keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Kirppislöytö ja Iittalan lasitakuu

Meille kotiutui Konstantin Grcic Relations -kaatimet


Löysin kirpputorilta hienot Konstantin Grcic suunnittelemat Iittalan Relations-kaatimet. Mies toi niihin kauniita  kirsikkapuun oksia.

Relations-vaasi olikin shakeri ja nyt etsinkin nihin paria juomalasia. Kävisiköhän Aino Aalto?
Löysin ihanat kirkkaat maljakot kirpparilta. Kotona etsiskelin tietoa maljakoista, mutta ne olivatkin Konstantin Grcic:n vuonna 1999 Iittalalle suunnittelemat Relations shakerit tai kaatimet. Kaatimeen pitäisi kuulua saman sarjan juomalasi, jolloin kaadin muuttuu shakeriksi. Kätevää. Juomalasia ei tosin löytynyt. Hintakaan ei ollut paha 10 e kappaleelta.

Ihailin vaasin muotoa ja miten uudelle ja laadukkaalle se tuntui käsissä. Hyllyssä oli myös toinen. Halusin saada ne ehdottomasti meille Lantern vaasin kaveriksi. Ei olla vähään aikaan kirpparilla pyörittykkään, mutta teki mieli saada jotain maalattavaa. Maalattavaa ei löytynyt, mutta onhan kirkkaat maljakot tosi kivat! 

Mieheni toi Prismasta kirsikkapuun oksia vaaseihin. Nyt on mennyt jo muutama päivä ja olemme odottaneet kukkien avautumista. Nyt kukat ovat nupullaan ja kukkia odotetaan avautuvan minä hetkenä hyvänsä. Mietin että olisiko pitänyt katkaista myös  pari oksaa omenapuusta odottamaan aukeamista, onhan nyt pakkastakin? Kauniita!Kirsikat ovat nupuillaan. 

Iittalan maljakot sopivat hyvin skandinaaviseen tyyliin. 


Iittalan laseissa viimeksi iloa tuotti Aino Aalto-lasini, jotka pesukoneessa rikkimenemisen jälkeen sain korvattua Iittalan kaupassa uusilla. Ajatella lasissa oli takuu! Niihin oli jäänyt jokin jännite ja pesukoneessa lasit poksahtivat rikki. Palokan Iittala Outlet-kaupassa myyjät lohduttivat, että tuo ihmeessä näytille niin katsotaan. Tosiaan laseihini oli jäänyt tuo jännite. Onneksi olin säästänyt rikki menneitä laseja, enkä heittänyt niitä jo menemään. Mistä muusta lasista saisi uuden tilalle jos se menisi rikki  jännitteen takia pesukoneessa? Siis astianpesukoneessa.

Päätin joskus nuoruudessani, että ostan meille ainoastaan Iittalan, Riihimäen tai Nuutajärven laseja, jotta kaapit eivät täyttyisi eri parisilla lasitavaralla. Minusta on ihanaa, että lasejani valmistetaan edelleen Iittalassa Lasimäellä. Kävimme siellä Aulanko-reissulla ihailemassa vanhaan lasitehdasrakennusta ja suljettua lasimuseon ovea. En tiedä olisiko museossa ollut jotakin uutta kotimaiseen lasiin jo nuorena ihastuneelle. Tiesittekö muuten, että Iittalan ja Arabian Suomessa valmistetut lasit tunnistaa nyt pohjan tarrasta, jossa lukee Made in Finland? Pitäisiköhän ne tarrat säilyttää?

Viikolla pääsee  Iittalan lasitehtaalle katsomaan lasin valmistusta. Osuimme Iittalaan huonoon aikaan ja tehdasta ihailtiin vain ulkoa päin.


Muita aiheeseen liittyviä postauksia:

Esittelyssä rakkaat Kaj Frankin lokerikkovadit. 
Himohamstraajan paljastuksia: Riihimäen lasin Kotilasi-tölkit.  


2 kommenttia:

 1. Ihanat löydöt! Sopii oikein hyvin kyllä maljakoiksikin. :) Edullisetkin oli. Voi vaan kuvitella kuinka kaunis tuo kirsikkapuun oksa onkaa kukkiessa.
  Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Kata! Ne ovat auenneet! Eilen oli vain pari kukkaa auki, mutta nyt useammat kirsikat olivat auenneet.

   En taida vähään aikaan kirpparille mennä muuta kuin myynti tarkoituksessa. Pitää olla varovainen. Parille himohamstraajan silmänilolle on aina tilaa, mutta se saattaa aiheuttaa lisää kirppistelyä. Ihanaa viikonloppua! ♡

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡