keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Meduusapaita miehelle

Ompeluksessa pitkähihainen paita Ommellisen Meduusasta.


Ompelin miehelle pitkähihaisen t-paidan Ommellisen Meduusa-trikoosta. Miesten paidan ompelussa on omat juttunsa. Ilmainen kaava löytyi yllättävän läheltä.


Viimeistelin paidan Ullakan korkkikankaasta kangastusseilla tehdyllä ompelumerkillä. Ei kestä 60°C pesua. Testattu , merkki alkoi toisella kertaa murenemaan.

Ommellisen Meduusa-kuosin on suunnitellut Terhi Söderlund joka on suunnitellut myös Metsolan Bambin.













Kävin Ommellisen avajaisissa ja sieltä mukaan tuli leggareiksi himoitsemani Meduusa-trikoo. Kangas kertoi haluavansa olla mieheni pitkähihainen t-paita ja lopulta sen miehelleni ompelinkin.

Olen huomannut, että valmiissa kaavoissa on se huono puoli, ettei tiedä varmaksi millainen se on valmiina.  Siksi kaivoin mieheni lemppari t-paidan kaapista ja piirsin siitä kaavat.  Vaikka paita on niin sanottu perusompelus, niin miesten vaatteissa on omat haasteensa.

Ongelmaksi  tulee jos paidoista tulee leveä pappa-yöpaita tai sitten paita kiristää hauiksesta tai rinnan mahan kohdalta ja sitten se hihan pituus on aina kysymysmerkki. Sopivan "mieskuosin" etsintä on oma juttunsa jos ei halua tyytyä turvalliseen mustaan. Onneksi meduusat sattuivat miellyttämään meidän iskää.

 Kun kaava tehdään siitä hyvästä paidasta tulee uudestakin juuri samanlainen ainakin mitoiltaan. Kapeat Espritin ja Jack&Jonesin paidat ovat hyviä malleina, mutta tähän paitaan kaavan otin Englannista tuodusta Iron Maiden-t-paidasta. Se varmaan luo tähänkin vaatteeseen sitä oikeaa tunnelmaa.

Levitin paidan tasaisesti pöydälle, niin että saumat ovat siististi suorassa ja piirsin siitä vain puolet  leivinpaperille. Sen jälkeen taitoin paperin kahtia ja piirsin himmeästi erottuvan piirustukseni mukaisesti toisen puoliskon.  Tämä kaava toimii sekä etukappaleena ja takakappaleena ja siihen muutetaan vain pääntien koko. Hihat menevät samalla tavalla ja etu -ja takaosa ovat samanlaiset. Leikkaan hihan kankaan kaksin kerroin, niin että taite tulee yläosaan. Lopuksi kirjoitin leikattuihin  paperinpaloihin, että: "muista lisätä saumanvarat ja helman alavara!".

Tähän paitaan meni metri Ommellisen Meduusa-trikoota ja ylimääräistä ei juuri jäänyt. Pääntiehen ompelin Noshin valkoista resoria. Hihansuissa on hihaa sopivasti kaventavat kaksinkertaiset kaistaleet meduusaa ja helma on tikattu korkkikankaan värisellä langalla kaksoisneulaa käyttäen.


Näitä olisi kiva ommella pari lisää tai vaikka DIY bokserit isänpäivälahjaksi, mutta visio seuraavasta kankaasta vielä puuttuu. Tiedätkö sinä jonkun kivan "mieskuosin"?


Onneksi miehellä sattui olemaan paita päällä leikkipaikassa. Sain ylipuhuttua, että saisin muutaman kuvan paidasta ja miehestäkin blogiinkin. Kiitos iskä!


Komea paita tuli Meduusasta. 








Jos nyt aloit huokailemaan, että osaisitpa sinäkin ommella, niin voin kertoa että saumuroin ensimmäistä kertaa vasta maaliskuussa klikkaa postaukseen ja sen jälkeen treeniä on tullut ompelus kerrallaan.  Pitäisikin tehdä koonti niistä, mitkä eivät päässeet koskaan blogiin. Nyt uskaltaa kuvata tikkiäkin jo vähän lähempää.

Alevinkki! 


Käykääpä kurkkaamassa Papun kankaat ovat nyt -50% alennuksessa! Olisikohan niissä joku "mieskuosi"? Klikkaa tarjoukseen tästä!  

Ompelin syksyllä noista Papun kuoseista itsellekin, kurkkaa postaus!  

14 kommenttia:

  1. Wau oot taitava. Tosi hieno kuosi ja näyttää sopivan miehesi tyyliin erittäin hyvin! Joo , kyllä, tuli sellainen olo että kunpa mäkin osaisin mutta ehkä joskus... Teininä teinkin jotain vaatteita itselleni ja ompelin laukkuja. Voisi jossain kohtaa alkaa taas harjoitella kun nykyään on niin upeita kankaitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tuosta tuli kyl kiva ja kuosi osuu niin hyvin muutenkin miehelle. Vau laukkujakin! Joku kaunis päivä törmäät jossain kangaspalaan ja siitä se taas lähtee. Piposta on hyvä aloittaa 😉

      Poista
  2. Todella kivan näköinen ja varmasti persoonallinen paita! Itse en osaa enää omella, sanon enää koska olenhan sen joskus peruskoulussa oppinut mutta kun ei ole vuosikymmeniin (kauheata miten aika lentää) sitä tehnyt niin niksit on tosiaan jäänyt unohduksiin.
    Mutta nyt alkoi sormia syyhyttää. Itse ompeleminen on todellakin loistava tapa saada juuri oman tyylisiä ja näköisiä vaatteita. Varsinkin kun käyttää lempivaatetta mallina.
    Kiitos tosi kivasta ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Hyvä jos vielä muistuu mieleen kässäopettajan opit. En voinut vuosi sitten edes kuvitella, että saisin tehtyä itselle tai miehelle sellaista mitä voi pitää..

      Poista
  3. Sopii tosi hyvin tuo kuvio miehelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Melissa! Tää on varmaan sellainen sukupuolineutraali kuvio. Kun on katsonut, miten teet pojalle vaatteita,niin kai siitä on jäänyt vähän korvan taakse. :D

      Poista
  4. Taas olet luonut jotakin kaunista käsilläsi. Hieno paita. Oli kiva lukea, että voisi tulla käsityöihmiseksi treenamalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Harjoitus ei aina tee mestaria,mutta ei tarvitsekaan. Täytyy muuten aika usein kääntää epäonnistuminen voitoksi, mutta sisulla on ennenkin selvitty. Ommellisella on niin ihania valmiitakin vaatteita, että tekee mieli sortua.

      Poista
  5. Todella upean meduusapaidan olet ommellut miehellesi.. mukavaa torstaita teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitäisi keksiä joku uusi kuosi isänpäiväpaitaan. En ole vielä jaksanut lähteä etsimään.

      Poista
  6. Kuten instassa jo totesinkin, että tosi hyvännäköinen pusero. :) Ja kiitos tuosta merkki-inspiksestä! Mullakin ois korkkikangasta varattuna laukkuprojektiin (mikä venyy ja venyy, siirtyy ja siirtyy...), mutta osa siitä joutais kyllä tuohonkin tarkoitukseen. Infoatko myöhemmin, miten korkki kesti pesua?

    Muutenkin piti tulla sanomaan, että ihailen rentoa ja mutkatonta tyyliäsi, mikä tulee esille niin käsitöissäsi kuin blogissasi yleensä - täällä vierailut saa aina hyvälle tuulelle! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tuo Ullakan korkkikangas ja Lidlin kangasväri ovat kestäneet pesua ihan 60 vaikka 40 astetta taitaa olla suositus. Laitoin niihin tytön nosh-collareihin. Minullakin on se laukkuprojekti hautumassa. Se tarvii niin paljon ajatusta, niin ei oikein pysty väsyneenä tekemään. Kiitos kiitos. Joskus tuntuu, että niitä mutkia on ihan liikaa joten pitää vähän luovia. Ihana jos se saa hyvälle tuulelle. Sydäntä lämmittää! ❤😙

      Poista
  7. Wow, what a smart design, Teresa! You have even made your own label, so cool!! And these jellyfish prints♡!♡!♡ I think, you are ready to launch your own brand!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks! I think I have lot's to learn before I can sell these.💪 But I'm happy that you like it! 💖💖 I love that print too! Maybe I should just buy all that fabric if I started my own business some day. Just in case. I might need another apartment to my fabrics too... 😂

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡