sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Hyödyttääkö kangasalehamstraus ketään?

Lentoon lähdössä-mekko! 


Ompelin ihanan mekon kevääksi töihin. Kuosin löysin Vimmalta ja se on viimeaikojen suosikkini.

Lentoon lähdössä- kuosi on Maija Louekarin suunnittelema kuosi Vimmalle. Kuosissa lukee "Kids are allright" . Ihana! Lämmittää äidin sydäntä. 


 

Liian hyviä alennuksia?

Olen varmaan kertonut, että olen alennushaukka. Seurailen somea ja sieltä bongasin Vimman instan stooreista, että koko nettikauppa oli -40% alennuksella. Näitä alennuskoodeja on Vimman instassa ollut usein. Liian hyviä alennuksia, joten se pistää melkein huolestumaan.  Olin tätä Lentoon lähdössä-kuosia jo himoinnut, se oli ihan pakko tilata joustocollegena ja trikoona. Tilaus oli tehtävä heti ettei vaan jää ilman.  Laitoin sormet ristiin ja lupasin hiljaa, että seuraavan kerran tilaan täyteen hintaan. Klik. Klik.Sykähdyttävä kuosi jälleen kerran Vimmalta.

Kurkkaa Vimman-sivulle tästä! 

En tiedä seuraako muut somekampanjanjoita yhtä suurella intohimolla kuin minä, mutta niitä on aika paljon. Kangasalehamstraus ei pidemmän päälle hyödytä ketään. Ei myyjää eikä ostajaa kun alekangas marinoituu kaapissa. Sitä ei aina osaa toivoa, että myyjälle jää katetta toiminnan jatkumiseen.

Osaan olla jo krantumpi kuosien suhteen ja tilaan vain jos se antaa kipinän aivolohkoon.  Alkuhullutus on jo lientynyt. Ja kun paketti saapuu kangas pitää saada heti työn alle, muuten inspiraatio katoaa. Vähemmän on enemmän.

Kankaani mahtuvat edelleen kaappiin, vaikka ompeluaikani on vähentynyt.  Vaatekaapissani tosin löytyy mekkoja pienen kaupan verran, mutta harvemmin tulee vaatetta ostettua kaupasta. Onhan nämä aika kivoja!


Minulla sattui ihan vahingossa olemaan mekon kuun väristäresoria. Se pilkistää pääntieltä.

Kaavatestailuja

Mekko oli taas kerran tehty 8/ 2017  Käsityö-lehden Lille-mekkokaavalla, johon nappasin Ottobre-lehdestä 5/2018 Autumn warmer-kaavan hihat. Pääntien siistin ihan vain resorilla ja pidensin helmaa polvien alle. Testasin samalla onnistuuko malli niin, että yhdistän yläosan ja alaosan kaavat toisiinsa ja leikkaan sivuista auki laskoksia ja taskuja varten. Tavallaan onnistuu, mutta leikkaamattomaan kohtaan tulee ryppy. Testailusta laitoin videota Instan storyyn. Kangasta meni 1,5 metriä.

Klikkaa Insta storyyn!

Minulla oli myös Namedin Breaking the Pattern-kaavakirja kätösissä, mutta mikään kankaistani ei jotenkaan tuntunut yhdistyvän kirjan kaavoihin ja ne eivät vain tuntuneet omalta. Ehkä se inspiraatio tulee vielä.


"Kids are allright"12 kommenttia:

 1. Katoin jo instan puolella, kun kaavoja mallailit, että ihana kuosi. Ja ihana on mekkokin! Kun seuraavan kerran mekotuttaa, täytyy muistaa tämä kaava, mikä on tosiaan harvinaisen tylsän näköinen lehdessä, että kiitos inspiraatiosta.
  Samoilla linjoilla oon kanssas, että alkuajan hullutteluiden tilalle on tullut malttia ja paininjalan alle kangas on paree ottaa heti tai sen taika pian raukeaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävin juuri hakemassa inspiraatiota sinun blogista siihen ruskamekkoon. Täytyy hakea sitä paperia. Taika on juuri se oikea sana!

   Poista
 2. Toisaalta erilaiset alennukset antavat ehkä mahdollisuuden tehdä niitä parempia hankintoja myös niiden kenen täytyy hieman tarkemmin kulutuksensa laskea? :) Ja ainahan se olisi hyvä suomalaista kauppaa tukea, vaikka niiden alemyyntien aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan tilanneeni ison määrän kankaita vain koska oli edullisesti ja nyt ei iske. On tosiaan hyvä, että on alennusmyyntejä en välttämättä olisi koskaan uusia merkkejä löytänyt.

   Poista
 3. Hamstraus hamstrauksen vuoksi ei kannata, mutta jos tuntee itsensä ja tarpeensa voi hyödyntää tilaisuutta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin. Ymmärrän tämän nyt. Mutta kyllä nuo kaikki vielä ommeltua tulee. Määrät ovat vielä oman ompelukaapin rajoissa. Hih.

   Poista
 4. Mahtavan näköinen mekko! Upea kuosi. Mitä tulee hamstraukseen niin tervetuloa osallistumaan meidän kässähamsterihaasteeseen (tsekkaa blogini, jos kiinnostaa tietää enemmän!). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Minulla on muuten nyt jopa keskeneräinen työ ja jopa hamsterikankaasta. Kuulostaa kivalle!

   Poista
 5. Ostan pääsääntöisesti tekstiilejä tarpeeseen, ja hyvin harkiten. Tottakai on hienoa jos sattuu olemaan vielä alennuksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se alennus taitaa itselläni lopulta tuupata siihen ostopäätökseen. Hyvä ettei sinulla ehdi marinoitumaan.

   Poista
 6. Mun tarvii kyllä tunnustaa, et oon itekin sortunut ostaan kankaita jemmaan.. mut toisaalta en koe rt ne vanhenis kaapissa.. mielummin oon vähentänyt hm vaatteiden ostoa lähes minimiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tunnustaa käyn vaatekaupassa kiertelemässä ja kurkkimassa kivoja malleja mitä voisi tehdä. Niin jotkut kankaat ovat niitä joita ei raaski ikinä leikata ja jotkut ovat sitten mitkä ei osu kaavoihin millään. Sellaista se välillä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡