linnun MakroTex-valokuvaushaasteena on kukka. Annetaan kaikkien kukkien kukkia. ♡




Muita kalkkimaalattuja juttujani
löytyy täältä! Klikkaa tästä.

















Olipa hyvä alennus, niin oli pakko jakaa! Löytyi mulle ja miehelle talvitakit muutamalla kympillä.

Nyt Elloksella alennusta 50% jo alennetuista tuotteista merkitty Poistomyynti-merkillä. Koodilla: Ilmoita kassalla tarjousnumerosi: 355883. Voimassa 16.3. asti. Klikkaa tarjoukseen tästä! Klik*

49 kommenttia:

  1. Joo on, silloin on pakko maalata kun siihen tulee himo :D Suloinen keinutuoli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, niinpä! Silloin kyllä tekee mieli sutia kaikki :) kiitos!

      Poista
  2. Kivat pääsiäiskukat jo tulollaan. Hillitse maalaushimoasi vaikka maalaamalla kankaalle, vaikkapa kukkia. :)

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kankaalle maalaaminen tarvitsee sopivaa fiilistä. Ensin pitää saada tämä tila rauhoittumaan.

      Poista
  3. Totta, kun on siistiä, niin kukilla saa iloa lisää - ja pianhan on pääsiäinen, ei enää montaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisen kanssa on vähän kuin joulun, niin siihen on kiva valmistautua. :) Kohta pääsee askartelemaan.

      Poista
  4. Pääsiäinen on vasta kuukauden päästä, joten joutunet uudet hankkimaan ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän se haittaa, saan nuo sipulit penkkiin. Yksi mukuloista oli muuten joulusta jäänyt hyasintti jossa oli vihreä vana. Saa nähdä mitä tulee.

      Poista
  5. Lupaus pääsiäisestä: kukat!
    ja tuo pinkki keinu on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sain tuon keltaisen narsissin ystävältäni. Kauniita! Ne on kiertäneet pöydältä toiselle ja olen saanut niitä ihailla joka suunnasta.

      Poista
  6. Ihana vaaleanpunainen keinutuoli!
    Pääsiäinen on vasta huhtikuussa, mutta on ihana laittaa jo kotiin pääsiäistä.
    Hyvää tiistaita!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Niin minustakin. Joskus pääsiäinen on vain niin salakavalasti yllättänyt, ettei olla huomattukaan että on jo palmusunnuntai. Nyt voi sanoa että aikainen tipu munan nappaa :D

      Poista
  7. Perunanarsissi tuoksuu tänne asti - kaunis hento vaaleanpunainen, pikkuprinsessasi varmasti tykkäävät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on nuha, joten se ei tuoksu. Ollaan nukuttu sipulien kanssa, joten voi olla että meillä tuoksuu aika jännälle. Onneksi tyttö ehti sipaista pinkkiä itsekin, niin järkytys ei ollutkaan suuri.

      Poista
    2. Kävin muuten nuuhkimassa ja tuoksuu kyllä tosi ihanalle. Piti mennä vain aika lähelle tukkoisen nenän kanssa. <3

      Poista
  8. Aivan ihana tuo keinutuoli ja muutkin maalaamiset 💕
    Suloinen Bruno - tietänet että italian sana bruno merkitsee ruskeaa 🙂

    Minullakin on ollut jonkin aikaa maalaamisinto kotona;
    sellainen että minä suunnittelen ja puoliso maalaa 😀
    Just maalattiin kylpyhuoneen lääkekaappi ja toinen peilikaapeista aloen vihreiksi 🌿
    Kovasti piristää ilmettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita! Heh, en muuten edes ajatellut että se on ruskea. Tulikohan nimi joulun alla niistä hyvistä mandariineista?

      Ihana villitys sitten sinullakin :) Maalilla saa raikastettua kotia, kunhan ei maalaa samalla lailla, kuin Hemulin talossa :D

      Poista
  9. Suloinen tuli tuosta keinutuolista.

    Kevätkukintosi säteilee auringon valoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin tosiaan, kukka on tuossa valoisimmassa kohdassa ottamassa säteitä vastaan.

      Poista
  10. Voi hitsi, nyt tuli himo maalata! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista se on, hyvä että ehtii antaa maalin kuivua kun tekee mieli jo maalata muutakin. Hauskaa, että se välittyy myös kuvista sinullekin :) .

      Poista
  11. Upea keinutuoli tuli! Munkin pitäis kokeilla kalkkimaalia, mutta en oo vielä päässyt itseni kanssa selvyyteen että, mitä. :) Suunnitelmia on, mutta ne tarvii toisia haaveita! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kokeile ensin jotain pientä, rumat kehykset tai jotain. Niin sen jälkeen rupeaa maalattavaa löytymään. Hih! Ihania päiväunihaaveita..

      Poista
  12. Oh wow, Teresa, what a beautiful home you have!! It feels so very Finnish to me!:) And a rocking chair, such lovely shade of pink! The horse is so pretty, and amazing narcissuses! Happy Spring to you and all yours!♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Zara! This my home looks like a second hand store in a toy storm. I had couple of seconds to take these pictures before these little helpers arranged everything in a new order... Happy Spring to you and your love ones! Easter is coming too, and here in Finland we love to prepare.

      Poista
  13. Voi miten ihana siitä tuli! Väri sopii kuin nenä päähän. :) Ja kauniit kukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olipa hyvä että tuli otettua noista kukista kuva, sillä tuo iso lasipurkki hajosi ennen nukkumaan menoa, kun pientä pöytää sisustettiin uuteen paikkaan. Onneksi sentään on monta kuvaa muistona kauniista purkista. Kukat ja muut säilyttiin onneksi ehjinä.

      Poista
  14. Voi kun keinutuolista tuli suloinen :) Jätä ehdottomasti Bruno maalaamatta, siinä näkyy hienosti alkuperäinen ulkoasu ja vuosien antama patina. Maalatun joukkoon sopii mielestäni hyvin myös puiset, maalaamattomat jutut. Ihanat perunanarsissit, niin keväistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bruno on ehdottomasti pois laskuista maalauksen suhteen, hän on kaunis juuri tuollaisena. Liiasta tavarasta pitäisi kyllä luopuakin..

      Poista
  15. Samojen ajatusten kanssa painitaan täällä. :D Tällä hetkellä maalailen kehyksiä ja tyttären valokuvista sekä piirustuksista aion koota pari kollaasia. Meiltä löytyy samanlainen, puunvärinen pieni keinutuoli, joka odottaa korjausta. Ja kenties maalausta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eikö olekin pulmallista. Tekisi mieli maalata, mutta ei raaski. Ehkä seuraavan kohteen valitseminen on vaikeinta ja melkein tekisi mieli vain ostaa kirppikseltä just vaan maalattavaa tähän intoon. Tuo kollaasijuttu kuulostaa kivalta! Pitää tulla sitä kurkkaamaan ! Onkohan teilläkin kohta pinkki keinu?

      Poista
  16. Voii miten suloinen siitä tuli. Itse en ole kokeillut kalkkimaalia vielä mihinkään. Yksi tuoli meillä kyllä odottaisi maalia, josko siihen kokeilisi. Kevään tullen tuntuu, että kaikkia pieniä sisustusideoita on pää täynnä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko saa kyllä kaikki näyttämään nuhjaantuneelta ja tekee mieli uudistaa. Ihana nähdä millainen tuolista tulee. Kiitos Outi!

      Poista
  17. Tosi suloinen keinutuoli ja väri on just hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eikö olekin söpö väri! Onneksi katse osui tällä kertaa tuohon keinuun.

      Poista
  18. Ihana väri. Meillä odottaa samanlainen keinutuoli uutta maalia pintaan. Pitäisi tutustua kalkkimaalin käyttöön kalusteissa. Kuinka paljon kalkkimaali kestää esim. Kostealla pyyhkimistä jne. Me maalataan tai ollaan suunniteltu maalaavamme seinät kalkkimaaleilla... Sitten joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Noissa maaleissa on niitä sinun rakastamia mustia ja grafiitin harmaita. Voisi olla tosi kaunis! Rupesin miettimään, että miten maali kestää ja kaikkeen maaliin tulee kulumaa. Itse olen huomannut että kalkkimaalilla voi siististi paikata nuo kulumat ilman mitään hiomista. Ja oikein kostealla saa maalia jopa hinkattua pois. Kovimmilla on varmaan ollut meidän keittiönpöytä. Siinä on mehiläisvahapohjainen kalustevaha päällä ja se on kestänyt hyvin pyyhkintää. Vahaamattomista kohdista pitäisi korjausmaalata uudelleen, mutta silloin ei tarvitse kuin pari sipaisua. Teidän kodista tulee kyllä ihana ..

      Poista
    2. Pitääkin koettaa löytää täältä blogista juttua keittiönpöydästänne, meillä lienee sama homma edessä kesällä. Haluaisin käyttää kalkkimaalia, mutta sen kestävyys hiukan mietityttää.

      Poista
    3. Kiva että löysit postauksen! Jos joku kysyisi että maalaisitko pöydän nyt kun tiedät mikä homma siinä oli niin vastaisin että joo, maalaisin! Maali ei itsessään kestä, mutta vahan ( Soft Caren puuvaha käytössä) ja lakan kanssa kestää. Onneksi tosiaan pintaan saa vedettyä uutta maalia lisää ohuelti. Viimeksi laitoin pöytälevyn pintaan uuden maalin jouluna. Pikaisesti vain sutaisin ja se kuivui sitten nopeasti.

      Poista
  19. Ihanan värinen keinutuoli, meillä on pojan huoneessa sama keinutuoli punaisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo voi muuten olla ihan samanlainen, kun tuo oli ennen paloauton punainen. Häiritsi hiukan, kun sillä keinutaan olohuoneessa. Kiitos :)

      Poista
  20. Kivat pääsiäiskukat :) Ja supersuloinen keinutuoli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olihan ne tosiaan jo vähän ajoissa, mutta kyllä sitä jouluakin fiilisteltiin jo marraskuussa. Keltaiset ovat ihana lahja ystävältä ♡ Kiitos!

      Poista
  21. Perunanarsissi. Yksi kevään ehdottomista lemppareista :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡