perjantai 6. marraskuuta 2015

Kahvila Kaneli

Erikoisen ihana kahvila Kuopiossa

Kuopion keskustassa on aivan suloinen Kahvila Kaneli. Tunnelma kahvilassa on kuin olisi astunut ihan uuteen maailmaan. Kahviossa käynti sopi hyvin tunnelmaiseen kauniin ajan metsästysretkeen.


Kahvilan pöytänä oli pieni ompelukoneen pöytä, jonka puuosa oli maalattu syksyn suosikkivärillä.

Pieni halusi oman korvapuustin ja se olikin hyvä valinta. Söimme perhosmiehen kanssa kakkupalan puoliksi. Pullasta jäi vielä iltapalaa hotellihuoneeseen.

Muistatteko kun pyörimme Kuopion kortteleissa ja kaupunkia ympäri tutustumassa ihaniin taloihin? Jättikokoiseen muistikorttiini oli kätkeytynyt vielä kuvia ihanan erikoisen suloisesta Kahvila Kanelista. Hyvin pieni kaksikerroksinen kahvio pysäyttää Kuopion katukuvassa. Kauniit somisteet pakottivat rynnistämään kahville, vaikka viereisessä ravintolassa oli syöty mahtava lounas.

Kahvila on aivan ihana leikekirjamaisesta sekamelskasta huolimatta tai pikemminkin sen vuoksi. Esille on kaivettu kaikki mahdollinen vähänkin kaunis juttu. Ystäväni pyörittelisi päätään täällä, koska hän jo kotiammekin kutsuu tavaramuseoksi. Olin ihastuksesta soikeana. Mietin että tämä olisi aika sympaattinen pieniin häihin. Voi mikä tunnelma! Nettisivujen mukaan kahvilaan mahtuu 35 henkilöä ja sen voi varata yksityistilaisuuteen. Niin voisihan pienet häät olla hauskat täällä. Eihän kaikki halua isoja häitä, vaan häät ihan sen vihkimisen vuoksi ja kahvit riittää.  Kakku tosin kannattaa maistaa etukäteen, mutta luulen että joku toinen vaihtoehto olisi ollut minulle mieleisempi.

Tilasimme kahvit ja korvapuustin ja palan suklaakakkua. Pitää nyt sanoa että sitä kakkua en tilaisi enää, mutta korvapuusti oli hyvää. Kahviossa olisi mukava viettää rauhallista aikaa ilman pientä, jutustella ystävien kanssa ja nauttia teestä.  Pienellä oli kiire uusiin seikkailuihin, sillä kahviossa kiipeily ei tuntunut tällä kertaa hauskalta. Jouduin hörppäisemään kuppini tyhjäksi ja ottamaan pullan mukaan, mutta minä palaan vielä ja saan hetkeni!


Minulle iski jokin ihmeellinen pöpö. Ääneni lähti kokonaan. Nyt kun yritän puhua kuuluu vain epämääräistä pihinää, ja uskokaa tai älkää kaikki tärkeät puhelut tulevat silloin, kun oikeasti ei voi puhua. Nyt on kokeiltu konjakkikurlausta, teetä, hunajaa, turkkilaistanuhateetä, eucalyptuskarkkeja, C-vitamiinia ja AB-jugurttia. Onneksi perhosmies on laulanut puolestani Ihhaata ja Piippolan vaaria ja saan huomiota viheltämällä kovaa. Nyt en jaksa tehdä mitään!

Kahvila Kaneli sijaitsee Kuopion keskustassa Kauppakatu 22:ssa,  entisen pankin kainalossa.


Vierailumme aikana saimme ihastella kauniita rakennuksia ja hotellimme läheistä puistoa. 

Pitää varmaankin tehdä postaus hotellistamme Kunnonpaikasta erikseenNyt oli muuten hyvä tarjous Pirkka-lehdessä meidän Hotellista. On kyllä ihan hyvä tarjous, vaikka lähtisi uudelleen.  Mutta Bookingin kautta hotelliyöt Kunnonpaikassa  olivat viimeksi halvemmat. 


Lisää Kuopion reissusta löytyy täältä

4 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta paikalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana, olin jo melkein unohtanu koko reissun. Pitää mennä Kuopioon uudelleen.

   Poista
 2. Oi miten ihanan tunnelmallisen näköinen paikka!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡