tiistai 25. lokakuuta 2016

Halloween tasseliviiri kotikonstein

Halloween lähestyy oletko valmis?

Askartelin kotoa löydetyistä materiaaleista hienon mustan tasseliviirin. Nämä viirit ovat olleet suosittuja häissä ja synttärijuhlissa. Miksei se sopisi mustana hyvin myös Halloween juhlaan! Kurkkaa mistä viiri on tehty ja kuvalliset askarteluohjeet!


Itsetehty viiri sopi hyvin meidän juhlaseinälle. Ei kai se haittaa vaikka valokuvat jäivät alle? Jätesäkistä tuli myös kaunis kiiltävä kaitaliina pöydälle. Eikä haittaa jos tulee vähän sotkua.


En tiedä kuka on valmistanut tämän upean mustan goottikynttelikön, mutta tykkään siitä kovasti.
Se löytyi kirpputorilta joskus kauan sitten. 




Ihan karmivaa Halloween kolkuttelee jo ovella. No onneksi ovelle ei kolkuttele ketään hirmuista, mutta ehdin jo kuvitella millaista olisi järjestää Halloween-kemut. Saimme mummin kylään katsomaan tyttöjä ja pääsimme miehen kanssa viettämään laatuaikaa kaupassa. Jee! Kaupasta oli musta pahvi loppu, joten haaveet pahvilepakoista sai jäädä. Onneksi minulla taas välähti! Ehkäpä kaapista löytyisi materiaalia juhlan koristeisiin. Tiedättekö mitä kaikkea voi tehdä 150 l jätesäkkeistä?  Niistä vain leikkelemään!

Päätin leikellä yhden jätesäkin tasseliviiriksi. Se kävi nopeasti sillä kun jätesäkin jättää avaamatta, voi leikata tuplamäärän soiroja samalla kertaa. Leikkasin soirot reunasta reunaan ja jätin yläosat leikkaamatta auki. Siitä tasseli olisi helppo kiinnittää.

Pieni oli löytänyt rikkimenneen mustan helminauhan jemmoistani ja heitteli helmiä ympäri kotia. Käytiin ajatuksissa kaikki helmi-kauhuskenaariot mummin kanssa läpi!  Aika vaarallisia! Lopulta Pieni luopui helmistä ja päädyttiin siihen että tasselit olivat hyvä säilytyspaikka noille ihanille aarteille. Ne tekevät tasseliviiristä viimeistellymmän, eikö vain?





HALLOWEEN TASSELIVIIRIN ASKARTELUOHJE


Kiinnitin jätesäkin suikaleet helmiin kiinni rautalangalla. Rautalangan lenkillä viirit oli helppo kiinnittää nauhaan  ja painaa kiinni oikeaan kohtaan nauhassa. Arvatkaapa mistä tuo ihana mustavalkoinen paperinaru on peräisin? Ihana Kati toi Baby Showereihin kauniisti pakattuja lahjoja, joissa oli tuota narua. Tämä himohamstraaja säilytti narun aarteenaan, saattaahan sitä joskus vielä tarvita!


1. Tasseliviiriin tarvitset: 150 l jätesäkin, rautalankaa, helmiä ja narua viirin ripustamista varten. Leikkaa jätesäkistä vaakatasossa soiroja, leikkaa toinen reuna auki ja toinen kiinni. Leikkaa pieni reikä kiinnijätetyn soiron keskikohtaan.


2. Tee rautalankaan lenkki ja pujota helmi lenkkiin. 

3. Pujota rautalanka"kädet" jätesäkkiin tehdystä reiästä läpi. Ja kiepauta rautalanka"kädet" helmen alla olevan rautalanka"kaulan" ympäri.  

4. Ripusta tasseli roikkumaan naruun lenkistä. Voit puristaa rautalangan kiinni, jolloin tasseli pysyy oikeassa kohdassa narulla. Ripusta viiri vaikka taulukoukuilla kiinni seinään. Juhli kunnolla!







En raaskinut ostaa kurpitsoja kaupasta, mutta meillä on näitä satsumia.



Mielessä kävi myös kolmioviirien ja lepakoiden teko, mutta jätetään se nyt ensi kertaan. Laitan jossakin vaiheessa myös super ihanan sitruunakakun ohjeen. Se tekee juhlapöydästä juhlapöydän.

Osallistun tällä postauksella Pienen linnun MakroTex-haasteeseen, jonka aiheena on keltainen. Sopii hyvin koska, meidän synttäreistä jääneessä ilmapallopussissa ei ollut oransseja palloja.


Kurkkaa lisää Halloween-juttuja täältä! Viime vuonna selvitin kurpitsan tarinaa. 

Arvatkaapa mitä tilasin jo?  Muumi kirjajoulukalenterin! Oli pakko jo tilata ennen kuin loppuu!


28 kommenttia:

  1. Vaikuttavat mustat koristeet ja rekvisiitat ! 💛
    Musta ja keltainen sopivat mielettömän hyvin yhteen
    ja kohta alkaa Halloween-kauhu, mwahahaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita! Ei uskoisi että on jätesäkkiä! Heh kyllä se mielikuvitus lentää jo ihan ilman halloweeniakin. Ihanaa ja "synkkää" halloweenia!

      Poista
  2. Halloween keltaista kauniisti. Hienot nuo "lepakot" itse tehtynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan kiva oikeastaan, kun homma ei suju niin kuin on suunniteltu. hih.. On pakko olla luova ihan olosuhteiden pakosta.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hih! Se oli sellainen nopea lisäys pöytään. Muistaakseni näin noita Kaikki paketissa- blogissa vuosi sitten.

      Poista
  4. Vaikuttavaa keltaisen piristys Halloween keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummi puhalsi muuten vaan ilmapalloja Pienen kanssa ja ihan kiva että niitä säilyi vielä näihin kuviin.

      Poista
  5. Mustat jätesäkit ovat must joka kodissa! Hauskat viirit.
    Joskus leikkelin jätesäkistä hapsuverhot oviaukkoihin Halloween-juhlissa, niiden läpi käveleminen pimeässä oli ihan iik!
    Ah, tuli ihan ikävä Halloweenin valmisteluja, etenkin tarjoilun järjestämistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaappa vaan miten kätsyt nuo ovat lapsiperheessä pöytäliinana. Joo ne hapsuverhot olisi kyllä kivat! Niin ja lisäinhotusta tuo märät villalangat. Niin olen nähnyt ihania sorminakkia, sokerihämähäkkiä, silmäkarkkeja ja veriboolia.. Pidä pitskeet!

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Nyt vasta tajusin että olisi meillä ollut vaikka mitä keltaista, kun olisi saanut silmät auki. Vauva-aika mennään vielä puolivaloilla.

      Poista
  7. Rakastan tasselinauhoja. Ihanan ja tyylikkään Halloween-koristeen olet tehnyt, sopii myös aikuiseen makuun! ;) eipä tullut mieleen, että tuollaisen voi loihtia niinkin arkisesta materiaalista kuin jätesäkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Nyt kun tuijottaa noita nauhoja, niin pitää kyllä sanoa että materiaali on ihan loistava mustavalkoiseen kotiin. Päässä välähtelee uusia ideoita!

      Poista
  8. No, eipä tosiaan uskoisi, että noin hienot viirit on tehty jätesäkistä! Mustat helmet sopivat niihin täydellisesti. Satsumat ovat myös loistava idea Halloween-koristeluun. :)
    Minä olen nyt tosi myöhässä kommentoimassa ja vastaamassa kommenttiisi. Ihanaa kun huomasit (=joku huomasi!) oravan mörrimöykkymäisyyden. :) Minusta se oli ihan kuin jokin pörröinen satuolento.
    Täällä sataa edelleen lunta. Mukavaa Halloween-aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että teillä on lunta vieläkin. Täällä se suli jo pois. Hih se pieni orava oli kuin oikea mörrimöykky. Syyshämärässä ne peikkosadutkin ovat varmasti syntyneet.

      Kiitos kovasti. Joskus on ihan kiva askarrella siitä mitä kotona löytyy, eikä hamstrata vaan lisää tavaraa.

      Hauskaa Halloween-aikaa sinnekin! Me löydettiin jo Pienelle puku mutta juhlat vielä puuttuvat.

      Poista
  9. Tosi hauskoja ideoita, jätesäkki taipuu tosiaan moneen. Hienot koristeet ja nuo satsumat on söpöjä. Meillä kurpitsat päätyy uuniin..:D Kivaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
  10. Moikka! Kävin jo kurpitsojasi ihailemassa. Kiitos! Hauskaa kehitellä juttuja !! ssaaammooiinnnn!!!!

    VastaaPoista
  11. Kiva, toi tasseli idea, hyödyntää arkisia materiaaleja askarteluun. Hienot niistä tulikin. Jokos pieni osaa sanoa:Karkki vai kepponen?! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ai niin karkki-sana on jo hallussa, mutta kepposen kanssa ollaan oltu ihan hiljaa :) Vauva ei onneksi tiedä vielä kummastakaan mitään. Hymyilee vaan :D

      Poista
  12. Onpas hienot koristeet!
    Hauska idea tuo viiri!

    VastaaPoista
  13. Hauska materiaali koristeissa! Jätepusseista on selvästi moneksi. :) Tosi kiva viiri tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Tuosta materiaalista on tosiaan vaikka mihin. :)

      Poista
  14. Ihania koristeita olit tehnyt. Ne mandariinit olivat niin hellyyttäviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Hih nuo mandariinit katosivat moneen otteeseen pöydältä kesken kuvauksen. Pienen mielestä niitä on kiva heitellä ja viedä piiloon. :P

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡