keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Vihreä tee lisää luovuutta?

Miten ihmeessä ehdit tehdä tuon kaiken?


Mikä on luovuuteni salaisuus? 

Moni on varmaan ihmetellyt miten ihmeessä ehdin askarrella ja touhuta kaikenlaista. Blogiin ilmestyy kuvia asioista, joiden kanssa olen pakertanut tunti tolkulla ja samaan hengenvetoon kerron mitä ollaan lasten kanssa touhuttu. Niin ja tosiaan, ihan kaikki ei pääse edes blogiin.

Kerron salaisuuden luovuuteni kumpuaa joutilaisuudesta. Se on ehkä suurin luovuuden lähde maailmassa.  Miten vihreä tee sitten lisää luovuutta ja miten ihmeessä voin olla joutilas?

Itselläni ainakin vihreä tee toimii piristeenä. Siinä on hirveä määrä kofeiinia, ainakin siltä tuntuu.  Se laittaa aivot juoksemaan ja elimistö huutaa saada tehdä jotain. Teekupposen jälkeen tunnen, kun luovuus valuu sormiin saakka kihisten ja silmäni etsivät kohdetta mitä voisi tehdä. Teestä tulee energiaa  lisää ja olo tuntuu joutilaalta. Sohvalta on noustava heti ja haettava tekemistä. Kahvi ei toimi minulla niin.

Haittapuolena olen huomannut, että tekisi mieli valvoa aamun pikkutunneille asti jonkin kyhäelmän parissa.  Ei väsytä ollenkaan. Silloin on sitä omaa aikaa, kun muu perhe nukkuu. Aivot vain surraavat uusia ideoita ja kun ne ideat muistaisi vain kirjoittaa ylös.


En ole ihan varma onko teen juonti tervettä, koska sillä on niin isot vaikutukset minuun. Luulisi, että lasten kanssa temuamisen jälkeen olisi jo valmis unille. Yleensä olenkin.  Raskausaikana ja imetyksen alkuvaiheessa vihreää teetä en uskaltanut juoda lainkaan. Luin jostain, että foolihappoa ei imeydy kunnolla vihreän teen kanssa. Tarvittavan annoksen syömiseen olisi mennyt tolkuttomasti appelsiineja, niin tee sai jäädä. Eihän kofeiinikaan ole hyödyksi raskausaikana.

Yritän saada teellä muutaman kilon liotettua pois. Vihreä tee kuulemma liuottaa rasvaa ja sillä saisi jopa rasvaisia astioita puhtaaksi. Tuosta tulikin mieleen, niin kuntoilu syö minun luovuuden. Kurja kun omaan aikaa pitää priorisoida. Nyt ovat menneet luomistyöt kuntoilun edelle. Ehkäpä kevääksi sitten joku rantakuntoon projekti ja jättää sitten käsityöt ja myös tee vähemmälle.

Kuppi vihreää teetä piristää, ehkä liiaksikin.  

Tämä uusi teebuumi sai alkunsa taas kerran, kun kävin Teeleidissä klik ostamassa Lutakko-teetä. Ihan parasta ikinä!  Saatan hauduttaa pienen pannullisen teetä ja hörppiä sitä vielä kylmänä pitkin päivää. Se toimisi hyvin teebuffassa. Toinen suosikkini on Pukka Clean Matcha Green. Uusi ihana teetön teekokemus tuli kofeiinittomasta Pukka piparminttu-lakritsiteestä. Sain sitä mieheltä synttärilahjaksi, ehkäpä se oli vinkki.



Olimme lähdössä synttärijuhliin ja siksi minullakin oli päällä muutakin kuin juoksutrikoot. Kupillinen teetä ennen lähtöä. Miehestäni on tullut jo mukiin menevä kuvaaja. ♡

7 kommenttia:

  1. Vihreä tee on parhautta! Aamuni eivät ala ilman vihreää teetä. Ehkä se on myös minun luovuuteni salaisuus, koska tee liittyy usein kirjoittamiseen. En kuitenkaan juo sitä enää illalla, sillä kuten sanoit, se on aika piristävää. Liika on myös liikaa, oli kyseessä miten terveellinen tuote tahansa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että en ole ainut luovuusajattelun kanssa. <3 Olen myös huomannut, että tee ja kirjoittaminen sopivat hyvin yhteen. Minullakin on yleensä teekupponen vieressä kirjoittaessani. Päivällä tai aamulla niskassa hyppii myös yksi taapero..
      Luin että jotkut juovat ihan litratolkulla. Se ei varmaan ole hyväksi?

      Poista
  2. No nyt pitää hankkia vihreää teetä kotiin. On päässyt varastot loppumaan ja unohtui koko juttu!

    Kivat kuvat; ihana letti ja söpöläinen lapsi 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hei arvaa mitä teeleidi avasi just verkkokaupan. https://teeleidi.fi Kävin kurkkaamassa että mistä muille saatais teeleidin teetä. Siel oli avajaistarjouksiakin, oi voi!
      Kiitos Rita, miehestä on tullut jo aika hyvä kuvaamisessa ja nii onhan tuo Pienikin ihan söpsö! ♡ Kiva kun jätit viestiä!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos, niin minustakin! Se on minun ihan oma fiilistelykuppi. ♡

      Poista
  4. Appreciating the time and energy you put into your
    site and in depth information you offer. It's great
    to come across a blog every once in a while that isn't the same out of date rehashed material.
    Great read! I've saved your site and I'm including
    your RSS feeds to my Google account.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡