torstai 13. huhtikuuta 2017

Itse tehty raakasuklaamuna pääsiäiseksi

Onnistuuko maidoton suklaamuna helposti?


Maidottomat ja vegaaniset suklaamunat ovat vähän kiven alla. Kokeilin tehdä suklaamunia raakasuklaasta, sillä sitä ei tarvitse temperoida. Haukkasinko liian ison munan? Juu, pienemmillä munamuoteilla onnistuu paremmin!


Mies osti minulle Confetista munamuotin, kun mietittiin mistä saataisiin Pienelle maidottomia suklaamunia. Kokeilin tehdä itse maidottomia ja vegaaneja suklaamunia raakasuklaasta. Muistin ettei raakasuklaan kanssa tarvitse miettiä temperointia ja raakasuklaa lähtee nätisti muotista ulos. Kaappini kätköistä löytyi raakasuklaakurssilta saatua Foodin M!lk 52 raakasuklaata klik* ja pari palaa Goodion Chai raakasuklaata.

Olin vähän hölmö kun halusin heti ison muna muotin, sillä pieni olisi ollut kalliin raakasuklaan kanssa käytännöllisempi. Ehkä juuri sen takia homma ei mennyt kuin Strömsössä.

Nämä CakeStarin suklaamunamuotit olivat vähän liian isoja. Pienempi koko olisi ollut näppärämpi.


Foodin raakasuklaa M!lk 52 on hyvän makuista ja sitä ei tarvitse temperoida. Hyvä vinkki kakkukoristeisiin. 


Sulattelin suklaan vesihauteessa, valutin raanasta isompaan leivontakulhoon kuumaa vettä ja laitoin suklaata sulamaan sen päälle pienempään kulhoon. Suklaa suli nopeasti. Sitten levitin kumikaapimella paksun kerroksen suklaata munamuotteihin ja heiluttelin suklaata tasaiseksi kerrokseksi muotissa. Ei kovin vaikeaa!


Suklaa levittyi helposti munamuotteihin.

Annoin suklaan jähmettyä pakastimessa ja otin sitten munat muotista ulos. Suklaa lähti painamalla kevyesti muotin reunoilta. Kun suklaa alkoi pehmenemään laitoin muotin takaisin pakkaseen ja kun otin suklaan uudelleen pakkasesta suklaa tuli kuin itsestään ulos. Helppoa! 


Raakasuklaa lähti helposti pois muotista pakastamisen jälkeen. Siinä on kaunis kiiltävä pinta ilman temperointia.

Sitten olisin liittänyt munat yhteen suklaalla, mutta massa loppui kesken. Tajusin, että minun olisi pitänyt laittaa muotti jähmettymisvaiheessa ylösalaisin, jotta reunoihin olisi tullut paksut kerrokset yhteen liittämistä varten. No ei kaikki aina onnistu ensimmäisellä kerralla. Ensimmäinen suklaamuna on ihan just se ensimmäinen. 

Kivaa! Täytyy hakea lisää suklaata ja testata uudelleen. Aika nopea homma lopulta! Minulla on yhden raakasuklaamunan kanssa syömistä pääsiäiseksi, mutta Pienelle raakasuklaa on liian tuhtia tavaraa.Suklaamunan reunat olisivat tarvinneet enemmän suklaata. Raakasuklaalla onnistuisi paremmin se kokiskakkukin. Pienelle teen munat tummasta suklaasta. Kaupasta löytyy Pandan, Brunbergin tai Lidlin Fincarren tummaasuklaata jotka ovat maidottomia. Niissä lukee, että saattaa sisältää vähäisiä määriä maitoa. Meille ei ole tullut niistä oireita. Onneksi! Tummasuklaa pitää temperoida, mutta mikrolla siitäkin selviää. Hyvä ohje löytyy Kakkumonsterin sivuilta. 

Maidottomat ja vegaanit pääsiäisherkut ovat vähän kiven alla. Olen kaupoista yrittänyt löytää maidottomia suklaamunia, mutta omiin silmiiin on löytynyt vain Pandan Tipu-nameja. Fazerin Mignon-munista tulee tänä vuonna allergiaoireet, onkohan massaan päässyt vähäinen määrä maitoa?


Muna oli koossa vain hetken ja se meinasi kadota parempiin suihin. Piti nostaa muna piiloon odottamaan teehetkeä.


14 kommenttia:

 1. Olen itsekkin miettinyt moneen kertaan, että pitäisi kokeilla tehdä. Jos se lopultaan on aika helppoa niin ehkäpä mä uskallan ryhtyä tähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On helppoa! Ja jos ei ole allergiarajoitteita se onnistuu temperoimatta myös candymeltseillä. Jos normisuklaata ei temperoi niin suklaa jää kiinni muottiin ja se ei kiillä. Siksi olen tuosta raakasuklaasta niin innoissani.. ♡

   Poista
 2. Cute first creation from a little chocolatier!:)) And a lovely idea of yours to use it as a cake deco! By the way, i wonder if it's possible to make any filling, or may be hide a little gift inside? Like kinder surprise))

  VastaaPoista
 3. Hehe... I'm going to try this again today and I have a little suprise gift too. Now I have plenty of chocolate and I think this time it will work better.

  Hmm. I would love to try chocolate filling with oat cream and melted chocolate. .. Thank you Zara! Happy Easter!

  VastaaPoista
 4. Onpa kiva idea! Täytyy kokeilla itsekin vaikka ensi vuonna :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Niin nyt tulee jo vähän kiire saada muotteja. 🌿🐣

   Poista
 5. Kiva, kun pystyy tekemään itse maidottomia suklaamunia.
  Siitä tuli hieno!
  Hyvää pääsiäistä sinulle!🐣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa pääsiäistä sinnekin! 🌾🐥🌿🐣🌿🌾

   Poista
 6. Meillä oli viime pääsiäisenä sama ongelma, kun poika oli maidottomalla. Meillä pojalle ostettiin usein Pandan ranskanpastilleja suklaaherkuksi (niissä ei ole maitoa). Itse olen tehnyt raakasuklaata kerran ja siitä tuli ihan kamalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! En ole rankanpastilleja huomannut, käytiin vasta torstaina Pandan tehtaanmyymälästä ostamassa Tipu-nameja. Onneksi teidän ei tarvitse olla maidottomalla tänään. Se raakasuklaan sekoittaminen itselleenkin vähän arpapeliä, mutta Milk 52 on helppo kun ei tarvitse kuin sulattaa ja se maistuu hyvälle,

   Poista
 7. Ihana idea! Tätä pitää ehdottomasti ensivuonna testata. Rakastan kunnon suklaata ja olenkin konvehteja ja kaikenlaisia patukoita tehtaillut. Tämä on sitten ensvuoden projekti pääsiäisenä :)

  Piiku-
  http://smoothiempaamenoa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oi konvehteja, ovat olleet varmasti hyviä. Noista konvehdeista tuli mieleen miltä maistuisi paahdetut mantelit ja raakasuklaa?

   Raakasuklaamunia ei tarvitse tehdä montaa, minulla on vielä puolikas naposteltavaksi teen kanssa. Herkkua! .

   Poista
 8. Todella kiva idea. Täytyy laittaa korvan taakse,jos itsekkin innostun jossain vaiheessa kokeilemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jouluksi vaikka raakaauklaapukkeja. Saa kai siihenkin muotteja. ♡ Ihanaa pääsiäistä!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡