tiistai 9. toukokuuta 2017

Kalkkimaalilla maalattu lintukaappi

Toisen romu on toisen aarre!


Pelastin puisen kaapin kaatopaikalta ja se sai koristeekseen posliiniset lintunupit.

Halusin, että puu pilkistää hieman maalin alta. Ajattelin ensin, että kaapista tulee pinkki. 



Maalasin pienen puisen kaapin kalkkimaalilla. Yhtenä päivänä kun molemmat tytöt nukkuivat samaan aikaan päiväunia ( mitä ei tapahdu kovin usein)  ehdin maalaamaan kaapin kahteen kertaan Vintage -kalkkimaalilla. Maali ei tuoksu millekään ja tipat voi pyyhkäistä lattiasta, niin maalaaminen on jo vähän liian helppoa varsinkin kun hiontaakaan ei tarvittu.

Kaapin tarina on hauska sain sen naapurilta hänen muuttaessaan pois viereisestä asunnosta. Törmäsin sattumalta hänen ilmoitukseensa lastenkirjoista ja tulin samalla kertoneeksi, että etsin jotain kivaa maalattavaa. Silloin ei maalattavaa ollut, mutta loppujen lopuksi kaunis pieni kaappi löysi tiensä naapurista meille, kun se oli lähdössä roskiskuormassa kaatopaikalle.

Kaunista puupintaa oli surku lähteä maalaamaan ja kaappi näytti siltä kun sitä olisi pitkään ja hartaasti nakuteltu, mutta ajattelin, että se sopii meille maalattuna paremmin. Tylsää pitää kotona sellaista mistä ei pidä.




Mietin onkohan puussa visaa, kun sen pinta noin aaltoilee, Jos kaipaan puupintaa, niin pieni kaappi on nopeasti hiottu entiselleen.



Koristekuvioiseen pintaan käy hyvin matta maali. Tykkään kalkkimaalista, koska siitä heijastuu valo kauniisti. Se on kuin tehty valokuvauksesta innostuneelle. 

Löysin paikan Sari Pelhon Koppis-kortille




Pora koneita pelkäävälle ja posliiniset lintunupit


Kävin Clas Ohlsonilla kevään ajamana ja kuin sattumalta sieltä löytyi juuri oikeanlaiset kaappini sopivat vetimet.  Ei todellakaan uskoisi että nämä pienet posliinilinnut ovat ihan oikeat vetimet! Löysin myös kivoja juttuja terassille. Naapuri kaupassa ihastelin kukkia, mutta en raaskinut niitä ostaa toukokuun pakkasiin.

Vetimille piti porata reiät läpi ja pieni puuseppä minussa porasi myös kolon ruuvin kannalle. Hih, en tiedä mikä mörkö minulla on edelleen akkuporakoneisiin, niin käytän uskollisesti keräämiäni vanhoja vintilöitä. Ehkä vintilällä ei innostu tekemään reikiä tarvetta enempää ja yleensä saan koneilla vain tuhoa aikaan. Tämä kahdella kädellä veivattava malli toimii paremmin kun tarviitaan isompaa ja pidempää reikää. Pieni halusi ehdottomasti auttaa.

Oletko kokeillut vintilää?





Kaappi-kaunokainen sopii nyt tyttöjen huoneeseen kuin valettu. Jäin miettimään, että ompelukoneeni mahtuu täydellisesti tuonne kaappiin sisälle ja laatikkoon mahtuisi lankarullia ja ompelutarvikkeita. Nostin ompelukoneen pöydältä ja kolo oli kuin tehty sille. Huomasin samalla tyhjäksi paljastuneelta pöytäpinnalta, että keittiön pöydällä oli edelleen pääsiäisliina.

Koska en osaa päättää missä kaappi seisoo ( eikä miehenikään), se on edelleen keittiön lattialla pakottaen meitä ratkaisuihin. Nostin taas kuvauksen jälkeen kukkaruukun pois, sillä tytöt ovat innoissaan lintujen kimpussa. 

Meillä oli pieni musta-valkoinen hetki. 


Hmm.. joulutähti ja pääsiäisliina. Sovitaanko, että tuo on sisustustähti?  


Sisälle tulviva valo on nyt kovaa ja yritin pehmentää sitä verhoilla. Pienen linnun MakroTex-haasteena on Toukokuu. Nämä kuvat kevään tuomasta puuhasteluinnosta pienine lintuineen oli pakko linkata kuvahaasteeseen.





34 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo kalkkimaali, upean näköistä pintaa sillä saa. Maalaamisesta tykkään, mutta tuo hionta ei niin innosta.
    Minäkin käytän mielummin käsikäyttöisiä työkaluja, ihan vain hätätapauksessa akun kanssa toimivia, aika hassu juttu oikeastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kalkkimaali on kyllä ihan unelma kotituunaajalle. Hionta ei innosta minuakaan. Keittiönpöytä tuolineen ovat ainoita mitä olen hionut ja maalannut. Muut ovat menneet hiomatta ja hyvin on maali pysynyt.

      Olisiko käsikäyttöisissä työkaluissa se, että niihin saa paremman tuntuman ja tietää varmasti, että mikään koje ei huseeraa siinä välissä? Hih. hyvä että en ole ainut :)

      Poista
  2. Wau, tuli kyllä todella upea.!

    VastaaPoista
  3. No mutta onpa upea muutos, tykkään kyl hulluna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Nyt kun on pari kalkkimaalipurkkia kaapissa kaikki puiset huonekalut näkee potentiaalisina meille. :)

      Poista
  4. Ihana pieni kaappi! Olipa hyvä, että pelastit sen kaatopaikalta! Ja ihan uuden ilmeen sai kalkkimaalilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Minnea! Tähänkin pätee vanha sanonta:" hyvä se on kun sen maalaa". 🌹

      Poista
  5. No huh huh, miten ihana! Tällasiin projekteihin pitäis itekin repiä aikaa jostain. Parveke ammottaa tyhjyyttään ja huonekalujen tuunaus on se ainoa käsityö, jossa pärjään. Vintilästä tosin en ollut aikaisemmin edes kuullut, mä käytän aina akkukäyttöisiä apuvälineitä jos voin. Luulen, että osin vaan siksi kun oon niin malttamaton ja toi näyttää siltä, että siihen menee kauemmin kun poralla :D Kaunis kuitenkin tuli ja toi vintagemaali oli uus tuttavuus, täytyypä pistää kokeiluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No sit kalkkimaalaus on sun juttu! Saa nopeasti valmista aikaan. Maali kuivuu hetkessä ja riittää, että pesee pinnan puhtaaksi ennen maalausta.

      Hih, vintilä on yhtä nopea kuin sinäkin! ;) Itseasiassa tuossa ei tarvitse montaa kertaa veivata, niin reikä on jo valmis. Ei uskoisi.

      Tsemppiä parvekkeen kanssa. Meillä on etsinnässä myös pihakalusteet.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos! Oli onni että naapurilla ei ollut tälle tilaa.

      Poista
  7. Todella kaunis kaappi! Kalkkimaali on mun suosikki. Eipä ole tullut enää muita käytettyä aikoihin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina! Kalkkimaali taitaa olla nyt se juttu tosi kiiltäväpintaisen kalusteen vastapainoksi. Mitähän sitä sutii seuraavaksi kalusteiden päälle, varmaan jotakin mikä pitää sulattaa :D

      Poista
  8. Muutos on melkoinen, tuloksena raikkaampi ja trendikkäämpi kaappi. Vedin nupit aivan ihanat.

    Pitää itsekin tutustua kalkkimaaliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nuo vetimet olivat kyllä löytö ja varmaan tarkoitettukin just kalkkimaalailusta innostuneille. Tutustu ihmeessä aloita pienestä ja sitten maalataan kaikki yksitelen :) varo vaan se lähtee lapasesta.

      Poista
  9. Siitä tuli romanttisen kaunis 💕
    Lintuvetimet ovat ihastuttavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, meillä sisustetaan aika romanttisesti nykyään. <3 Prinsessajutut tarttuvat äitiin. Kiitos! <3

      Poista
  10. Wau!
    Siitä tuli tosi hieno kaappi!
    Ihanat vetimet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Kiva että tykkäsit! Tuo kauppa on kyllä täynnä blogi-ihmisten ihanuuksia. Teki mieli kantaa kotiin koko kauppa <3

      Poista
  11. Kaapin uusi ilme on huomattavasti parempi kuin vanha :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaikea valita maalaako vai eikö. Minusta tuo visapintakin oli kaunis. Mutta kyllä valkoinen miellyttää omaa silmää myös enemmän.

      Poista
  12. Ihanaa että kaappi sai uuden mahdollisuuden!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ajattelin, että tykkää noista nupeista :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡