tiistai 11. huhtikuuta 2017

Bomber-takki vanuvuorella, iso pala aloittelijalle?

Meidän neiti sai äidin tekemän ruusubomberin.

Onko aloittavan ompelijan pakko kokeilla heti vanuvuorellista bomber-takkia? No tottakai! Ehkä suurin luulo on, ettei osaa ommella kun vehkeet ei toimi, mutta syvää hengittäen onnistuu! Kannustan kaikkia unohtamaan lauseen "en osaa!".  Ainakin pitää kokeilla ensin.

Mitä jos kokeilet huijata että osaat ommella?


Otimme asukuvia pihalla ja naapurin poika tuli kysymään mitä teemme. Pieni sanoi otetaan kuvia ja lisäsin että otamme kuvia tekemästäni takista. "Oho! Oletko sinä tehnyt tuon, se näyttää ihan kaupasta ostetulta? ", sanoi poika. 

Kiitos! Tuli hyvä mieli! Mies vielä kysyi, kun palasimme sisään, että ompelitko kääntötakin, kun tuo on kiva myös sisältä?

Tiedättekö minulla on tähän ompeluun huijaussyndrooma? Huijaan että osaan ommella ja ompelus kerrallaan tämä huijaus onnistuu paremmin.  Kyllä se näkyy siellä täällä, mutta se varmaan kuuluu asiaan ensimmäisen takin kanssa. Työ tekijäänsä opettaa ja sauma kerrallaan huolellisuus paranee. 

 Pidin viime viikolla vapaapäivän ja kävin pullien kanssa kampaajalla ja toisen ystävän kanssa lounaalla. Tietenkin eksyin samalla myös Eurokankaan palalaariin. Ruusukangas löytyi sieltä ja se oli jotakin ulkoilukangasta. Löysin myös tikatun vanukankaan ja päättelin että johdatus on teettämässä viileäänkin kevääseen sopivaa bomberia, kun sitä vielä ehdotettiin.  Noshin nude resori sopi hyvin hempeään kukkaan. 

Seuraavana iltana projekti oli jo käynnissä ja aamulla takki oli valmis! Jes, ihan hyvin ilman kaavoja! Tai siis oli kaava, mutta se oli mekosta muokattuna ja mallia katsoin Name It pilottitakeista klik. . Pienellä piirtelyllä sain kaavoista takkiin sopivat. Vaikeinta oli työjärjestykset vuoren kanssa ja minkä kokoisia vanupaloja takin sisään saattoi laittaa ettei tarvinnut taistella paksujen saumojen kanssa. Onneksi päälliskangas oli ohutta ja vanukin meni nätisti kasaan. Askartelukokemuksesta on varmaan apua.

Nauroin kampaajalle että käsityönopettaja seisoo selkäni takana ommellessa ja muistuttaa huolellisuudesta. En ole vielä uskaltanut ommella harsimatta saumoja kokoon, mutta ainakin se sujuu tällä tavalla.
Pieni sai vuosi sitten Puky-pyörän ja sillä lasketaan nyt kovaa mäkiä. Silloin tosin on kypärä päässä. Tämä on se pienin Puky. 

Ompelin tytöille myös lippapipot Vimman Fisut kankaasta. Kaavana oli lipan osalta Noshin lippapipokaava ja pipon osa tuli PaaPiin kaavakirjasta. Minulla oli valmis pipokaava leikattuna, joten en jaksanut lähteä tabletin päällä piirtämään, muuta kuin lipan.

Niin söpö tuo kangas, ei se oikeastaan paljoa kahise. Pitäisikö tehdä itsellekin?


Hih! Mitä tykkäätte? Aika hyvä huijaus vai mitä? Täytyy Instaan laittaa lisää ompeluksia.Tässä bomberissa ei ole taskuja, mutta onneksi housuissa on.
12 kommenttia:

 1. Vautsi! Hyvältä näyttää takki :)

  VastaaPoista
 2. Kiva bomber takki. Kaunis kangas, tulis hyvännäköinen aikuisenkin takki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin siitä tulisi. Tykkään kovasti tuosta ruusukuviosta. En ole ihan varma sopiiko bomber omaan tyyliin, mutta joku muu voisi olla kiva. Nyt kun tämä on kokeiltu, niin seuraava on jo helpompi.

   Poista
 3. Onpa hieno! ♡
  Olen kans mietinyt tikkitakkibomberia, mutten ole uskaltanut/ehtinyt (tai mitä näitä tekosyitä nyt on...) hommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuorettomana tikkikankaasta se olisi nopea tehdäkin ja ommella nauhaa sisäpuolen samoihin. Yritän saada ompeluhimon tyyntymään pääsiäiseksi niin keittiön pöydässä voisi syödäkin.. onnea urakkaan ja hyviä tikkejä!

   Poista
 4. Mahtava suoritus, ihana lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kyllä tuon kanssa tuli vähän kuuma :)

   Poista
 5. Hieno tuli.
  Hyvää pääsiäistä sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Ihanaa pääsiäistä sinulle ja perheelle! ♡♡

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡