perjantai 10. maaliskuuta 2017

Ruusukepipo PaaPiin kaavalla ja haaveissa saumuri

Ompelumania vain jatkuu..


Sain lisää pontta ompeluun saadessani Paapiin Kaavakirjan. Nyt syntyi pipo. Onko ihan hukkaan heitettyä rahaa laittaa se Lidl:n saumuriin?


Mies ehti ottamaan muutaman kuvan piposta ennen kuin se saatiin postiin. 

Sain viimein avattua PaaPiin kaavakirjan klik* ihan tosi tarkoituksessa. Ompelin ensimmäisen piponi ihan oikealla kaavalla. Jännää.

Mietin pitkään mitä tekisin/ antaisin nuorelle neidolle lahjaksi joka mahtuisi kirjekuoreen.  Onneksi on tämä innostus päällä ja pöytä notkui hyviä kankaita. ( Hirveä himo tilata lisää) Tuo Noshin Huippu on ihan huippu joustocollegekangas. Pipon toiselle puolelle ompelin raidallista jerseytä ja pipo on tosi kiva myös nurinpäin. 

Minulle jäi ylimääräistä kangasta, joten ompelin siitä käsin vielä ruusukkeen. Sen harsin kiinni koruneulaan, jolloin ruusukkeen voi siirtää jos pipoa haluaa pitää kummin päin vaan. Niin tai vaikka takkiin.

Tädin pieneltä murulta tuli jo viesti että, " se pipo oli ihana <3". Minustakin piposta tuli kiva ja olisin voinut pitää sitä vaikka itse. Hyvä malli kerrassaan! Pipo on tehty PaaPiin kaavakirja lapsille klik*  kaavasta ja koko on M. Halkaisin vain pipokaavan kahtia, jotta sain sisäpuolelle oman väriset kaistaleet. Kukka syntyikin sitten omasta päästä. 

Osasin! Jes!

Kangasruusukkeesta tuli aika söpsö.



Pipo on sisäpuolelta siniraitainen ja se on aika kiva myös näin päin.

Ompelukoneeni on seissyt jo pari viikkoa keittiön pöydällä. Joka päivä tekee mieli ommella jotakin, tosin aikaa ei siihen ole. Jokaisen sauman joudun huolittelemaan vielä siksakilla ja ompeluun menee tuplasti aikaa sen kaiken säätämisen päälle. Päättelin että ompelukone ei ehkä enää riitä tähän yhtälöön. Aikaa on vähän ja haluaisi kovasti saada valmista. Minä niin haluan saumurin! 

Lidlissä olisi maanantaina Singerin saumuri 149 eurolla. Haaveilla saa, mutta onko tuo hukkaan heitettyä rahaa? Ehkäpä joku lukijoistani ravistaa minut hereille, että:  "Haloo me ollaa kuultu jo ihan tarpeeksi Singer-itkua!".



Viikon vanhat jaloleinikit ovat nyt auki. Ihan täydellisiä kukkia! 


Näitä kukkia olen halunnut aina! Niin söpöjä! Onnea nuorelle Neitokaiselle tädiltä! 


Ihanaa viikonloppua murut! 

Osallistun näillä kuvilla Mansikkatilan mailla kukkailotteluun klikkaa tästä. Sinne voi lisätä linkin omiin kukkakuviin ja käydä jättämässä terveiset muille kukkailotteluun osallistuville heidän kukkapostauksiin.



29 kommenttia:

  1. Koeta etsiä käytetty saumuri 😉 Niin mie tekisin jos en konetta olisi äidiltäni saanut. Usein nuo halpiskoneet ajan myötä huononevat, eli jos meinaat pitkään ommella niin satsaa saumuriin ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, muistin joskus nähneeni dokumentin kodinkoneista ja sähkölampuista miten ne hajoavat, kun tietty matka tulee täyteen ja että se on tehty niihin ihan tarkoituksella ominaisuudeksi että ostettaisiin vaan uutta. Joku vanha ja uskollinen. Minkä merkkinen sinulla on?

      Poista
  2. Mietin kuule ihan samaa siitä Lidlin saumurista, että oliskohan tuo hyvä. Itsellä nimittäin on Lidlin tuotteista pelkästään hyvää sanottavaa, olipa kyse vohveliraudasta tai tennareista!:)

    Ihastuttavat pipot ja kauniit kukkaset!<3
    Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin vähän arvelluttaa kun tuon ompelukoneen kans on tapeltu niin paljon. Pitäis olla aloittelijalle helpompi vehje. Kiitos, tarkoitat varmaan pipoa :) tuo on kääntöpipo.

      Poista
  3. Mainio pipo! Ja aivan ihastuttavan värikkäät kukat! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä yllättävän hyvä. itselläkin ollut pipo-ongelmaa, mutta näköjään itse tekemällä onnistuu. Kiitos!

      Poista
  4. Ihana pipo!
    Aurinkoista lauantai päivää!🌞

    VastaaPoista
  5. Voi mikä ihana pipo! Itselläni ei pysy neula kädessä eikä ompelukone tottele, mutta ihailen sitten senkin edestä teidän taitavien töitä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ei tuo ompelukone minuakaan tottele sitä pitää vain vähän yrittää ohjailla..Kiitos kovasti taito tarttuu tekemällä tai ainakin on kokeiltu . :)

      Poista
  6. Mielettömän kiva kuosi tuo geometrinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Tämä oli Noshilla aleessa. Sinistä on vielä jäljellä :)

      Poista
  7. Onpas kiva pipo! Ajattelin käydä hakemassa sen Lidlin saumurin, jotta pääsisi itsekin pipohommiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pipo ei tarvinnut saumuria, vaan suoraa tikkiä ja siksakkia reunaan. Minä en ole vielä päättänyt haluanko tuon Singerin, kun tuli hyvä vaihtoehto sille, eli Englannista tilattava Jenome. Aurinkoista sunnuntaita.

      Poista
  8. Kaunis pipo ja tuo ruusuke on ihana! Itse en osaa juurikaan ommella, viime kesänä sain kuitenkin tehtyä lastenleikkimökkiin verhot (suorat kapat) ;) Mutta muuhun taidot ei sitten riitäkkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En minäkään tiennyt, että osaan. Ehkä just kamalinta on se tikin kanssa taistelu. Mutta jokainen verho on askel eteenpäin :) .

      Poista
  9. Ihana pipo!
    En osaa sanoa tuon saumurin hinta-laatu-suhteesta mitään, mutta ainakin on selvää, että ompelet niin paljon että ehdottomasti saumuri pitää hankkia. :)
    Kaunista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin.. Kävi kyllä, mielessä että en minä niin paljoa ompele. Hih

      Poista
  10. Tosi ihana pipo! Oon ihan hulluna rusetti- ja kukkapipoihin. Vitsi, kun osaisin itse tehdä! Kätevä tuo, että ruusu on kiinni hakaneulalla, niin sen voi laittaa eri pipoja koristamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin tykkään noista pipoista. Kannattaa kokeilla tuon kirjan pipokaavalla, sillä saa ainakin nättejä pipoja ihan ompelukoneella. Ja jotenkin noista Noshin kankaista on helppo tehdä.

      Poista
  11. Ihana että joku jaksaa vielä ommella! Ite tahtoisin kanssa mm. eräänlaisen paidan, mutta en löydä sopivia kaavoja enkä jaksa raahata ompelukonetta porukoilta omaan kotiin että saisin aikaisekis. Metsästys kaupoista käykin kuumana! :D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ooo, se olisikin hienoa tehdä itselle jotain. Sitä voisi kokeilla kun saa sen saumurin. Luottovaatteista ottaa kaavat ja ei kun ompelemaan :) Kurkkasitko muuten tuon nosh-kaupan? Löysin itelleni luottoblazerin sieltä.

      Poista
  12. Oh, very nice cap, with the Nordic feel, and a flower brooch makes it really unique!
    I love beautiful fabrics, but i'm afraid of sewing myself:))... my school sewing experiments convinced me to stay far from a sewing machine hehhee)) But a relative of mine is going to gift me her antique German sewing machine with pedal (not Singer though..), and i think of making some cushions/curtains projects... something to make straight stitches only))
    p.s. the overalls that you did for your litte one is adorable too!:)



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Zara! I think i had bad sewing experiments too in school and that's why i remember those basics so well. Wow! That's so cool! Those antique sewing machines runs forever if you keep them well. I thought first i made just curtains, maybe pillow and then dress .. I wish you happy start with your new hobby! And I hope that I can see your unique curtain post someday. <3 <3

      Poista
    2. Yes, i am all in anticipation to get it! Thanks for your support, Teresa;)agreed! I do hope i could sew something worth sharing)), at least i promise to show the machine itself once it arrives;)

      Poista
    3. Hahah.. I know that feeling very well! I'm just waiting my new overlocker. And I just want to sew everything... <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡