keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Ruususen koti ja virkattu istuintyyny

Arthur Sandersson & Son -kangasta vuodelta 1984


Virkkasin istuintyynyn trikookuteesta ja putkityynystä.  Tyynyn kangas on vuodelta 1984 Arthur Sanderssonilta. Kangaspala löytyi kirpputorilta piknikille.

Tyynyn sisus on putkieristettä jonka päälle on ommeltu pitkä päällinen. Tyynyn alkupäässä on vanua, jotta se taipuisi paremmin spiraaliin. 


Minulla oli pala ruusukangasta kaapissa odottamassa ompelua. Löysin sen kirpputorilta ja minusta se oli aivan ihana paluu 90-luvulle. Kotonamme oli saman tyylisillä ruusuilla painettu kangasta verhoina ja tyynynpäällisinä. Minua on jotekin kiehtonut nämä ysärityyliset ruusut ja Victoria lehtien- romantiikka, ehkä siitä on rippeet jäljellä vielä blogini nimessä. Kukaan ei ehkä muista, mutta kangas on vilahtanut ainakin yhdellä piknikillä

Pääsiäisenä ompelin tyttöjen leikkimaton päälle tästä ihanasta Sanderssonin puuvillapalasta päällisen. Nyt maton voi viedä mukaan taas piknikille, kun maakin hieman kuivahtaa. Koko olohuone muuttui silminnähtävästi romanttisempaan suuntaan. Jos meillä olisi aina näin siistiä, voisi kuvitella, että meillä asuu tahmatassujen sijaan Prinsessa Ruusunen tai mummo.

Leikkimaton päällinen voi olla myös muuhun sisustukseen sopiva ja tahmatassujen jäljiltä päällisen saa pesuun koneeseen. Kävin jo hipelöimässä oikeita mattoja, mutta niitä ei voi kuvitellakaan vuosiin.


Orkideani ovat puhjenneet toiseen kukintoonsa. Mummi osti nämä vuosi sitten Kodin Ykköseltä. Kuvauksen jälkeen nostin maljan ja kukan piiloon ikkunalaudalle.  Malja on antiikkimessujen löytö "Fauna". 



"Sorilla" Arthur Sandersson & Son vuodelta 1984. Aika hauska löytö.


Minulla jäi pitkä luiska tuota kukkakangasta ylimääräiseksi ja halusin kokeilla solmutyynyä. Olin aikaisemmin hommannut meille 2 metrin tangon putkieristettä, joka toimii hyvin solmutyynyn täytteenä, lelukaarena, verhojen rullana ja tosiaan voihan sillä tosiaan eristää niitä putkiakin. Kokeilin miltä solmutyyny näyttäisi kukkakankaalla, mutta ei oikein osunut omaan silmään. Solmutyyny tarvitsee kuitenkin jotakin yksiväristä kangasta.  Suikale ei mennyt kuitenkaan hukkaan, kun muistin ohjeen miten tehtiin ympyrän muotoisia patalappuja virkkaamalla ja kukkakangassuikale sai vielä jatkoaikaa istuintyynynä. Putkieriste taipui hyvin myös tähän olomuotoon.

Virkkasin pötkön ympärille trikookudetta ja istuintyyny valmistui nopeasti. Ja jos tarvitsen kudetta, eristettä tai kangassuikaleen tyynyn saa nopeasti purettua uusiokäyttöön. Nyt tyyny on kovassa käytössä lattialla, kun istumme leikkimässä junilla tai Legoilla. Ei peppukaan palellu, kun eristys on kunnossa. Pitäisi virkata muutama lisää. Yksivärisellä pinkillä kankaalla tyynystä voisi tulla vielä kivempi.

Mitä sanotte?

Istuin tyynyn virkkaus oli nopea projekti.  Ompelin 2,5 metrin suikaleen, johon ujutin alkupäähän vanua ja putkieristeen.  Ympyrän alkuun virkkasin 14 pylvästä. 4 ketjusilmukkaa ja sitten pylväs joka kiertää tyynypötkön. 


Myös toinen orkideani on saanut valoa ja alkanut kukkimaan. Aika kukallista meillä.


Iloisia ajatuksia! Tämä postaukseni osallistuu Mansikkatilan mailla Kukkailottelun 1-vuotisjuhlaan! 



21 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! En edes arvannut, että siitä tulee noin kiva.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Samalla sai eristeen piiloon seuraavaa projektia varten. Mies kantoi sen jo kerran pihalle. :D

      Poista
  3. Kyllä tuolla tuolilla kelpaa prinsessa Ruususen istuskella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Kiitos! Tänään oli kyllä enemmän tuhkimomeininki, kun hinkkasin puuroa lattialta ja matolta. ♡♡♡

      Poista
  4. Kiva tyyny tuli ja nätti kangas :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joskus nämä kokeilut onnistuu! Oli kyllä hyvä kun pidin kangasta jemmassa.

      Poista
  5. Ihastuttava ja hauska tuo tyyny! Ja olen kateellinen noista kukkivista orkideoista! Oma viherpeukaloni ei saa niitä kukkimaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noiden orkideoiden salaisuus on varmaan hoitamattomuus ja se, että ne ovat saaneet olla paistattelemassa päivää ikkunalla verhojen suojassa.

      On tuo tyyny aika käteväkin, kun tulee paljon istuttua lattialla. Kiitos!

      Poista
  6. Tosi kaunis, ja hyvä idea!:) Mietin tuossa, että noinko hyviltä ne ysäri kuosit nyt näyttää, on nimittäin ehkä traumaattisin vuosikymmen kaiken materian suhteen mulle.;))) Mut muistan, kuinka kaunista minusta oli ruusun, raidan ja ruutukuosin yhdistelmä, vähän englantilaisittain!:D Hmm...en oo kaikesta luopunut, ehkä jo pian voi käydä kaivamassa jonkun 90-luvun arteen käyttöön.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ne näyttää niin hyvälle, samoin raidat ja ruusut. Niin ja se jännä vihreä!

      Ooo.. Taina sun jemmatut ysärijutut voisivat olla hieno postausaihe :) Minulla on jossakin pitsinen päiväpeitto, mistähän löytyisi ruusuiset pussilakanat? 😆

      Poista
  7. Kiva idea tuo istuintyyny <3
    Innostuin vuosi sitten kukkakankaista ja tein tyynynpäälliset sohvatyynyihin. Nyt päälliset odottaa kauniit ailmoja ja pääsyä terassityynyjen päälisiksi....mieli muuttui jo vuodesa, enkä halua kukkakuosia sisälle, muuta kuin pussilakanoissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!
      Olen etsinyt pöytäryhmää myös meidän terassille ja haaveillut sinne myös ruusutyynyjä. Ehkä jatkan haaveilua niin vuoden päästä mietin jo ihan muuta. Ai hauskaa, onko teillä ruusulakanat? Meillä taitaa olla lähinnä muumeja :)

      Poista
  8. Kiitos kovasti! Onneksi oli trikookudetta.

    VastaaPoista
  9. Ihana tyyny! Harmi tosiaan kun ei oo taitoja eikä inspiraatiota moiseen itsellä, joutuu ostamaan kaupasta valmiita :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♡ Mutta hyvä se on niinkin! Käsityöläisille pitää olla asiakkaita. Saa nähdä milloin noita tyynyjä näkee kaupassa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡