sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Diy Bambi ja Pikku Hippu -mekko

Pääsiäinen on ihanaa aikaa ommella

Pääsiäisen ompeluna oli PaaPiin TSI-bambi.  Tytölle syntyi suloinen Hippu-mekko ja pipo. 

Bambin kuvio on niin söpö! 


Ompelin tytöille suloisen Bambi-pehmon. Se oli hauska tee-se-itse ompelupaketti kankaineen ja kuvallisine ohjeineen. Ompelin yhtenä aamuna pari sisustyynyä ja ajattelin, että minä sen tuosta vain hurautan samalla! Tiedättekö sen tunteen, kun hullutus lähtee lapasesta? Pääsiäisen aikana syntyi paljon muutakin.


PaaPiin TSI-Bambi on hyvä askartelu. Paketissa on selkeät ohjeet ja valloittavan suloinen Bambi painettuna kangaspalalle. Hauskaa, että kerrankin tuli opeteltua ompelun lisäksi ohjeiden lukutaitoa ja sisäistämistä. Vallaton mieleni ei pysty keskittymään ohjetekstiin ja siinä käy samalla tavalla kuin lukisin tekstiä tietokoneelta ja sitten yritän hypätä tylsän osuuden yli. Heh, no sitä tylsää osuutta ei ohjetekstissä olekkaan! Nyt kun Bambi on viimein valmis, niin toinen menisi jo helposti.

Bambi oli sinänsä yksinkertainen piti vain leikata kuvio kankaasta, jättäen pienet saumavarat ja ommella kokoon, kääntää ja täyttää vanulla. Onneksi ompelukone teki nättiä saumaa loppuun asti. Kivointa oli, että ohjeissa luki, että kannattaa kopioida kaava talteen ennen ompelua. Joku hiljainen päivä voisi tehdä Bambin toisellekin tytölle.

Sain DIY Bambin klik jo hyvän aikaa sitten yhteistyönä PaaPii Designiltä samalla, kun tilasin tytöille mekkokangasta. Siellä on muitakin ihania Tee-se-itse-paketteja ja olisi kyllä kiva kerätä ja ommella koko sarja.

Tältä se näytti pakkauksesta avattuani. Tarvitsi lisäksi ompelulankaa ja vanua.


Täytin Bambia vanulla niin paljon, että se jäi pystyyn.

Mistä kankaasta tekisin Bambille kaverin?



Minun piti laittaa ompelukone pääsiäiseksi piiloon, mutta mummi halusi itselleen pannan ja sitten piti ommella pari rusettipantaa lisää..   Mummi oli meillä leikkimässä tyttöjen kanssa, niin itsellänikin oli aikaa surrutella. Ompelin pari mekkoa, parit leggikset, sisustyynyt, leikkimaton päällisen, kolme pipoa ja Bambin. Pieni ihastui kovasti Hippu-mekkoonsa ja uuteen pipoon.

Tähän mekkoon ompelin pienen trikoolla päällystetyn resorin alareunaan ja tein pienen rypytyksen kaula-aukon kohdalle, että mekko olisi vähän erilainen.  Ompeluun käytin vain saumuria, myös resoreihin. Onneksi tuo Pikku Hippu-kangas klik on jo itsessään, niin hauska että mekkokin voi olla vähän yksinkertaisempi. Pipoihin olen nyt laittanut vuoreksi joustocollegea, jotta tarkenee näillä kylmillä keleillä ja pipon voi kääntää tarpeen mukaan.


Minulla oli surruttelun alla PaaPiin kankaita ja kuvaussessio osui samaan saumaan mekon kanssa. Nyt vasta huomasin, että sama kaveri kuin mekossa seikkailee myös leggareissa. Kankaan nimi on Hipun puutarha. Sen ostin Kädentaitomessuilta.


Ihanaa pääsiäistä ja ihania käsityöinspiraatioita! 


Instassa löytyy käsitöitä lisää! ♡ Oletteko kokeilleet muita tee-se-itse ompelupaketteja? Riittääkö teillä hermoja ohjeiden lukuun? 

14 kommenttia:

  1. Johan on super söpöä. Niin pikku prinsessa kuin Bambikin :) Täällä myös ommeltu kovaa vauhtia mutta tuntuu ettei mitään saa aikaan. Ainakaan niitä kuvia :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Söpöys on toinen nimeni 😽 Ihanaa, että siellä myös surrutellaan. Hauska nähdä mitä olet saanut aikaan. Olit inspiraationi ja tuhosin yhden "läjä"-paidan miehen pipon vuoreksi, kun väri mätsäsi takkiin. Mietin jo etten voi luopua rei-ittömistä Esprit T-paidoista ikinä. Jes!


      Se kuvaaminen, oi voi! Se pitää ottaa heti, tai sitten pesukoneen jälkeen! 😂 On jo monet ikuisuustahrat ennen kuin kameraa ehtii edes ajatella...

      Poista
  2. Ihana mekko! Me olemme koittaneet joitain "tee-se-itse" paketteja, mutta olen huono noudattamaan ohjeita. Siksi tykkään varmaan improvisoida ja tehdä oman kaavan mukaan mitä milloinkin tulee mieleen <3 Ihanaa pääsiäistä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hih, kuulostaa tutulta. Ohjeet tuntuvat yleensä helpommalta pähkäillä, kuin lukea ja tehdä sen mukaan. Ihanaa pääsiäistä teillekin!

      Poista
  3. Mitä ihanuuksia taas olet tehnyt! Kaunis mekko ja pipo! Tosi kiva kuosi :) Täytyy myöntää, että edes hyvillä ja helpoilla ohjeilla, en varmasti saisi aikaiseksi tuollaista bambia :) On kyllä kätevän näköinen juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olenko muuten kertonut että PaaPiin juttuja saa myös valmisvaatteina? Ne ommellaan Suomessa. Se helpottaa kovasti, jos ei ole yhtään yhtään ompeluhimoa. Hih en ole varmaan ompeluhuumassa muistanut sanoa. :D

      Poista
  4. En kestä miten suloinen tuo bambi on, voi kun osaisi itsekin! Mulla olisi varmaan hyllyt täynnä ihania pehmoleluja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mä ajattelin et mitä jos vaihtaisi kaikki rumat lelut näihin? Tytöt saattaisi olla eri mieltä! ♡

      Poista
  5. Ooh onpa söpö bambi! Harmi ettei omat kädentaidot tai kiinnostus niihin oo sitten yhtään millään tasolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on varmaan niitä juttuja mitä varten on äiti. Onneksi meidän bambi-silmä halusi tänään vain hyppynarun. ♡♡♡

      Poista
  6. Hitsi oot niin taitava! Toi Bambi on ihana, voisin vieläkin ottaa sellasen ihan todella mielelläni ;D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyy sanoa, et taitoa tuli huomattavasti lisää tuon Bambin kanssa. Tuli mieleen ne tehtävät ompelukoneajokortissa ala-asteella :D

      Poista
  7. Beautiful photographs, Teresa, especially the 1st one, so adorable! Amazing Bambi and your daughter seems to be so much in love with him!))

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡