torstai 1. helmikuuta 2018

Fisupöksyt ja Jujunan Casual Week(end)

Viikonlopun mukava löhöasu.

Testasin Jujunan Casual Week-kaavoja.  Ompelin itselleni poolopaidan ja joustocollegepöksyt. Tilasin kaavat virtuaalisen ompeluryhmän haastetta varten. Vimman Fisut-kuosista tuli päheet pöksyt. 



Minulla oli kaapissa Poppanavakan villatrikoota ja ompelin siitä poolomekon. Samaan aikaan on pari neulejuttua työnalla, mutta ne eivät edisty kun neidit haluavat vuorotellen syliin. Tuosta Nepal -langasta neulon villatakkia ja välipalana syntyi parit lapaset.
Minulla on ollut kaavatestailut käynnissä. Virtuaalisessa ompeluryhmässä oli haaste ja sain sitten kotiini salamyhkäisen kirjekuoren jonka avaamista odotin monta päivää.  Hieman poltteli avata kuori ennen aikojaan, mutta siltikin sain pidettyä pintani. Kuoressa oli Jujunan kaavat tiukalle poolopaidalle ja mukaviin joustocollarihousuihin.  Olin, että plääh en minä nyt vaikeita pöksyjä ajatellut ommella ja tuo poolokin on vähän outo minulle. 

Mutta taas hupsheijakkaa tekaisin poolopaidasta mekon ja sitten olinkin jo surruttamassa  kultakalakuvioisia taskupöksyjä. Nälkä kasvoi taas syödessä ja nyt tykkään kaavoista kovasti. Ne tulevat yleiseen myyntiin myöhemmin. Näiden kaavojen kanssa haasteena oli koko! Ja se ei vain menekkään niin, että otan tuosta 40 koon ja surruttelen niin kuin lastenvaatteissa. Näissä se idea oli, että piti mitata ja verrata kaavaan ja sitten vielä uudelleen mitata. Ja uskokaa pois poolokaulukseni ei mahtunut edes päästä läpi vaikka seurasin kokoa 44 ja jätin vielä saumanvarat.  Ilmeisesti poolon kaava oli miinusväljyydellä ja sen tarkoitus on nuolla jokaista muhkuraa. Venymätön Poppanavakan villatrikoo ei ollut paras valinta miinusväljyyksille, mutta tulos on ihan käyttökelpoinen.

Housujen koko oli onneksi itselleni oikea. Ompelin housut sivusaumattomasti, mikä sopii paremmin kuviollisen joustocollarin kanssa. Kavensin hiukan myös lahjetta ja vaihdoin vetoketjun kuminauhaan.   Tämä oli äärimmäisen opettavainen haaste ja nuo pöksyt istuvat todella hyvin. Testaan kaavaa jämäkämmän kankaan ja vetoketjun kanssa jos saisi vaikka housut ommeltua töihin.


Asuni on kyllä lähempänänä Casual weekend tyyliä neulomisen ja Netflixin kanssa.  Joo ja herkkulaudan.

Ihanaa viikonloppua!

Olen niin haaveillut Minäkö keski-ikäinen?- blogin herkkulautaa ja se oli toteutettava myös nyt kun tytöt ovat ollee flunssassa ja mikään ei muuten maistu.  Katsotaan vain viltin alla piirrettyjä ja napostellaan. 







Tykkään uusista Fisut-pöksyistä. Tätä joustocollegea tuli onneksi hamstrattua housuihinkin.



Minulla on myös uudet silmälasit. Ihanat löytyi huippupalvelun kanssa Sepän Prisman Silmäasemalta. Olin käynyt odottelemassa palvelua jo pariin otteeseen kolmessa eri liikkeessä. Nyt ei tarvinnut odotella ja muutenkin jäi hyvä mieli.      


Osallistuin Mehukekkerin jämätammikuu-haasteeseen  ja tein muutamia yksityiskohtia jämäpaloista kaulukseen ja puseron taakse. Lopputilkkuja olen käyttänyt myös taskuihin. Mies otti nämä kuvat.



































18 kommenttia:

  1. Kivoja yksityiskohtia, housuissakin taskut ja kaikki! Itse olen pysynyt niin mukavuusalueella, että taskujen kuin housujen ompelut on vielä kokeilematta. Siksi olin hillonnut jo hyvän aikaa muva-fisuja housukokeilua varten, mutta viime viikonloppuna viimeinen Mehukekkerit-blogin housuhelmikuu antoi riittävän lisäboostin aloittamiselle. Minun housuprojekti on vielä siis kesken, mutta nyt jo vaikuttaa siltä, ettei tämä nyt mennyt ihan kuin strömsössä. :) Koko taisi olla väärä... Mutta tuleepa kokemusta, jossei muuta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oou! Mut hei muistatko miten mulla kävi niiden Noshin farkkucollareiden kanssa ?http://belleepoquewedding.blogspot.fi/2017/08/syyshousuja-farkkucollegesta-miten-meni.html👌 Heh, voihan niihin laittaa kiilan. Kiitti käytin taskuissa paltenauhaa, että tulee siistit kantit ja ompelin kaksoisneulalla. Toivottavasti sun housuista tulee hyvät! Fisut on muvana niin hieno...

      Poista
    2. Ihan oli mennyt ohi, sillä elokuussa töiden aloittaminen vaati blogielämältä oman veronsa. :) Hienosti olit pelastanut tilanteen. :D Minun on liian suuret, joten ehkä pääsen vähän vähemmällä muokkaamisella, kun pitää vain pienennellä, vaikka aina sekään ei ole niin yksinkertaista, miltä kuulostaa...

      Poista
  2. Kauniit housut ja poolopaidan olet tehnyt. Sinulla on taito näpeissäsi. Valtavasti villalankoja odottamassa tulevia projekteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kyllä tässä homma kerrallaan tarttuu taitoa! Olisko nämä 6 housut itselle? Kuulin että Novita lopettaa Suomivillan ja oli hamstrattava ja sitten tuli ale-alpakkadropsit Adlibrikseltä... onhan näitä projekteja..

      Poista
  3. Kiinnitinpäs muuten ihan samaan huomiota, että melkoinen kasa lankoja sulla siinä! :) Minulta ei kyllä olisi onnistunut nuo ompelut, saat onnitella itseäsi, taitavasti tehdyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Kehut kyllä hellii niin, että pitää tehdä noilla kaavoilla vielä lisää. Hih näissä käsityöpiireissä kuolataan mielummin langoille.

      Poista
  4. hienot housut! :)

    Anna/Kello neljän aamukahvi
    https://neljanaamukahvi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Söpöt housut ja aivan ihanan herkullinen herkkulauta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Herkkulaudasta olin niin haaveillut, tosin meillä jäi juustot siitä pois. Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  6. Aivan super ihanat housut! :) Sopii hyvin sinulle.

    http://www.jeannays.fi

    VastaaPoista
  7. Osaisinpa ja ehtisinpä ommella itse - saisi tällaisia persoonallisiakin housuja!

    VastaaPoista
  8. Oh, wow, so much yarn!! Are you really opening a shop?:D I want it like this too!!:)) And a yummy party! What was celebrated?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah.. No these yarns are for my woolcoat and two new projects, not for a sell . Heh.. And I think I might need more. We had quiet weekend with flue..Sometimes its just fun to have treats and watch a good film with family.

      Poista
    2. Mmmm...can't wait to see!! Yeah, one of my fav time pass, only without flue, plz!:))
      A marvellous weekend to you all!Cheerz!🙋

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡