keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Romanttiset virkatut kuusenkoristeet ja kukkiva orkidea

Virkkausbuumi jatkuu!


Ketjusilmukoilla virkattu sydän roikkuu nyt puolukan varvuissa. Tämä on vasta idean prototyyppi. Virkkaamalla saa kauniita kuusenkoristeita.

Orkideani puhkesi kukkimaan jouluksi. Aivan ihana joulukukka. 


Minulla oli ajatuksena suunnitella helppo koriste virkkaamalla. Muistan, kun pienenä oli hauskaa virkata vain suoraa ketjua loputtomiin. Samaa ideaa käytin tässä itse kehittämässäni sydämessä. 

Virkkasin kolme sydämen kokoista ketjuvirkkauslenkkiä ja pyöritin ne rautalangan ympärille. Rautalangasta saa sitten muotoiltua näppärästi sydämen. Tämän jälkeen virkkasin säikeitä ympäriinsä sydämen sisustassa. Lopuksi kiersin rautalangan ja sen päällä olevat virkkausketjut virkkaamalla kiinni ja tein lenkin ripustamista varten. Rumat rautalangan päät peitin liimaamalla niiden päälle helmen.


Näistä virkatuista koristeista tuli minusta aika romanttisia. Sopisi vaikka roikkumaan varpuihin häiden juhlapöytiin. Tätini häissä apujoukot olivat virkanneet roikkumaan pieniä hääkelloja ja kovettaneet ne sokeriliuoksella. Muistaakseni ne roikkuivat koivuista tehdyssä kaaressa. Näiden koristeiden kovettamiseen on käytetty liimaa ja vettä. Laitoin muovipussiin muutaman tipan liimaa ja muutaman ruokalusikallisen vettä. Sekoitin ja pyöräytin virkkaukset nesteessä. Annoin kuivua rauhassa.

Morsiamien kannattaa pitää silmiä auki joulukoristekaupoilla, sillä myynnissä on paljon kauniita sydämiä ja valoja, jotka tulevat alennusmyyntiin minä hetkenä hyvänsä. Ystäväni osti joulun alla pieniä puisia sydämiä, joihin sitten liimasi pienet nimitarrat. Sydämet oli nauhastaan pyöräytetty servettirenkaaksi. En ole ihan varma, oliko ne servettien ympärillä, oli nimittäin aika hauskat häät. 


Tietenkään en luomisen tuskassani löytänyt pienempää virkkuukoukkua. Tähän kelpasi onneksi isompikin koukku. Olen ostanut virkkauslankoja kirpputoreilta, niin ei  harmita jos prototyypistä tulee susi.


Pitsiset koristeet luovat romantiikkaa. Äitini virkkasi upean pallon, melkein ompelulangan ohuesta langasta pienenpienellä koukulla. Ne sopivatkin Kastehelmi- tuikkujen lomaan. Niin ja tuo lampunjalka taisi olla Pentikiltä.

Omaksi taidonnäytteeksi jäi tämä pitsinen lumitähti. Virkatun tähden virkkaukseen minulla ei ole ohjetta. Virkkasin näitä tähtiä omasta päästäni ja tuli taas mitä sattui syntymään. Käytin tähdessäkin hyödyksi ketjuvirkkausta. Melko koukuttavaa.


Huomasitko mitään erilaista?6 kommenttia:

 1. Ihanat pienet virkkuut, oikein hehkuu hyvää energiaa vuodesta toiseen ja saa hyvälle mielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli kyllä kauniita. Hauska kun tuo kukka alkoi kukkimaan kilpaa virkkuutöiden kanssa. Se on viimeksi kukkinut vuosi sitten.

   Poista
 2. Hi, Teresa! What beautiful crocheted lovelies!! You know, i'm now very much interested in crochet, as i've recently learned how to do it right, through many mistakes! Your creations give such a nice festive feeling! 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I think it's all about feeling! I really don't know how to read instructions, but I have creative mind. I hope you have lovely moments with you new hobby! Thank you Zara!

   Poista
  2. Thank you, i'm really eager for lots of crochet!))
   Oh, that means you invented these designs by yourself?? So, they are worth of even much praise! :)
   Cheerz!

   Poista
  3. Yes I did. Thank you. That lace ball is made by my mom, that model is quite popular now in Finnish handcraft blogs.Cheerz Zara!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡