sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kuvallinen kakkupitsin teko-ohje

Ihanainen kakkupitsi

Kakkupitsi on kaunis, mutta ei ehkä niin hyvän makuinen koriste. Tässä teille yksinkertainen ohje kakkupitsin tekoon. Kakkupitsi on hyvä kiinnittää kakunpäällä olevaan sokerimassaan, sillä liika kosteus pilaa kakkupitsin. Lupasinkin teille kakkupitsin valmistusohjeen. Kakkupitsi ihastutti eilen Baby Shower-kakussa ja se on helppo tehdä muihinkin kakkuihin. Haaveilin ihanasta kakkupitsistä jo pienen ensimmäisille syntymäpäiville, mutta silloin ainut mitä sain aikaiseksi oli Failcake ja B-kakku. Kuten aina kaiken takana on oikeat välineet ja tarvikeaineet, mutta sekään ei aina riitä. Ilmeisesti kiire ja korkea ilmankosteus, ei ole hyväksi näille sokerikoristeille ja se tuli nähtyä viime kerralla. Nyt on kantapään kautta koettu, että onnistumiseen tarvitset myös kärsivällisyyttä, keskittymistä ja aikaa.

Ostin ( ostin siis itse ja maksoin täyden hinnan, ei blogiyhteistyötä tässä jutussa) kakkupitsimuotin ja kakkupitsiainetta Confetista. Tästä paketista saa pitsit ainakin viiteen kakkuun. Mutta luulen että kakkupitsiaineissa ei varmaankaan ole suurta eroa. Ne ketkä nyt rynnistävät ostamaan välineet hääkakkuunsa, kehotan harjoittelemaan pitsejä useita kertoja etukäteen, jottei sitten mene päivä pilalle.  Tässä teille ohjeet!

Kuvallinen kakkupitsiohje:


Yhteen kakkuun tarvitset: Pitsiainepakkauksen, pitsimuotin ja vettä. Confettipitsiaineen teko ohje yhdelle kakulle on: 56 ml vettä, 4 rkl pitsijauhetta, 1 tl nestemäistä pitsiainetta. Tästä massasta saat kaksi muotillista pitsiä, joka riittää yhden 28 cm ¤ kakun ympärille. Laita uuni kuumenemaan 75 asteiseksi. Mittaa vesi ja pitsijauhe kulhoon. Vatkaa sileäksi massaksi pari minuuttia ja lisää nestemäinen pitsiaine. Vatkaa kunnes massa on sileää ja tasaista.


Lisää massa pitsimuottiin tasaisesti.

Pyyhi ylimääräinen massa pois tasateräisellä veitsellä. 

Laita uunipellille ja uunii  12 minuutiksi. Uunin lämpötilan tulee olla 70 -80 °C. 


Ota pois uunista ja siirrä muotti pöydälle. Massa on mennyt hiukan kasaan ja nyt levitä uusi kerros pitsimassaa vanhan kerroksen päälle. Siisti pinta veitsellä. 

Laita muotti taas uuniin pitsimassoineen 12 minuutiksi.

Anna pitsin olla vielä pari tuntia kuivumassa pöydällä. Sitten voit kokeilla irtoaako massa muotista. Tärkeintä on saada neste haihtumaan massasta, jolloin pitsi on valmis käyttöön.

Kakkupitsi on valmis käyttöä varten. Tee sitten vielä toinen muotillinen. Ylimääräiset kuviot voi leikata pois saksilla ja liimata haluamaansa kohtaan tilkalla vettä. Olisi pitänyt ostaa ehkä vähän kapeampi pitsimuottimalli. 


Laitan tähän vielä linkkejä nettikauppoihin mistä kakkupitsitarvikkeita saa:

Confetti
Juhlakauppa.com
Kakkusankarit.fi
Vispilänkauppa

6 kommenttia:

 1. Siis mahtavaa! Nyt tajusin miksi mun kaikki pitsit mennyt pilalle. tuo uuni on unohtunut täysin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän! Tiedätkö tuolla facebookin leipomisryhmässä joku oli vaan antanut olla yön yli ja oli kuulema onnistunut. Tärkeää on ettei ole liian kuuma uuni, mutta kuuma kuitenkin että neste häviää, vähän kuin marengissa. Tässä sisus tulee vähän kumimaiseksi ja antaa vähän periksi.

   Poista
  2. tuo uunin lämpötila on ihan yksilöllistä, esim mä joudun pitää hopea tai kultamassaa 105astetta ja 14min että massa irtoaa muotista, mikä on mun mielestä tosi iso ero siihen et jos sulla riittää 12min 75asteessa.. :D pinkkiä pitsiä kun tein (valkonen johon väriaine) niin siinä oliki sit taas eri ajat :D

   -Sari

   Poista
  3. Joo ja varmasti on eroja valmistusohjeissa eri valmistajien pitsimassoissa ja jopa väreissä. Mutta joka valmistajalla on omat ohjeensa lämpötiloihin yms. Onhan se kemiaa.

   Idea postaukseen tuli siitä, kun minulta vasta kysyttiin että teinkö kuvion sokerimassasta kaulimella.

   Poista
 2. Voi kuinka hieno toi pitsi tosiaan onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt onnistui! Niin tuo pitsimalli ei oikein päässyt oikeuksiinsa tuossa kakussa. Pitäisi olla korkeampi kakku. Hyvä olisi sellainen muotti, joka olisi kapeampi kuvioinen ja jossa olisi kaksi samanlaista pitsikuviota.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡