maanantai 25. joulukuuta 2017

Ihanaa ja levollista joulua!

Hiljennytään jouluun! ♡♡






On aika hiljentyä ja nauttimaan joulusta ja tuntea joulun taika.  Ihanaa ja levollista joulua! Nauttikaa hetkestä ja suklaasta!






















































Kohta päästään alennusjahtiin!


lauantai 23. joulukuuta 2017

23. Luukku: Siksak-palmikkoinen lippapipo heijastinlangasta

Käsityöblogit joulukalenteri 

Joulu on jo niin lähellä. Täällä aukeaa Käsityöblogit-joulukalenterin 23. luukku. Päätin antaa teille joululahjaksi siksakpalmikkoisen lippapipon ohjeen. Pipo on kudottu Kehrän heijastavasta langasta.




Siksakpalmikko ei varmasti ole uusi juttu, mutta se syntyi kun testailin Kehrän heijastinlankaa. Työtä vauhditti koivupuiset puikot, jotka mallin isosisko poimi minulle joululahjaksi. Valitsi vieläpä oikean koon! Itselleen hän valitsi pitkät puikot ja kirjavaa sukkalankaa. Hyvät lahjavalinnat kolmevuotiaalta.  


Tämä on Käsityöblogien joulukalenterin 23. luukku. Joulu on kuin salaa hiipinyt meille. Päätin, että annan pienen joululahjan lukijoilleni ja joulukalenteria seuraaville käsitöiden ystäville.  Joulu kutsuu neulomaan ja  lahjani olisi tämä kehittelemäni lippapipon ohje. Kuvio on hauska siksak-palmikko ja se on tehty heijastavasta Kehrän langasta.  Mietin, että vihreänä  pipo näyttäisi ihan kaktukselle. Hauskaa!

Lähdin neulomaan ja annoin ajatusvirran viedä. Tämä kuvio syntyi kuin itsestään. Idea neuleessa on, että yksi kuvion viidestä silmukasta kulkee etukautta aina yhden askeleen joka kerroksella  muodostaen siksak-kuvion. Väliin jää aina ennennkavennuksia kaksi nurjaa silmukkaa. Liikkuvasilmukka jättää myös alleensa tai kuten itse ajattelen "syö" loppukavennuksessa eteensä tulevat silmukat. Tämän kun pitää mielessä kuvio on helppo toteuttaa.



1,5 vuotiaan pipo on tehty 49 cm päänympärykselle. Neiti käyttää  Reiman pipoissa kokoa 50. 




Siksakpalmikkoisen lippapipon ohje näyttää tältä.  0 oikein, -nurin, ^ nurin yhteen, \ oikein yhteen, / ylivetokavennus. O-O- päätetään  kahdelta puikolta yhteen. (ei kaupalliseen käyttöön)


Neulotun lippapipon ohje (ei kaupalliseen käyttöön)


Lanka: Kehrä Heijastava lanka 100 g

Puikot: sukkapuikot koko 5, apupuikko, lippaa varten sukkapuikot koko 3

Koko: Ohjeen koko on 49 , lisäämällä kuvion verran eli 5 silmukkaa koko kasvaa 4 cm ja 5 riviä kasvattaa korkeutta 3 cm. 

Luo puikoille 55 silmukkaa ( 60, 65) . Neulo suljettua neuletta 3 oikein ja 2 nurin toista kuviota rivi loppuun.

Neulo toinen rivi( liikkuva silmukka kulkee eteenpäin) niin,  että ensimmäinen oik. silmukka vaihtaa paikkaa etukautta seuraavan silmukan kanssa. Eli poimi silmukka apupuikolle etupuolelle, neulo seuraava silmukka ja neulo  sen jälkeen apupuikon silmukka. Neulo kolmas oik. silmukka ja kaksi nurinsilmukkaa normaalisti. Toista rivi loppuun asti. 

Neulo kolmas rivi niin, että neulo ensimmäinen oik. silmukka normaalisti poimi keskimmäinen (liikkuva silmukka) apupuikolle ja neulo viimeinen oik.silmukka ja neulo sen jälkeen apupuikon silmukka. Neulo sitten kaksi nurin silmukkaa. Toista kuviota rivi loppuun. 

Neulo neljäs rivi ( liikkuva silmukka kulkee taakse päin) .  Neulo ensimmäinen oikein normaalisti. Poimi keskimmäinen   apupuikolle ja siirrä apupuikko takapuolelle, neulo viimeinen (liikkuva silmukka) ja neulo sen jälkeen apupuikolla oleva silmukka. Huomaat, että liikkuva silmukka muodostaa pintaan siksak-kuvion. 

Neulo viides rivi (liikkuva silmukka kulkee taakse päin). Poimi ensimmäinen oik.silmukka apupuikolle ja siirrä taakse, neulo keskimmäinen silmukka (liikuva silmukka) ja neulo sitten apupuikolla oleva silmukka ja neulo kolmas oik.silmukka ja kaksi nurin silmukkaa normaalisti. Toista kuvio rivin loppuun asti. 

Aloita nyt taas kuvio uudeelle rivistä kaksi eteen päin. Jatka kunnes kerroksia on 22. Huomaa liikkuvan silmukan sijainti!  Jos haluat piposta korkeamman lisää kerroksia 5 , 10 tai 15. Mittasin, että 5 kerrosta on n.  3 cm. 


1.     kavennus. neulo kuvion kaksi nurin silmukkaa nurin yhteen. Kerroksen siksak-kuvio jatkuu samalla mallilla. 

Neulo seuraava rivi normaalisti ja siksak-kuvio jatkuu.

2.  kavennus tulee liikkuvan silmukan kohdalle ja liikkuva silmukka ja nurin silmukka neulotaan yhteen.

Neulo seuraava rivi normaalisti ja siksak-kuvio jatkuu.  

3. kavennuksessa liikkuva silmukka kavennetaan ylivetokavennuksena. Liikkuva silmukka poimitaan puikolle, neulotaan seuraava oikein ja vedetään liikkuva silmukka yli.  

4. Kavennuksessa neulotaan ensimmäinen oik. silmukka ja liikkuva silmukka yhteen. 

Jäljelle jää 11 silmukkaa tai ( 12, 13) . Pujota lanka silmukoiden läpi ja päättele. 

Lippa

Ota esiin kapeammat puikot. 

Poimi pipon reunasta 20 silmukkaa ja neulo ne puikolle, poimi sitten sisäpuolelta 20 silmukkaa ja neulo ne myös puikolle (suljettu neule). 

Kavenna sitten jokaisella kerroksella puikon ensimmäinen ylivetokavennuksena  ja viimeinen silmukka 2oikein yhteen ja kavenna samalla tavalla molemmilla puikoilla kerroksittain 

Kun jäljellä on molemmilla puikoilla 8 silmukkaa yht. 16 .  Jonka jälkeen päätetään molempien puikkojen vierekkäiset silmukat yhteen. Ja päätellään langat. 

Toivottavasti piirtämäni kuva helpottaa vähän.





Pipon kavennus muistuttaa aurinkoa. 



Pipon lippa tuntuu jämäkälle kun se on tehty kaksinkertaisena ja kapeilla puikoilla. Mietin, että pipoon voisi lisätä myös korvaläpät, mutta se onkin sitten jo ihan eri pipo. 

Meillä 23. päivä tarkoittaa sitä, että viime yönä sain lasimestarin lohen purkkiin ja graavilohen tekeytymään.  Tänään meillä tehdään laatikot, siivotaan, koristellaan piparitalo ja paketoidaan lahjat. Yksi juttu kerrallaan, niin kyllä se siitä.

Kuusi tuoksuu jo sisällä kilpaa hyasinttien kanssa ja aattona rauhoitutaan jouluun.
Mitä teillä tänään touhutaan? 


  Käsityöblogien-joulukalenterin 22. päivän luukku löytyy Inspiraation vietävävänä -blogista. Klik

ja huominen 24. luukku löytyy Neuletiede-blogista. Klik


Oli ihana päästä mukaan ensimmäistä kertaa! 💖💖


Hyvää ja piparintuoksuista joulua. 
* Kehrän Heijastinlanka on saatu testattavaksi Tammertukulta. Kiitos paljon!
#kehrä #tammertukku @successstorypr

keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Viliskantin neuletakki merinovillasta

Joulunajan touhuilua!

Neuloin Adlibriksen Baby Merinosta neuletakin ja pipon. Nautin neulomisesta, kun saa vain istua aloillaan ja antaa puikkojen viuhua. 


En tiedä miksi, mutta kuvio on hieman erilainen kuin ohjeessa. 



Sain viimein valmiiksi jo melkein ikuisuusprojektiksi luulemani neuleasun. Neuletakki on lämmin ja se on juuri hyvä ostosreissuille, kun toppahaalari otetaan pois. Kaupoissa on vähän viileää pelkässä trikoopaidassa. Pitäisi neuloa vielä pöksyt tammikuun pakkasia varten ja uusi pipo.

Löysin vanhasta Kotiliedestä kauniin mallin ja edellinen  takki menikin isosiskolle. Ihastuin neuleen yksinkertaiseen, mutta niin kauniiseen kuvioon. Nyt lankana on Adlibriksen Baby Merinoa klik* ja väri on dusty pink. Lankaa kului 4 tai 5 kerää. Minusta väri on enemmän laventeli, kuin pinkki, mutta lila passaa ihan hyvin.

Bongasin ohjeen kirjastossa poistoissa olleesta lehdestä, mutta onneksi Kotilieden ihana ilmainen neuleohje löytyy myös täältä. Neuloin pitkillä  3,5 puikoilla ja  seurasin ohjeen pienimmän koon ohjetta. Siitä tuli hyvä 86/92 -kokoiselle neidille.

 Pipoa kudoin 99 silmukalla ja huomasin, että 90 olisi riittänyt. Kokeilen vielä pipoa uudelleen pienemmällä silmukkamäärällä ja teen yhden kuviokerroksen lisää korkeutta. Minulla oli käytössä pyöröpuikot, mutta kutominen ei luistanut millään. Sukkapuikoilla pipo syntyi lopulta vauhdilla.


Neuletakki sointuu hyvin Sokrun Puutarhassa-leggareiden kanssa. Trikoota löytyy Kikapilta klik..


Löysin ihanat peltinapit Jyväskylän käsityömessuilta mummon kojusta. Ne oli vielä kiinni vanhassa vihreässä paperissa. Nostalgiset eikö?


Joulun odotusta..

Tämä joulunaika boostaa hyvin tekemään valmiiksi ja nyt minulla on ollut parikin juttua puikoilla yhtäaikaa.  Sain päähäni, että tänä vuonna yritän antaa käsintehtyjä lahjoja. Siksi blogissani on ollut hiljaista, kun olen täyttä häkää ommellut, neulonut ja paketoinut. Ehdimme vielä sairastellakin välissä ja pöpö oli sitkeä!  En tiedä olenko koskaan tehnyt näin montaa käsityötä valmiiksi näin lyhyessä ajassa ja ei siltikään tullut sitä tuskaisuuden tunnetta. Kuvaaminen on vähän unohtunut, toki muutamia juttuja on vilahdellut instagramin tarinoissa.

Ja ette usko miten ollaan juostu meidän viliskantin perässä?! Pienin on saanut tossuihinsa niin paljon vauhtia, että kun lattiaa pesee mustikkamehutulvalta pitäisi olla jo keittiössä nappamassa kaapeissa kiipeilevä touhukaksikko kiinni. Tosiaan pienin on kaikkialla isosiskon perässä.

Uskotte varmaan, että nautin neulomisesta? Ihanaa silloin kun saan hengähtää ja olla paikallani hetken aikaa. Neuloa ja katsoa samalla lasten joulukalenteria. Ai niin se joulukalenteri! Blogissani pitäisi olla 23. päivä käsityöjoulukalenterin luukku!  O ou!


Joulu on ihan kohta ja ei ole vielä kiire eikä hoppu. Tehdään yksi juttu kerrallaan ja muistetaan nauttia tekemisestä.

Joko on kiirus?

lauantai 16. joulukuuta 2017

Joululahjaideat kässähirmulle

Mitä haluaisin joululahjaksi?





Keräsin muutamia ihania juttuja joita itse kaipaisin joululahjaksi. Pienet käyttöön menevät ideat ovat niitä parhaimpia lahjoja ja ne tuovat iloa  pitkään. Uskon että moni muukin ompelun ja neulonnan ystävä saattaisi ihastua näihin.


KlompeLOMPE merinovillalanka

Tätä lankaa olisi ihana hypistellä ja neuloa vaikka yksi pieni takki ja pipo.  Sana KlompeLOMPE- on pyörinyt kauniin neulekirjan johdosta monen neulojan suussa ja onhan se hitti juttu! Ja ihanaa, että nyt löytyy lankaakin. Bongasin langan Lankakauppa Titityystä Toivolan vanhalta pihalta. Langat ovat neulojille aina ihana lahja, kunhan muistaa ostaa monta rullaa samaa laatua.

Titityyn koko kauppa on täynnä lankaherkkuja, joita moni on ihastellut taidokkaiden neulojien pitsihuiveissa.  Suuntaamme sinne vielä kurkistamaan muutakin joululahjatarjontaa. Onneksi Titityyllä on myös verkkokauppa, jos ette pääse Jyväskylään käymään. Tämä langan sävy hurmasi minut nyt täysin.

KlompeLOMPE merinovillalanka on tuttu nimensä mukaisesta neulekirjasta.  Kuva: Lankakauppa Titityy


KlompeLOMPE, Neuleita koko perheelle klik*

Olen nähnyt niin kauniita lapasia ja pipoja, että tämä kirja on melkein pakko omistaa. Kirjassa on kauniita ja yksinkertaisen näköisiä malleja ja itse imen inspiraatiota jo pelkästään kauniista kuvista. 

 Kirjan kirjoittajilta ilmestyy ihan uusi kirja viikolla 2  KlompeLOMPES Sommerbarn ja se on nyt ennakkotilattavissa. Sitä ei ole käännetty vielä suomeksi, mutta kaipa meistä jokainen osaa vähän norjaa.




KlompeLOMPE, neuleita kokoperheelle Kuva: Adlibris



Novita Koivu sukkapuikot 3,5 mm klik*


Näitä koivusta valmistettuja puikkoja on neulontaryhmissä kehuttu. Kevyet, kestävät ja ekologiset!

Vanhat puikkoni kulkevat vain lyhyen aikaa pesun jälkeen ja työ ei etene ollenkaan.  Näillä saattaisi homma luistaa mukavammin.
Novitan Koivu-puikkoja saa 10 -kokoon asti. Kuva: Novita

Teeleidin teetä, Kirsikkapuun katveessa


Olen ihastunut Teeleidin teehen. Se kuuluu niihin joululahjoihin, joita haluan antaa ja myös saada. Ihana pieni pala luxusta arkeen. Vihreätee pistää hyvin vauhtia päivään ja inspiroi. 
Teeleidin Kirsikkapuun Katveessa-teetä en ole koskaan maistanut, mutta se kuulostaa ihanalle. Vihreää teetä ja kirsikkaa siitä on pakko pitää. Kuva: Teeleidi


Kirjontakehys

Pääsin ompelubingoa pelatessani kokeilemaan käsinkirjontaa. Nyt näitä kirjontakehyksiä näkyy paljon myös sisustuksessa. Kehykseen voi laittaa mummin kauniin liinan tai lempikankaan ja sen voi asetella seinää koristamaan, silloin kun ei ole kirjontatyötä meneillään. 
Prym kirjontakehyksiä löytyy montaa kokoa Kuva: Ullaka

Sokrun Uni-trikoo, Ehta

Tämä on yksi vuoden kangasrakkauksia joka on jäänyt hankkimatta. Sokrun Uni on ollut niin monta kertaa ostoskorissa, että tuntuu kuin olisin tämän jo hankkinut kokoelmiini. Tätä metri tai 1,5 riittäisi hienosti.

Ehdalla on myynnissä myös sitä kaipaamaami kaavapaperia ja tukikangasta. On pakko myöntää, ettei mieheni kaupasta tuoma ruskea leivinpaperi enää riitä.


Toinen ostan/en osta- kangas on ollut Vimman Mystical Flowers .



Uni on Sokrun Outi Virtasen suunnittelema kuosi. Kuva: Ehta




Paininjalkasarja ompelukoneeseen


En edes tiedä mitä kaikkea näillä voi tehdä, mutta kyllä on kova hinku kokeilla!  Siskoni lupasi minulle tämmöiset. Itseäni kiinnosti eniten vapaatikkaukseen ja nauhan ompeluun käytettävät jalat. En uskalla sanoa, oliko tämä hyvä idea vai ei, mutta tästä ammentaa postausaiheita pitkään.


Paininjalkasarja ompelukoneeseen. Kuva: Amazon


Mekkotehdas aikuisille-kaavakirja klik*

Minulla on paljon joustamattomia Marimekon kankaita ja täältä pitäisi löytyä niille mekkokaavat. Tästä kirjasta olen kuullut paljon hyvää.

Mekkotehdas Aikuisille-kirja Kuva: Adlibris



Mitä sinä tarvitsisit joululahjaksi? Onko sinulla samoja toiveita?



torstai 7. joulukuuta 2017

Narureppu vai tuohikontti?

Itsetehty joululahja nuorelle. Hitti vai huti? 

Ompelin narurepun Pentikin tuohikuvioisesta vahakankaasta. Tein yksityiskohtia reppuun korkkikankaasta. Tämä on kai nykypäivän tuohikontti. 





Pentikin Tuohi olisi ollut ihana myös liinana joulupöydässä, mutta ehkäpä se tuottaa näin muutakin kuin ompelun iloa.



Narureppu on nopea ommeltava ja kävisi se meillekin uimahallireissuja varten tai luistinpussiksi. 

Ompelin hauskan narurepun Pentikin Tuohi-kernistä. Ostin vahakangasta  Pentik Outletista ja olin sen ihan unohtanut, kun näin Puuhakaspajan joulukalenterista ilmaiskaavat narureppuun. Silmiini piirtyi kuva kahdesta nuoresta miehestä jotka kahlasivat lumihangessa nilkat paljaana ja asettelivat samalla narureppuja selkään. Pyrytti! 

Kerni muistui mieleeni heti ja  nauratti, että totta tästä tulee nykyajan tuohikontti. Toinen ajatukseni oli, että villaiset nilkkasukat voisivat olla hienot myös. Tosin jouluna ei pidä vitsailla nuorisomuodista vaan yrittää antaa mieleinen lahja.  

Tietenkään minulla, ei ollut kaavan tulostamiseen mitään välineitä, enkä voinut edes kokeilla piirtää repun viivoja tabletilta. Mutta onneksi idean siemen riitti ja lähdin googlettamaan merkkinarureppujen kokoa.  Suorakaitaleen ompelemisesta selviää helposti, kun sitä ei tarvitse edes huolitella.  Materiaaliksi riittää tukeva kangas, narut ja sirkkarenkaat. Hieman kirpaisi leikata joulupöytään tarkoitettu vahakangas, mutta tiesin, että kaappini on täynnä pöytäliinaksi sopivia kankaita.

Nyörit löytyivät luistinosastolta ja ne ovat tarkoitettu taitoluistimiin, pinkki oli minusta aivan ihana. 


Tässä mitat narureppuun . Sirkkarenkaat olivat halkaisijaltaan 8 mm. 



Tuohikontin ompeluohje






Leikkaa 2 kpl 57 +6 cm ×37 palaa. + taskupala 19 x 25 cm.

Ompele tasku kiinni repun takaosan yläosaan  noin 15 cm päähän yläreunasta. 

 Ompele alareuna ja sivut yhteen jättäen yläosasta 6 cm ompelematta. Vahakankaan voi ommella suoralla ompeleella, se ei purkaannu.

Käännä yläreunan reunojen aukot sisään päin ja ompele ne suoralla ompeleella. Käännä nauhakuja ja ompele se alareunasta.

Leikkaa ja ompele vahvikekankaat kulmiin. Ota malli repun valmiista kulmasta.


Leikkaa aukot sirkkarenkaille ja naputa ne kiinni.

Pujota nauha vahvikekankaan puolelta ja vedä se saman puolen nauhakujasta sisään ympäri ja pujota se samaa reittiä sirkkarenkaan läpi. Pujota toinen hihna samalla tavalla. Mallaa nauhat sopivaksi ja leikkaa. 

Voit solmia nauhan päähän kiinni vaikka puuhelmet. 
 
Ehdin ommella myös Vimman Humanista collegemekon ja Hubbabubba pipoja. Vuorena pipossa tietysti merinovillaa. Äitini otti nämä ihanat kuvat! Kiitos! 

 Äitini katsoi tyttöjä ja sillä aikaa säädin repun kanssa. Äiti tuli näyttämään kuvaa kokonaan korkkikankaasta tehdystä repusta, jonka kuva oli Suuri Käsityölehdessä klik*. Repun vieressä roikkui hintalappu ja hintaa oli vaivaiset sata euroa. Oli tosiaan silmät tippua päästä. Suunnitelmissa oli jo alun alkaenkin tehdä yksityiskohtia korkkikankaasta ja tämä vielä vahvisti inspiraationi oikeaksi. Pitäisi varmaankin tilata korkkikangasta lisää Ullakalta klik* ja tehdä itselle  ökyreppu.

Nyt istun viltin alla umpijäässä. Vanhat luut jäätyivät tuolla ulkona. Flunssani ei ota parantuakseen ja kävin silti yskimässä Tsehovin Kolme sisarta-näytelmän yleisössä. Pisti miettimään, että nämä ihmiselon ongelmat eivät ole muuttuneet sadassa vuodessa, vaikka maailma on ihan toisenlainen.  Jokainen meistä etsii paikkaansa maailmassa ja talvikin on aina kylmä.  Ja nyt olisi vielä paketit postitettavana.

Onko lahja hitti vai huti?


Tänään 20% lisäale jo alennettuihin koodilla CHRTMS!☟

sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Tonttuovi ompelukaapissa + video

Veistelin tonttuoven

Tein puusta ja viilusta vanhan näköisen tonttuoven. Ovi on meillä ompelukaapissa ja sieltä aukeaa ovi tontun valmistuvaan tupaan. Meillä odotetaan kovasti tontun muuttoa.  Kurkkaa video miten ovi syntyi! 



Askartelin oveen kranssin. Lehdet ovat ihan oikeaa eucalyptusta, leikkasin lehtiä reittimellä kuivuneista lehdistä. 



Ompelukaapin takaosaan ilmestyi tonttuovi. Oven kun avaa, niin voi kurkistaa tontun kotiin. Kaikki oikeasti alkoi rei-istä jotka oli käytettyyn kaappiin porattu sähköjohtoja varten. Minusta koloset näyttivät heti kiehtovilta.  Ja oli selvää, että kaappiin tulee vielä tonttuovi.  Tonttuoveen pääsee kurkistamaan tyttöjen leikkikeittiöstä rappujen alta ja nyt viime päivinä ovi on auennut tiuhaan tahtiin. Onneksi kuitenkin se on pysynyt ehjänä pienien sormien käsittelyssä. Meillä odotetaan kovasti tontun muuttoa kaappiin ja verhojoulukalenterista on tontulle ilmestynyt jo tuolit ja pöytä.


Miniruukut ja piippurassi löytyivät Sinellistä. 


Miten tonttuovi tehtiin?


Annoin ajatuksen hautua ja lopulta aloin nikkaroida ovea. Keräsin kätköistä viilulevyä, ohutta listaa, ikean puiset kehykset, kukka -ja grillitikkuja. Sahailin ja vuoleskelin ovea kuntoon keittiössä ja imuroin  purua pois sitä mukaa, niin sotku ei kulkeutuisi joka paikkaan isoissa ja pienissä sukissa.

Ensin vanhensin kehyksistä tehdyt karmit veistämällä niitä puukolla, vähän kuin olisi muinoin kirveellä veistetty. Puukko upposi hyvin kuivaan mäntyyn. Linkkarin sahalla syntyi kuvioita.

Mittasin sopivan kokoisen palan viilusta ja yritin sahata sen suoraan ja onneksi puukolla sai veistettyä vinouman pienemmäksi.


Koska halusn ovesta vanhan näköisen, tein siihen peilit kukkatikuista ja grillitikuista. Leikkasin niitä sopivan kokoisiksi oksasaksilla ja liimasin kiinni puuliimalla. Tikut peittivä hyvin rosoiset reunat. Salmiakkikoristeen listat ovat hammastikkuja.

 Mies teki oveen saranat sisäpuolelle tikusta ja nahkanpaloista.

Ikkuna syntyi ohuesta listasta ja paksuimmista kukkatikuista.

Lopuksi maalasin oven Vintage-kalkkimaalilla. Maalikerrosten väliin tuli krakkelointilakkaa, jotta ovi näyttäisi vanhalle ja vähän rapistuneelle. Maalipinta alkoi kuivuttuaa krakkeloitumaan ja tulos oli hieno.

Tein ovenkahvan taittelemalla kuparin värisen kehyskoukun muotoonsa pihdeillä ja kiinnitin sen tipalla liimaa.

Lopuksi liimasin oven ja ikkunan kiinni kaapissa olevien reikien päälle. Sitten piti tehdä vain vähän koristuksia.

Tein tonttuoven askartelusta videon ja pääse katsomaan kaikki osat kerralla klikkaamalla tästä! 





Krakkelointilakalla ja kalkkimaalilla tonttuovesta tuli vanhan näköinen. Illan hämärässä ovi näyttää miltein oikealle. 


Tonttuovelle menee vielä väliaikaiset rappuset, ne on tehty leikkipalikoista.  


Oli ihana katsella tontun tupaan piilottamiani jouluvaloja. Illalla palaa tuvassa valot. Osallistun Pienen linnun MakroTex-haasteeseen jonka teemana on ilta.